REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
marylin
Příspěvky: 239
Registrován: 25 bře 2013 15:18

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od marylin » 17 srp 2015 07:56

Tak Reainsert, zdá se, je v Reaper 5 funkční... Včera jsem to zkoušel s HW a vše sedělo v lajně s ostatními stopami. Na začátku jsem to "propingnul" (HW v režimu Bypass), nastavila se latence, a vše OK...

Zatím jsem nenašel nic, co by mi v pětce nefungovalo, anebo bugovalo či vykazovalo problémy... :palec+:
Kytarista v Renewal, vznikající domácí VAMI Sound Studio

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Fillippos » 17 srp 2015 22:22

Tak jestli s tím ReaInsertem fakt už konečně pohli, tak je to hotový DAW.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF » 24 srp 2015 23:21

Potřebuju z Reaperu dostat něco jako cuesheet. Ve stopě mám za sebou několik různých Items a chtěl bych nějak exportovat soupisku jejich názvů a délek. Asi by mi i stačilo zkopírovat informace z Project Bay - Media Items a pak si je upravit v texťáku, ale nic takového zřejmě nelze, nebo jsem na to nepřišel. Jestli máte někdo nějaký nápad, předem děkuji.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

msmucr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 črc 2014 14:12

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od msmucr » 25 srp 2015 00:08

Nejde to přímo z itemů, sice by se se na to dal napsat jednoduchý skript třeba v Pythonu nebo LUA (v5), ale pokud to je jednorázovka, můžeš si pomoct SWS extensiony, pokud si vytvoříš pomocné regiony..

Postup:

Označ všechny itemy

SWS: Create regions from selected items (name by active take)

SWS: Exported marker list format...
tady nastav "rn - d (l)" bez úvozovek

SWS: Export formatted marker list to clipboard

vlož si to do nějakého texťáku

Done!


V případě, že by Ti to kolidovalo s existujícími regiony v projektu, tak si je před výrobou cuesheetu budeš muset vyexportovat do pomocného souboru, vymazat a potom zas naimportovat zpět..


Otevři si Region/Marker Manager (ctrl+alt+shift+r)

Přes pravé tlačíko vyexportuj všechny existující regiony do nějakého pomocného souboru

Smaž všechny existující markery
...

Michal

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 25 srp 2015 03:59

Palec nahoru, excelentní postup, Michale ..

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF » 25 srp 2015 10:09

Michale díky za nápad.. není to sice jednorázovka, ale potřebuju to rychle nějak vyřešít, tak to zkusím jak píšeš.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

msmucr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 črc 2014 14:12

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od msmucr » 25 srp 2015 10:21

markuc píše:Palec nahoru, excelentní postup, Michale ..
Já bych si nepřipisoval moc velký kredit.. všechno jsou to funkce z SWS extensions.. :)

Michal

msmucr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 črc 2014 14:12

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od msmucr » 25 srp 2015 10:23

PELF píše:Michale díky za nápad.. není to sice jednorázovka, ale potřebuju to rychle nějak vyřešít, tak to zkusím jak píšeš.
Kdyby to nestačilo, můžu napsat ten skript, až budu mít chvilku.. není to složité..
jen mi kdyžtak řekni, co tam chceš přesně vypsat z každého itemu, v jakých časových jednotkách a jak to má být setříděné (všechny itemy od začátku projektu nezávisle na stopách nebo postupně vždy všechny itemy na první stopě, druhé stopě atd..)

Michal

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF » 25 srp 2015 10:40

Díky za ochotu, tohle stačí, udělal jsem si to jako custom action a funguje. Jiné regiony v těchto projektech nemám, takže to nekoliduje. Kdybych jó hnidopišil, tak už by to jen mohlo umět sečíst časy (délky) itemů se stejnými názvy a bude to dokonalé! :)
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

msmucr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 črc 2014 14:12

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od msmucr » 25 srp 2015 11:21

PELF píše:Kdybych jó hnidopišil, tak už by to jen mohlo umět sečíst časy (délky) itemů se stejnými názvy a bude to dokonalé! :)
No to už je fakt na skript.. :) nevím o žádné vestavěné akci na sčítání stopáží, co by to dala..



No i když, se to dá zmastit v Excelu ;)

Jako master list formát pro export si nastav "rn;d;l" (tím si uděláš v podstatě CSV)

Místo do texťáku to vlož do Excelu, kde budeš mít připravenou tabulku s třemi sloupci a záhlavím (číslo | název itemu | stopáž).
U třetího sloupce nastav formát buňek "čas", aby to správně sčítalo.

Vlož data ze schránky do buňky ve sloupci číslo hned pod záhlaví

Použij funkci Data/Text do sloupců na rozdělení pomocí oddělovacích středníků. Pak by si měl mít vše ve správných sloupcích

Označ všechny aktivní buňky v listu včetně záhlaví

Použij funkci Data/Setřídit podle sloupce názvev itemu

Použij funkci Data/Souhrn..
Při každé změně ve sloupci: název itemu
Použij funkci: součet
Přidat souhrn do sloupce: stopáž

No je to taková improvizace, ale sčítat by to mělo.. :)

Michal

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF » 25 srp 2015 11:57

Michale díky moc, ty máš teda záběr. :) Ale v pohodě, s tím už si umím poradit, byla to jen taková poznámka na závěr ve stylu " s jídlem roste chuť". :D
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Axerathix » 05 říj 2015 20:25

ako nastavim to, aby v track view nebolo mozne menit tu "repeat zonu"? (neviem ako sa to vola tak som to nazval takto - je to viac zvyraznena cast v track viewi a ked date toogle repeat, tak sa bude opakovat len ta vyznacena cast do nekonecna). Chcem aby som si vedel tu zonu vyznacit len nad track view (tam kde ukazuje aj cas nad track view).

msmucr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 črc 2014 14:12

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od msmucr » 05 říj 2015 21:08

Axerathix píše:ako nastavim to, aby v track view nebolo mozne menit tu "repeat zonu"? (neviem ako sa to vola tak som to nazval takto - je to viac zvyraznena cast v track viewi a ked date toogle repeat, tak sa bude opakovat len ta vyznacena cast do nekonecna). Chcem aby som si vedel tu zonu vyznacit len nad track view (tam kde ukazuje aj cas nad track view).
Myslíš asi "time selection", která je ve výchozím stavu svázána s "loop points", tzn. s časovou oblastí v projektu, co se opakuje v režimu repeat.
Nejjednodušší je asi použít zámek - lock, kláv. zkratka L nebo ikona z toolbaru.
Pokud na ikonu zámku klikneš pravým tlačítkem myši, objeví se Ti nabídka, kde se nastavuje, co všechno ovlivňuje.

Ještě jedna informace, ta časová selekce a loop pointy se dají případně nastavovat nezávisle na sobě.. Pokud by to pro tebe bylo lepší, nastavení je v Preferences/Editing Behavior/Link loop points to time selection
Pak se nastavení time selection provádí v části track view, kde jsou itemy a loop pointy v části, kde je časová osa (time ruler).

Té druhé části otázky s Track view jsem bohužel úplně nerozuměl..

Michal

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Axerathix » 05 říj 2015 22:37

vdaka msmucr, to som potreboval. Ta druha otazka sa tykala toho, ze som chcel timeselection spolu s loop pointy nastavovat len na casovej osi (time ruler) a v track view by bol time selection zamknuty, len som to zle vysvetlil. To jedine neviem ci sa to tak da nastavit.

msmucr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 črc 2014 14:12

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od msmucr » 05 říj 2015 23:10

Axerathix píše:Ta druha otazka sa tykala toho, ze som chcel timeselection spolu s loop pointy nastavovat len na casovej osi (time ruler) a v track view by bol time selection zamknuty, len som to zle vysvetlil. To jedine neviem ci sa to tak da nastavit.
To se dá shodou okolností nastavit taky..
REAPER Preferences / Editing Behavior / Mouse Modifiers
Context: Track / Left Drag
nakonec změň položku Default action na behavior: "No action"

Jinak ještě dodám, že upravu time selection můžeš pak ještě v téhle oblasti udělat přes ctrl+zatažení pravým tlačítkem myši.

Michal

Odpovědět