REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
dendy

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy »

ten screenshot to je reaper zo skinom ?? ve to vyzera uplne ako Logic :-)

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Džirka: další zajímavé možnosti jak pracovat (nejen) s track templates nabízí v SWS Extensions funkce Resources, například aplikovat vybraná nastavení z track template do již existujícího jiného tracku atd..vůbec celé SWS rozšíření je úžasné a jak píšeš, pro Reaper slovo nemožné takřka neexistuje :)

Dendy: Theme ve stylu Logic je víc, např. http://forum.cockos.com/showthread.php?t=181275
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Džirka

Příspěvek od Džirka »

dendy píše:ten screenshot to je reaper zo skinom ?? ve to vyzera uplne ako Logic :-)
Tento theme se jmenuje iLogic. Graficky mi přijde Logic hodně příjemný, proto ho používám, zatím je to pro mě nejinspirativnější theme
PELF píše:Džirka: další zajímavé možnosti jak pracovat (nejen) s track templates nabízí v SWS Extensions funkce Resources, například aplikovat vybraná nastavení z track template do již existujícího jiného tracku atd..vůbec celé SWS rozšíření je úžasné a jak píšeš, pro Reaper slovo nemožné takřka neexistuje :)
Jo to je taky super možnost, vím o ní a chci jí aplikovat do své práce :)
dedko píše:toto je výborné, aj to vlastné logo v transport bar-e :palec+:
Jo, rád si hraju. To je to co mě na Reaperu baví, je to taková hračka neomezených možností, můžu si ho podle sebe měnit :)

saturninek

Příspěvek od saturninek »

Spadla mi brada, pořád jsem žil v domnění, že Reaper je takový téměř freeware, takže jsem očekával polofunkční "něco", s čím se při vypětí všech psychických sil dá zpracovat něco jednoduchého.
Místo toho už pár dní zkouším něco, co mi při prvním spuštění přišlo sice trochu kostrbaté, ale s každým dalším spuštěním žasnu a jsem nadšen. Zatím vše funguje až překvapivě dobře, kostrbatost zmizela s tím, jak si customizuji prostředí a nad cenou tohoto produktu nejedna peněženka zaplesá (i ta moje) :D
A nejvíc jsem odvařený s možnosti instalovat Reapera jako portable verzi, takže když vyjde nová verze, klidně ji nainstaluji do nového adresáře, přenesu vyexportovanou konfiguraci a když je problém, spustím předchozí verzi. Tak by mne zajímalo, jestli standardní instalace má nějakou výhodu oproti portable verzi, umí to někdo vysvětlit?

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Reaper je už několik let profesionální DAW, který v mnoha ohledech překonává letité a často dost nepružné konkurenty (stabilita, obří možnosti přizpůsobení atd.) Portable verze má především význam, tak jako u jiných portable sw, hlavně v možnosti vytváření různých konfigurací, které se ukládají do složky portable a ne na jedno místo "hluboko" do systému. Pak ji lze i jednoduše bez instalace přenášet. V podstatě by to šlo i s klasicky instalovanou verzí, ale musely by se ukládat zvlášť soubory reaper ini, což není moc praktické. Jako nevýhodu bych viděl případný omezenější přístup k některým knihovnám/pluginům v počítači, kdy je potřeba se dostat na zápis do registru. A možná těch omezení bude i víc...
Studio ATLAS

markuc

Příspěvek od markuc »

To jsou excelentní tipy ..

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Akorát je škoda, že Reaper nemá své vlastní oddělení na tomto fóru. Tento thread má už přes tisíc komentářů, což je dost nepřehledný. Když jdu do historie, kolikrát se ztrácím, že nevím, kdo na co odpovídá a je docela těžký navázat na nějaké téma o 30 příspěvků níže.

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Ano, tento návrh v minulosti už padl, ale (zatím) nebyl bohužel vyslyšen... přitom bych řekl, že Reaper users v ČR stále přibývá.. sám jsem jich už pár naverboval :)
Studio ATLAS

dendy

Příspěvek od dendy »

vy co to sledujete - nechysta sa stale Repaer team spravit nieco s tymi bundlovanymi pluginami, jednak vylepsit GUI, druhak este nejake chybajuce pridat (hlavne nejaky build-in Synth/Sampler/Drumsampler by sa patrilo)
PELF píše:Dendy: Theme ve stylu Logic je víc, např. http://forum.cockos.com/showthread.php?t=181275
tak to je fakt parada ..

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

Nemal som teraz cas (cca vyse roka) sledovat co je v Reaperovi nove a kopec stareho som pozabudal. Nedalo mi ale pozriet sa na zmeny v reascript api, najma na integraciu Lua. No a zostal som dost prekvapeny, pretoze po chvili hrania som na cca 300 riadkoch napisal prototyp "pattern editoru", po akom mnohi (vratane mna) zatlacaju slzy uz x rokov. Neviem kedy sa dostamen k tomu to dokoncit, ale je to zase trosku inspiracia sa k muzike vratit.
http://imgur.com/a/EqDn2

saturninek

Používáte někdo dálkové ovládání Reapera tabletem s Androidem? Aplikací je vétší množství, tak potřebuji doporučit něco opravdu funkčního. Díky.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Myslím, že Ivo ano.

P.

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

saturninek píše:Používáte někdo dálkové ovládání Reapera tabletem s Androidem? Aplikací je vétší množství, tak potřebuji doporučit něco opravdu funkčního. Díky.
Na tohle má Reaper vlastní web interface. Maká to v pohodě... http://forum.cockos.com/showthread.php?t=188194
http://forum.cockos.com/showthread.php?t=188151
Studio ATLAS

saturninek

for: PELF
No to je super, to jsem při sjíždění tutoriálů přehlídl. Díky moc...
Zatím se stále divím a žasnu, paráda...

saturninek

Možná řeším neřešitelné, ale třeba zase někdo poradí...? Mám externí zvukovku FastTrack a k tomu chci připojit VRM Box od Focusrite, takže dvě USB zvuková zařízení. Umí nějak Reaper obsloužit zároveň dvě USB zvukovky? Nebo je to neřešitelný nesmysl...?

Odpovědět