REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 26 kvě 2009 23:54

listonos: ved prave ze nejde :/ mam nastavene record stereo output - ale proste akonahle dam "rec" tak prestane hrat midi event v tracku do ktoreho nahravam audio.. uz to tak vyzera ze je to ozaj takto z nejakeho dovodu spravene - ktovie koli comu.. co sa da robit, realtime budem musiet nahravat do dalsej stopy nie do tej istej kde je midi - skoda...

inak tie dalsie veci co si pisal - ano to je parada.. proste ostatne veci tam su strasne dobre premyslene a spravene... masterpiece sofware :) uz nechcem Klobasu v zivote vidiet :)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od delay » 27 kvě 2009 10:43

A jak je na tom s editací audia? Něco na způsob sample editoru v Cubase... Časové korekce, inteligentní warping - časový a hudební mód, počítání tempa atd...

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Cyril » 27 kvě 2009 11:42

safa píše:a hlavne objektovou editaci coz je u Samplitude ten nejsilnejsi nastroj.
To souhlasim, ale Reaper to ma taky. Sice ne tak vychytany a jednoduchy, ale efekty taky muzes hazet na jednotlivy kousky audia (!).
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pc.masters » 27 kvě 2009 11:51

efekty taky muzes hazet na jednotlivy kousky audia (!).

Fakt?? Bomba, jak? Dik...
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od delay » 27 kvě 2009 12:36

pc.masters píše:efekty taky muzes hazet na jednotlivy kousky audia (!).

Fakt?? Bomba, jak? Dik...
To jde v každém DAW. Stačí přece klasická automatizace, bez ní to nejde.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Cyril » 27 kvě 2009 13:10

delay: ? Asi resis jinou vec... jasneze to jde bez automatizace, prave v tom je to takova vychytavka! Jen si presne nepamatuju jak se to dela v Reaperu konkretne, delsi dobu jsem ho nemel zapnutej... nejak se ten efekt na nej pretahne, nebo se otevre okno s efektama pro danej objekt... musim se doma mrknout. Nejlepsi to ma Samplitude, kde jen pokud si dobre vzpominam na objekt poklikas a otevre se masivni okno se vsema moznyma zakladnima parametrama (volume, pan...) a muzes na nej davat libovolny efekty... Pak to umi jeste ten Reaper a Tracktion, a nevim, jestli i naky dalsi softy (Usine nepocitam)...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od delay » 27 kvě 2009 13:20

Já neřeším nic. Jde jen o slovíčkaření. Pokud se ten FX aplikuje realtime jen na určité místo stopy, tak nevidím rozdíl mezi klasickou automatizací, kdy dám bypass ON/OFF.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Cyril » 27 kvě 2009 13:31

Je to stokrat jednodussi a pohodlnejsi... muzes na to hazet kolik chces efektu, cely ulozeny chainy... atd.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pc.masters » 27 kvě 2009 18:10

Kuci, prosim, jak tam nastavim midi ovladac?MYslim tim fadery a potaky na kontroleru... V FLstudiu jsem dal na fader prave tlacitko, learn midi nebo tak neco a hybnul s savli a bylo...
Diky
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 27 kvě 2009 20:42

to by aj mna zaujimalo... namapovat lubovolny parameter VST-cka je lahke - pohybes parametrom, potom klines v menu toho okna kde mas VST-cko vpravo hore na "PARAM" , tam vyberes "LEARN", pohybes knobom na midi kontroleri a mas napamovane...

ale tiez sa mi este nepodarilo namapovat kontroler trebars na VOLUME tracku...

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od safa » 27 kvě 2009 21:37

delay píše:
pc.masters píše:efekty taky muzes hazet na jednotlivy kousky audia (!).

Fakt?? Bomba, jak? Dik...
To jde v každém DAW. Stačí přece klasická automatizace, bez ní to nejde.
... prave ze jde a mnohem elegantnejc ... ja uz bych se bez toho asi tezko obesel. Delat automatizaci kvuli opakovacce jednoho slova do delaye nebo 16ti taktum telefonni simulace je opruz ... j Samplitude je to otazka 10ti vterin a 4 kliknuti (dobre, s rozstrizenim objektu sesti klinkunti).

Cyril) ... Reaper a Sonar maji neco na zpusob objektove editace ... ale je to tak 10 procent v porovnani s tim co tenhle nastroj nabizi u Samplitude. Nicmene nevylucuju ze i tady se bude dit dalsi vyvoj...

Delay) ... doporucuju pro osvetleni mrknout na video sem: http://www.samplitude.com/eng/seq/tutorial_videos.html - cast Object Editor (08min38sec).
Jde jen o slovíčkaření. Pokud se ten FX aplikuje realtime jen na určité místo stopy, tak nevidím rozdíl mezi klasickou automatizací, kdy dám bypass ON/OFF.
... brutalni rozdil je v prehlednosti a rychlosti prace navic pluginy neni jedine co objektova editace nabizi. Kazdy objekt muze mit vlastni hlasitost, panoramu, fazi, prohozeni stere, sirku stereobaze, ladeni, ekvalizaci, 8 pluginu na sobe, odesilani do AUXu jen z toho objektu ... a to vsechno se da navic crossfadovat z a do jineho objektu. Ale tezko to popisovat, to je nejlepsi si vyzkouset nebo se aspon podivat na video. Jo a samozrejme kazdy plugin na objektu zatezuje procesor pouze je-li prehravan ten konkretni objekt (nevim jak je to s ON/OFF pluginu na stope, ktery popisujes).
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od delay » 28 kvě 2009 09:34

safa: Díky. Asi hledám důvody, proč se nevzdát Cubase, což se mi pochopitelně nechce... Se Samplitude jsem ještě neměl tu čest a je fakt, že tohle si člověk musí prostě osahat.

listonos
Příspěvky: 314
Registrován: 08 říj 2006 07:29

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od listonos » 28 kvě 2009 22:59

Fajn skin pre reaper na styl Studio One - celkom vydareny

Obrázek

http://stash.reaper.fm/theme/359/2Studio.zip

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 28 kvě 2009 23:09

ten je fakt pekny..

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Cyril » 28 kvě 2009 23:41

Peknej, ovsem na tenhle to nema :)

Obrázek
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Odpovědět