REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 11 lis 2015 22:02

trapim sa v reaperovi s kreslenim automatizacie.. pokial to robim mimo loopnutej sekcie tracku - v pohode, nakreslim bod, mozem ho lubovolne presuvat .. ale ked sa toto snazim sopravit na casti automatizacie vo vnutri loopnutej oblasti, funguje to uplne nelogicky.. vacsinou sa po chyteni 1 bodu oznacia aj dalsie a hybu sa vsetky sucasne.. obcas (uplne nahodne) sa ale podari chytit a potiahnut len jeden.. ako sa presuva vo vnutri selekice len 1 bod automatizacie ??
Naposledy upravil(a) dendy dne 11 lis 2015 22:42, celkem upraveno 1 x.

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Axerathix » 11 lis 2015 22:34

Mne to take nerobi, ale skusil som si to teraz a zistil som ze ako mas ikonu Envelope Pionts move with media - klikni na tu ikonu pravym tlacitkom a odskrtni toto "Envelope points selection follow time selection" a uz sa body nebudu oznacovat v oblasti loopu.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 11 lis 2015 22:48

jo pecka to je ono diky :)

Uživatelský avatar
humusgen
Příspěvky: 164
Registrován: 06 srp 2012 00:18

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od humusgen » 13 lis 2015 12:28

pekne theme ke stazeni
http://www74.zippyshare.com/v/n3OnOerk/file.html

PRO X-TOOLS GOLD ED v2.0.5.ReaperThemeZip

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 448
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od TAP » 13 lis 2015 12:47

Neměli byste nějaké theme na dotykový display?
Já používám toto http://stash.reaper.fm/theme/943/BigIco ... erThemeZip , ale má to muchy (kroutítka zlobí).

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF » 13 lis 2015 12:57

humusgen píše:pekne theme ke stazeni
http://www74.zippyshare.com/v/n3OnOerk/file.html

PRO X-TOOLS GOLD ED v2.0.5.ReaperThemeZip
Jo tohle posílá albertxxxx těm, kteří přispěli na vývoj.. teď už maká na třetí verzi http://forum.cockos.com/showthread.php?t=166697
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Fillippos » 13 lis 2015 21:36

Krásné témata kucí .. :palec+:

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Fillippos » 13 lis 2015 21:53

Ikdyž vizuálně nedosahuje svou kvalitou na níže uvedené, a zprvu se mi vlastně nijak zvlášť ani nelíbilo, tak tohle téma jsem si, pro jakousi střízlivost, kterou na mně působí, oblíbil. Nechci to tady "zaplevelovat" Reaper thematy, ale nemohl jsem si pomoci, kdy už jste s tím začli.. :mrgreen: http://stash.reaper.fm/theme/1512/Janne ... erThemeZip

msmucr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 črc 2014 14:12

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od msmucr » 13 lis 2015 22:36

Tak já taky něco přihodím.. :)
Default 5.0 Nitpicky Edition
http://forum.cockos.com/showthread.php?t=165040

Osobně moc nejsem příznivce témat.. zvlášť těch, které napodobují jiné programy nebo hardware. To mi popravdě přijde docela zbytečné, protože má každý z nich stejně určitou filozofii svého UI a ovládání.. a přijde mi lepší to prostě vzít tak, jak to bylo autory vymyšleno a málokdy mi přišlo, že téma něco zlepšuje.
Ale tohle téma je výjimka, protože opravuje subjektivní "nedorazy" ve výchozím tématu V5, na které si spousty lidí stěžovalo (malý kontrast, špatně viditelné ikony např.).

Michal

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Fillippos » 13 lis 2015 22:47

Mně u toho základního tématu nejvíc otravuje ta posuvná lišta pro editační okno. Je jakási úzká, už několikrát mě vytočila. Přepnul jsem si pro zajímavost na verzi 4 a tam je ta lišta taky, ale je daleko výraznější. (Vím, že tam mi to nevadilo.) Mohli by u té nejnovější verze spravit i tohle..

msmucr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 črc 2014 14:12

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od msmucr » 14 lis 2015 00:14

Fillippos píše:Mně u toho základního tématu nejvíc otravuje ta posuvná lišta pro editační okno. Je jakási úzká, už několikrát mě vytočila. Přepnul jsem si pro zajímavost na verzi 4 a tam je ta lišta taky, ale je daleko výraznější. (Vím, že tam mi to nevadilo.) Mohli by u té nejnovější verze spravit i tohle..
Jakože scrollbary (posouvátka) v hlavním okně?
Ty mají asi od r. 2007 pořád stejnou velikost a nedají se ve WALTERu nastavit, takže nevím jak to myslíš, že je úzká.. Výchozí téma pro V5 má stejně veliký scrollbar jako V4 (204x208 px) a algoritmus bude nejspíš stejný.

Michal

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Fillippos » 14 lis 2015 10:15

Jo to je pravda, ale bývala výraznější, když si na ni najel - líp jsem na ní "zabrzdil" myš. Teď je taková mdlá.. Skutečně jsem s tím měl problém od v.5, ale používám jiné téma, takže je to jedno..

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 448
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od TAP » 14 lis 2015 10:51

Vzhled DAW svůj význam podle mě má. Základní téma je pro mě takové neinspirativní.
Pravý opak je tohle http://forum.cockos.com/showthread.php?t=31072

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF » 14 lis 2015 12:41

Pro mě je absolutně TOP už asi tři roky téma Reaborn 2 od Nicka Moritze http://forum.cockos.com/showthread.php?t=109744
Nevím jestli mu aktuálně něco nechybí, protože bylo vytvořeno pro čvrtou generaci Reaperu, ale po vlastních úpravách pár detailů jsem stále spokojen... on taky zvyk dělá svoje :)
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Axerathix » 21 pro 2015 23:44

Mam problem ktory ani za svet neviem vyriesit.

Mam plno instrumentov, ako syntakov tak aj orchester. Pouzivam 6 midi portov a mam to prepojene cez notacny program. Este pred tym, nez sa mi pokazil stary disk vsetko bezalo v poriadku, no s novou instalaciou mam ako keby orchester bol opozdeny od syntakov - napr. mam harfu ktora hra 16 noty spolu s jednym syntakom - ale ten syntak hra o niekolko ms skorej. Predtym vsetko hralo tak ako ma.

To bol uvod rozvediem to teraz viac.

Nepouzivam rewire, mam to spojene len virtualnimi midi kablami.
Ak si spravim novy projekt, len s harfou a syntakom a hram tu istu melodiu z notacneho programu, tak je vsetko OK. Ak otvorim projekt tak je to rozladene rytmicky. Nastavenia su totozne pre obe projekty (novy aj stary). Cize v notacnom programe chyba nie je, ani v midi kabli, vychadza to problem na Reaper.

Dalsia vec, ak vyexportujem midi a vlozim do Reaperu, tak orchester so syntakmi hra tak ako ma.
Vytazenie procesora nie je velke, a ked hraju len tieto dva nastroje tak skoro ziadne.

A dalsia zahadna vec na ktoru som nahodou prisiel, ak vymazem efekty z FX chain poslednych dvoch trackov (mam tam iba dokopi 3 Rea efekty ako 2xEQ a 1xReaFir) ak ich vymazem a znova, alebo ich bypass-nem tak tak to zrazu hra tak ako ma. Aspon tie dva nastroje ktore som spominal, ked som to pustil cele nezdali sa mi bicie ale uz som to mal dost poprehadzane koli testovaniu co je zle.
Este to pre istotu zopakujem, ide mi o to aby to hralo dobre z notacneho sequencera nie z Reaper playbacku, tam to hra tak ako ma.

Odpovědět