REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
PELF
Profesionál

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF »

fikus: přesně tak, nejdřív zkus zvukovku na jiným kompu

dedko: mrkni sem, možná ti to pomůže http://forum.cockos.com/showthread.php?t=164245
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

fikus

Příspěvek od fikus »

Ještě jsem zkusil v nastavení Reaperu přepnout na WASAPI a vše šlape jak má a i latence je s přimhouřením oka použitelná.Lze podle tohoto poznat v čem je problém ?
Řekl bych že je někde nějaký konflikt zařízení,ovšem i když odinstaluju ovladače interní zvukovky a mam všude výchozí externí nic to nepomůže...hrabat v biosu se mi nechce.V Sound Forge když nastavím na přehrávání focusrite napíše mi to : the device focusrite usb asio driver does not support the current sample rate or bit depth.A pak se Forge kousne.
http://www.imgup.cz/image/LGLp

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Pro zajímavost bych ještě zkusil ASIO4ALL
Studio ATLAS

fikus

Příspěvek od fikus »

Samozřejmě jsem zkusil,opět konflikt...vytuhnutí,ASIO4ALL jsem i odinstaloval,ale žádná změna k lepšímu.Akorát zmizela jedna nabíka v audio device.

dedko
Vybavení

Příspěvek od dedko »

Pelf: ďakujem, jedno riešenie som tam našiel

fikus

Příspěvek od fikus »

Tak zvukovka vyzkoušena na notasu a ten samý problém.Zajímavé je že zatím co v Reaperu a Sound Forge mi to přes focusrite nejde.Reason s ní normálně hraje.Zkusil jsem i reinstalovat win a žádný efekt.Tak že asi něco se zvukovkou.Je zde v čr nějaký slušný servis?

Ještě přikládám screen ze správce zařízení.Nevím kde se mi tam vzalo 4 krát to NVIDIA zařízení.Každopádně i když vše včetně Realteku odinstaluju preblém stále přetrvává.Focusritku mam samozřejmě nastavenou jako výchozí
http://www.imgup.cz/image/LGQ9

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Studio ATLAS

fikus

Příspěvek od fikus »

Díky zkusim

marylin

Příspěvek od marylin »

Dej vědět, jak jsi dopadl. Ten samý problém jako ty mám taky asi posledního půl roku. U mě pomůže vždy jen restart windows... Mám Liquid 56...

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Mimo jiné bych teda "samozřejmě" tu kartu nedával jako výchozí. 8)

P.

fikus

Příspěvek od fikus »

Pavlii to dost dobře nechápu,když nedam kartu jako výchozí tak mi z ní nepoleze už vůbec nic.A ve vlastostech zvuku mám možnost dát výchozí kromě této karty pouze:Digitální zvuk-SPDIF.

Marilyn:Mě to začlo právě v Reaperu blbnout taky jakoby postupně.Dříve stačilo restartovat reaper a znovu projekt načíst a šlo to.Ted už to přes Focusritku nejde vůbec.Je zvláštní že Reason jede v pohodě.Sonar a Sound Forge si přes ní taky neškrtnou.Když přepnu na win drivery tak to jde.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2fíkus: osobně zvukovku na práci zcela zásadně už druhou dekádu nedoporučuji dávat po nainstalování do systému jako defaultní. OS blbinky (včetně MP3, TV, gamesek a jánevímčehoještě) nechť si jedou v pohodě přes integrovanou nebo jakoukoli jinou multimediální, od toho tu je. Pracovní nástroj nemá smysl zatěžovat věcma navíc.

I přesto, že ve spoustě případů nemaj lidi problém, tak mm prostě tenhle přístup, který rozhodně není zcestný 8)

P.

fikus

Příspěvek od fikus »

Vím že jsi zastánce tohoto přístupu.Ale stále nevím jak bych to řešil v praxi,v mini home studijku.Mít 2 páry monitorů?nebo přepínat nějakým udělátkem výstupy ze zvukovek do monitorů? Kontrolní poslech wavky chci slyšet přes to přes co jsem to skládal-mixoval.

Nemyslím taky že int.zvukovka tam je od toho aby jsme přes ní jeli blbinky :) Spíše je pro lidi kteří zvuk a muziku natož nějakou lepší kartu neřeší,taky na co když jí nepotřebují...tak aby jim to aspon nějak hrálo.

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

Mam Saffire6 na USB nastavenu v systeme (W7) zaroven ako defaultnu a za 5 rokov som nikdy nezazil akykolvek problem. Pokial si nevies rady, skus to este preroutovat cez asio4all, ci to nepomoze.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2fikus: ale jo, pohoda - prostě jiný přístup. Samozřejmě to chce pak ještě nějaký ten HW okolo.

P.

Odpovědět