REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
PELF
Profesionál

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF »

fikus: mně to spíš připadá, že sis hodil docker na pravou stranu. Je tam jenom mixer, nebo i fx browser, media explorer atd.?
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

fikus

Příspěvek od fikus »

Díky za rychlé reakce.

Momentálně jsem mimo domov,tak vyzkouším hned zítra večer co poradil Fillippos.Mám dojem že jsem z této nabídky zkoušel vše a bez úspěchu,ale možná tato mi nějak unikla.

Když tak nad tím přemýšlim,tak možná není špatná volba použití CTRL + M a mít přes celý monitor jen stopy a nebo mix.

PELF:ted si nejsem jist,ale media explorer mam myslim klasicky dole a vpravo mam mixer i fx browser.

fikus

Příspěvek od fikus »

Tak jak radil Fillippos tak to nic neudělalo,ale nějakou náhodou jsem na to přišel :lol: pod master šavlí je mini vykřičníček a když se na něj klikne,tak vyjede další menu a pokavad chci mít mix dole tak zakliknu :attached docker position bottom.když vpravo tak right a pod...

https://uloz.to/!CRagb6YuP/reaok-jpg

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

No a to je přesně to, o čem jsem psal. Nemusíš se ani trefovat na vykřičník, stačí pravou myší kliknout kamkoliv do pruhu vedle záložek jednotlivých panelů. Tak hlavně, že už je problém vyřešen. :palec+:
Studio ATLAS

fikus

Příspěvek od fikus »

https://s14.postimg.org/dlg32l9hd/image.jpg

Toto je to o čem mluvíš když kymkoliv klikneš

https://s3.postimg.org/d3df9dyir/image.jpg

Toto je to o čem jsem psal a mixer mi shodilo zase dolu,ale hlavně že už vím.Díky.

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Špatně jsi mě pochopil, klikni kamkoliv do toho úzkého proužku úplně dole směrem do prava vedle záložky s nápisem mixer.
Studio ATLAS

fikus

Příspěvek od fikus »

Jo jo máš recht,já si předtim tohoto menu nevšiml.díky.

fikus

Příspěvek od fikus »

Rád bych ještě navázal na můj poslední problém.Nyní mi chybí v Reaperu pro změnu tento středový panel"viz scren"kde jsou tlačítka pro přehrávání,nastavení bpm a pod.Prosím pomožte...zkoušel jsem snad vše v nastavení.https://uloz.to/!t4VWoXoCz/reaperok-jpg

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Ctrl+Alt+T jsi zkusil?
Studio ATLAS

fikus

Příspěvek od fikus »

Jo ted jsem zkusil a mám to tam,super díky.

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Není zač..jinak je to i ve View - Transport.
Studio ATLAS

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Potřeboval bych pomoct. Zatím se mi podařilo si v Reaperu nastavit téměř vše, co jsem potřeboval, jediná překážka je pro mě chování cursoru. Líbí se mi chování cursoru například v Cubase. Když dám v Cubase stop, zastaví se to v aktuální pozici, podruhé stop, cursor se vrátí do předchozí pozice. V Extension, v Cycle Action se snažím nastavit, aby se to takto chovalo. Už to téměř mám, ale stále to má malý nedostatek.

Na obrázku níže je nastavení mého Cycle action
Obrázek

Jinak ten druhý command (Custom: stop pause) je můj custom action (Transport: pause, transport: stop). V defaultním nastavení Reaperu jsem nenašel zastavit v aktuální pozici. Jenom "pause"

Nicméně můj cycle action dělá následující:
Jednou stop - zastaví se to v aktuální pozici.
Dvakrát stop - vrátí se to do předchozí pozice.
To je přesně co jsem chtěl. To, co mě vadí je, že když po prvním stisknutí stop chci pokračovat dál, stisknu play, a když opět dám stop, cursor se nezastaví, až na podruhé stop, se zastaví...

omlouvám se, vím, že to je hrozně krkolomně napsaný, ale nevím, jak lépe to popsat :) Níže je video, kde jsem si nahrál chování funkce "stop". Key shortcut na stop je numerická klávesa 0.

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Tak na svůj předchozí post jsem našel za krátko řešení. Předchozí Cycle action nebyl úplný, musí být takto:
Obrázek

Myslím, že jsem toto téma zde řešil a nebyla odpověď. Takže, každý, kdo by si přál, aby se cursor choval stejně jako v Cubase, tak obrázek výše je řešením :)

Edit: Ještě opravuji, ten obrázek výše má menší problém, upravil jsem to a nyní to funguje úplně přesně jako v Cubase. Zajímavý je, že ještě před nedávnem mi i největší znalci Reaperu odpovídali, že to možné není. Zdá se, že pro Reaper slovo nemožné neexistuje :) zde oprava. Obrázek

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Přidám další tip, který mě napadl a přijde mi víc než praktický. V actions je funkce nazvaná Load track template 01, 02, 03... atd. Znamená to, že když si uložíte track pod jménem 01, 02, 03... tak jedním klikem tento track vyvoláte. Pokud používáte pravidelně a často například nějaké virtuální instrumenty, tak místo toho, abyste vytvořili nejdříve stopu, pak ho šli vyhledávat mezi pluginy, tak ho vyvoláte jednoduše jedním stisknutím myši. Vytvořil jsem si k tomu svůj toolbar s ikonkama instrumentů, který si jedník klikem otevřu nebo zavřu :) Používáte to někdo také? Plánuji si takto udělat ještě mé oblíbené FX, reverby, delaye atd
Obrázek[url=https://postimage.org/index.php?[/url]

dedko
Vybavení

Příspěvek od dedko »

toto je výborné, aj to vlastné logo v transport bar-e :palec+:

Odpovědět