REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF » 01 kvě 2017 21:44

fikus: přesně tak, nejdřív zkus zvukovku na jiným kompu

dedko: mrkni sem, možná ti to pomůže http://forum.cockos.com/showthread.php?t=164245
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 105
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od fikus » 01 kvě 2017 23:47

Ještě jsem zkusil v nastavení Reaperu přepnout na WASAPI a vše šlape jak má a i latence je s přimhouřením oka použitelná.Lze podle tohoto poznat v čem je problém ?
Řekl bych že je někde nějaký konflikt zařízení,ovšem i když odinstaluju ovladače interní zvukovky a mam všude výchozí externí nic to nepomůže...hrabat v biosu se mi nechce.V Sound Forge když nastavím na přehrávání focusrite napíše mi to : the device focusrite usb asio driver does not support the current sample rate or bit depth.A pak se Forge kousne.
http://www.imgup.cz/image/LGLp

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF » 02 kvě 2017 00:34

Pro zajímavost bych ještě zkusil ASIO4ALL
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 105
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od fikus » 02 kvě 2017 00:40

Samozřejmě jsem zkusil,opět konflikt...vytuhnutí,ASIO4ALL jsem i odinstaloval,ale žádná změna k lepšímu.Akorát zmizela jedna nabíka v audio device.

Uživatelský avatar
dedko
Příspěvky: 785
Registrován: 14 říj 2009 18:55

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dedko » 02 kvě 2017 05:39

Pelf: ďakujem, jedno riešenie som tam našiel

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 105
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od fikus » 06 kvě 2017 15:09

Tak zvukovka vyzkoušena na notasu a ten samý problém.Zajímavé je že zatím co v Reaperu a Sound Forge mi to přes focusrite nejde.Reason s ní normálně hraje.Zkusil jsem i reinstalovat win a žádný efekt.Tak že asi něco se zvukovkou.Je zde v čr nějaký slušný servis?

Ještě přikládám screen ze správce zařízení.Nevím kde se mi tam vzalo 4 krát to NVIDIA zařízení.Každopádně i když vše včetně Realteku odinstaluju preblém stále přetrvává.Focusritku mam samozřejmě nastavenou jako výchozí
http://www.imgup.cz/image/LGQ9

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF » 06 kvě 2017 21:11

audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 105
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od fikus » 07 kvě 2017 17:08

Díky zkusim

Uživatelský avatar
marylin
Příspěvky: 239
Registrován: 25 bře 2013 15:18

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od marylin » 07 kvě 2017 18:22

Dej vědět, jak jsi dopadl. Ten samý problém jako ty mám taky asi posledního půl roku. U mě pomůže vždy jen restart windows... Mám Liquid 56...
Kytarista v Renewal, vznikající domácí VAMI Sound Studio

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pavlii » 07 kvě 2017 21:25

Mimo jiné bych teda "samozřejmě" tu kartu nedával jako výchozí. 8)

P.

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 105
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od fikus » 08 kvě 2017 17:48

Pavlii to dost dobře nechápu,když nedam kartu jako výchozí tak mi z ní nepoleze už vůbec nic.A ve vlastostech zvuku mám možnost dát výchozí kromě této karty pouze:Digitální zvuk-SPDIF.

Marilyn:Mě to začlo právě v Reaperu blbnout taky jakoby postupně.Dříve stačilo restartovat reaper a znovu projekt načíst a šlo to.Ted už to přes Focusritku nejde vůbec.Je zvláštní že Reason jede v pohodě.Sonar a Sound Forge si přes ní taky neškrtnou.Když přepnu na win drivery tak to jde.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pavlii » 08 kvě 2017 23:22

2fíkus: osobně zvukovku na práci zcela zásadně už druhou dekádu nedoporučuji dávat po nainstalování do systému jako defaultní. OS blbinky (včetně MP3, TV, gamesek a jánevímčehoještě) nechť si jedou v pohodě přes integrovanou nebo jakoukoli jinou multimediální, od toho tu je. Pracovní nástroj nemá smysl zatěžovat věcma navíc.

I přesto, že ve spoustě případů nemaj lidi problém, tak mm prostě tenhle přístup, který rozhodně není zcestný 8)

P.

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 105
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od fikus » 09 kvě 2017 10:33

Vím že jsi zastánce tohoto přístupu.Ale stále nevím jak bych to řešil v praxi,v mini home studijku.Mít 2 páry monitorů?nebo přepínat nějakým udělátkem výstupy ze zvukovek do monitorů? Kontrolní poslech wavky chci slyšet přes to přes co jsem to skládal-mixoval.

Nemyslím taky že int.zvukovka tam je od toho aby jsme přes ní jeli blbinky :) Spíše je pro lidi kteří zvuk a muziku natož nějakou lepší kartu neřeší,taky na co když jí nepotřebují...tak aby jim to aspon nějak hrálo.

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 09 kvě 2017 10:54

Mam Saffire6 na USB nastavenu v systeme (W7) zaroven ako defaultnu a za 5 rokov som nikdy nezazil akykolvek problem. Pokial si nevies rady, skus to este preroutovat cez asio4all, ci to nepomoze.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pavlii » 09 kvě 2017 10:58

2fikus: ale jo, pohoda - prostě jiný přístup. Samozřejmě to chce pak ještě nějaký ten HW okolo.

P.

Odpovědět