REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 01 dub 2017 21:10

Obsluzi zvukoviek kolko chces, podstatne je vyladit latencie (ak to chces na liveact).

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 01 dub 2017 22:09

a naco to chces ? nepojdu spolu a zvuk sa medzi nimi rozbehne ..

saturninek
Příspěvky: 33
Registrován: 28 lis 2014 07:47

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od saturninek » 02 dub 2017 09:40

No ten VRM Box na mixing a kontrolní odposlech při náběru, Fast Track pro náběr a sluchátkový odposlech třeba pro zpěváka...
Taky mi jde hlavně o to, abych třeba vždycky, když budu nahrávku kontrolovat přes VRM nemusel nějak složitě přepínat zvukovku...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pavlii » 02 dub 2017 17:27

Dlužno podotknout, že tohle není věc Reaperu, ale ovladače. Zřejmě jediná možnost, jak můžeš danou věc vyřešit, je nadstavba ASIO4ALL.
Pytkin má každopádně pravdu (zvukovky nebudou v synchronu), ale zase na druhou stranu v rámci nahrávaných intervalů vteřiny/desítky vteřin, maximálně několik málo jednotek minut se to myslím nerozejde tak, aby to byl problém.

P.

saturninek
Příspěvky: 33
Registrován: 28 lis 2014 07:47

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od saturninek » 03 dub 2017 10:44

Ok, díky za rady, nějak se s tím poperu... :)

saturninek
Příspěvky: 33
Registrován: 28 lis 2014 07:47

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od saturninek » 06 dub 2017 10:59

Tak jsem tady s dalším dotazem...
Na roztažení stopy tracku používám scroll na myši. Protože pro mě výchozí nastavení bylo "proti srsti", inveroval jsem scrolling v options-keaboard/multitouch-multitouch-reverse verticall scroll, žímž jsem dosáhl změny, pokud mám myš v prostoru nad stopami. Točením kolečkem zoomuju(rozšiřuju) stopy, nebo s klávesou alt se posunuji tam a zpět. S klávesou ctrl měním výšku stop, nahoru ztenčuji, dolů rozšiřuji. Tady v pořádku.
Pokud se ale přesunu doleva na track-kontroll panel, scrollováním s ctrl se změna výšky invertuje a nahoru rozšiřuji a dolů ztenčuji.
Už se s touhle ptákovinou trápím dva dny a nemůžu na to přijít... :|

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF » 06 dub 2017 14:34

saturninek píše:Pokud se ale přesunu doleva na track-kontroll panel, scrollováním s ctrl se změna výšky invertuje a nahoru rozšiřuji a dolů ztenčuji.
Už se s touhle ptákovinou trápím dva dny a nemůžu na to přijít... :|
Řekl bych, že to je systémové nastavení, které nelze změnit.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

saturninek
Příspěvky: 33
Registrován: 28 lis 2014 07:47

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od saturninek » 07 dub 2017 14:11

Hm, to je škoda...Ale nikdo není dokonalý... :(

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 09 dub 2017 11:44

je tu nekdo, kdo migroval z cubenda, pouzival midi, a v aktualni iteraci reaperu (uz?) nic nechybi? po case mi zase reaper vrta v hlave, libi se mi ohebnost prostredi a makra; historicky si vybavuju, ze neco ohledne midi vybavenosti mne vzdycky poskytlo liny argument se jim moc nezabyvat. dekuji.

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 105
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od fikus » 29 dub 2017 16:40

Zdravím,
Poslední dobou a čím dál tím častěji se mi stává že v Reaperu načtu projekt a když zapnu play nic se nespustí-posuvný kurzor se nehne jako by byl zamrzlý,tlačítko play se tváří že je spuštěno.Musím třeba projekt načíst 3 krát než vše funguje jak má.Dnes jsem prostě jeden projekt načetl asi 5 krát a stále nic nejde...už začínám pěnit...neví někdo o co jde? předem díky...

PS: jsou to bezproblémové projekty x krát otevřené,nejde tedy např.o nestabilitu použitého vst-i pluginu v projektu atd.

Vyzkoušel jsem v Reaperu v Audio device všechny možné varianty a jedině když nastavím jakési Dummy audio tak se kurzor rozjede,ale samozřejmě nejde zvuk.Jestli se nějak nepoškodil ovladač od zvukovky,je to možné? Je to Focusrite sapphire 6 usb.Mám ji asi 4 toky a kromě občasného restartu zvukovky kdy mi nešel zvuk v celém PC vše fungovalo jak mělo.

Tak jsem ještě testnul Sonar a ten samý problém,takže problém ve zvukovce...přitom zvuk mi jinak v PC jde.Jsem bezradný.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF » 29 dub 2017 22:42

Ano, viděl bych to na problém komunikace se zvukovkou.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 105
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od fikus » 30 dub 2017 19:25

Přeinstaloval jsem ovladač ke zvukovce a stále stejný problém. http://www.imgup.cz/image/LVpC toto byla původní moje konfigurace při které mi ted nejde zvuk http://www.imgup.cz/image/LVpI při této kofiguraci ted zvuk jde ale nepoužitelná latence

lavender
Příspěvky: 853
Registrován: 26 pro 2011 18:57

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od lavender » 01 kvě 2017 01:33

ahoj,
vo winshit si vies zapnut funckiu, ktorou sa vies vratit v nastaveniach systemu (instalnute veci, drivers, prosto c:/).
ak to nemas zapnute a nevies sa vratit, preinstaluj system, zapni si to a nainataluj vsetko nanovo. popr si skus funkcny system taktiez zimigovat a odlozit.
ked som mal ja winshit (cca 8r spat) to bola najrychlejsia mozna cesta ako winshit opravit.
alebo potom si spomen co za veci si tam inataloval predtym ako si to rozjebal. same sa skoro nikdy nestane.

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 105
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od fikus » 01 kvě 2017 15:28

Ahoj,
To jsi me moc nepotěšil :cry: bod obnovy mam koukam nastavený na prd tak to asi nepujde,ale zkusim.Jinak tu zvukovku jsem přeinstaloval asi 5 krát plus jsem zkusil jiný usb kabel a jiné usb-čko a stále ten samý problém.Spíše podezírám zvukovku jestli se v ní něco nepodělalo.Zkusim ji v týdnu na prac.ntb.Jestli na něm pošlape tak mi asi jiná možnost než přeinstaloval win nezbyde.Nejsem si vědom že bych v posledních cca 5 dnech něco do systemu instaloval než se mi to podělalo.Díky.

Uživatelský avatar
dedko
Příspěvky: 785
Registrován: 14 říj 2009 18:55

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dedko » 01 kvě 2017 17:49

Páni, jedna otázka na reaper. Situácia je nasledovná: v reaperi nahádzané vsti do jednotlivých stôp, pripravené na hranie naživo, v jednej stope je audio - drum track, zaloopovaný. Hrám na jednotlivé vsti z klávesnice ( resp klávesníc), držím nejaké kilo a chcem spustiť ten drum loop. Dám play, bicie sa spustia, ale prestanú hrať všetky ostatné vsti. Je niekde nejaké nastavenie aby sa pri spustení play neprerušilo znenie ostatných stôp? (Možno som to vysvetlil na chuja, ale čo už...)

Odpovědět