REAPER - DAW
Re: REAPER - DAW
Ahoj smrťáci, dovolte jeden dotaz :
Existuje - nebo může vůbec existovat - možnost, jak zobrazit hodiny, který by měřily čas od začátku právě přehrávaného audio fajlu ?
Myslím samozřejmě v Reaperu .. nějakej displej, kterej by šel udělat pěkně velikej pro slepce, jako jsem já a ten režisér, co zkouší Tarzana v Praze ...
Díky za tipy.
Existuje - nebo může vůbec existovat - možnost, jak zobrazit hodiny, který by měřily čas od začátku právě přehrávaného audio fajlu ?
Myslím samozřejmě v Reaperu .. nějakej displej, kterej by šel udělat pěkně velikej pro slepce, jako jsem já a ten režisér, co zkouší Tarzana v Praze ...
Díky za tipy.
Nejsem si jist, jestli myslíme totéž, ale Big Clock má shortcut Alt+C, případně View - Big Clock.
Odkud má ukazovat nulu lze nastavit v Project Settings - Project start time.
Nebo používám tenhle script, který si přes plugin Video processor naházím na každý file, když jich mám několik za sebou a pak mi ukazuje ve Video Window čas vždycky od začátku toho fajlu. Bohužel to ale neumí posílat i do Big Clocku.
Odkud má ukazovat nulu lze nastavit v Project Settings - Project start time.
Nebo používám tenhle script, který si přes plugin Video processor naházím na každý file, když jich mám několik za sebou a pak mi ukazuje ve Video Window čas vždycky od začátku toho fajlu. Bohužel to ale neumí posílat i do Big Clocku.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
No jde právě o tu nulu, která by měla být na začátku každého fajlu, kterej začne hrát ..
A tenhle script, pokud bych ho chtěl vyzkoušet, dostanu do Reaperu jakožto programováním nepolíbená lama jak ?
Dík moc !
A tenhle script, pokud bych ho chtěl vyzkoušet, dostanu do Reaperu jakožto programováním nepolíbená lama jak ?
Dík moc !
Exportnul jsem ti to rovnou jako preset... tákže běž do FX Browseru, hned první plugin Video processor hoď na nějaký fajl, vedle rolety s presety je tlačítko + ...klik na Import preset library, vložit preset vybalenej z RARu a mělo by to makat.
Naposledy upravil(a) PELF dne 09 srp 2019 11:15, celkem upraveno 1 x.
Studio ATLAS
Studio ATLAS
Díky strašně moc !!!
Lze to použít na více fajlů současně ?
Vyzkouším ...

Lze to použít na více fajlů současně ?
Vyzkouším ...
Jasně, jestli myslíš na víc fajlů za sebou, tak není problém to na ně naházet. Jenom to ale měří čas vždycky od původního začátku každého fajlu. Pokud bys ho třeba splitnul, tak ty jednotlivé části bude pořád brát jako celek. No vyzkoušej a uvidíš. Kdyžtak je ještě ta druhá možnost nulovat čas podle kurzoru v Project settings.
Studio ATLAS
Studio ATLAS
PELF je prostě Bůůůh !
Funguje to naprosto dokonale a přesně tak, jak potřebuju, pohrál jsem si s velikostí textu atd. a je to super !
Moc děkuju ...
Funguje to naprosto dokonale a přesně tak, jak potřebuju, pohrál jsem si s velikostí textu atd. a je to super !
Moc děkuju ...
Ale prd
Borec je Michal, který chodil kdysi i sem a napsal tenhle script...já už ho jen aplikoval
Každopádně REAPER IS BEST!!!

Každopádně REAPER IS BEST!!!

Studio ATLAS
Studio ATLAS
Reaper je fantastickej kus software, to každopádně.
Byl bych asi už hodně drzej, kdybych chtěl během přehrávání stopy spouštět nezávisle další zvuky, třeba shortcutama nebo přes MIDI, že ?
Jen takovej nápad ..
Byl bych asi už hodně drzej, kdybych chtěl během přehrávání stopy spouštět nezávisle další zvuky, třeba shortcutama nebo přes MIDI, že ?
Jen takovej nápad ..
Tak to asi jedině přes sampler. V Reaperu je ReaSamplOmatic 5000 a na něj si můžeš namapovat zvuky/keyboard. Mám takovou šablonu na bicí, ale použít ji lze na jakékoliv zvuky...přikládám
https://www.tx16wx.com/ apod.
Nebo použít sofistikovanější sampler jako je třeba Kontakt, který umí multiple sampling, případně tenhle.. audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
Tisíce díků nestačí - napadá mě - je vůbec něco, co v Reaperu nejde ? 

musim pochvalit reaper, potreboval som narychlo si vediet pustat audio podklady z PC aj s midi clock vystupom, skusal som asi 5-6 free softov (na ubuntu) a reaper bol prvy ktory mi zafungoval
Markuc : Nikde asi neni free .. Ale mozes ho neobmedzene dlho testovat ..