REAPER - DAW
Re: REAPER - DAW
dendy: jasny paka.. ale zaim mne to dost oslovilo... uvidim co za tyden...
jedna vec mi celkom neni jasna - ked si sa pytal na tie loopy tak som to skusil - a pekne to zarovnalo .. len problem je ze ked zmenim BPM projektu - tak ten loop furt ostava nastaveny na to povodne ktore bolo ked som ho importol.. neviete niekto ako sa to robi aby prisposobovalo tempo loopu ked menim bpm projektu ???
aaaha... prave som to hackol
))
right click > item settings > set timebase to beats (position, lenght, rate)
a potom uz sa pri kazdej zmene tempa tracku prisposobuju audio eventy
btw.. niekto tu ospevoval samplitude ako sa tam daju editovat nastavenia FX pre jednotlive objekty.. tak reaper dokaze prosim pekne presne to iste.. respektive na kazdy objekt mozu byt nielen rozne nastavvenie ale aj uplne rozne efekty :

- na stope su globalne FX, a potom este na 2 a 4 evente (vidno tam ikonu "fx" inak vysvietenu) mam na kazdom iny vst efekt hodeny ...

right click > item settings > set timebase to beats (position, lenght, rate)
a potom uz sa pri kazdej zmene tempa tracku prisposobuju audio eventy

btw.. niekto tu ospevoval samplitude ako sa tam daju editovat nastavenia FX pre jednotlive objekty.. tak reaper dokaze prosim pekne presne to iste.. respektive na kazdy objekt mozu byt nielen rozne nastavvenie ale aj uplne rozne efekty :

- na stope su globalne FX, a potom este na 2 a 4 evente (vidno tam ikonu "fx" inak vysvietenu) mam na kazdom iny vst efekt hodeny ...
ekeaze:
sidechain v reaperovi :

btw. ak vam uz leziem na nervy s tymi vychytavkami a screenshotmi tak dajte vediet neraz by som tu bol za spammera
sidechain v reaperovi :

btw. ak vam uz leziem na nervy s tymi vychytavkami a screenshotmi tak dajte vediet neraz by som tu bol za spammera

dendy : pokracuj a nekecaj... 

parada, timto zpusobem by to molo jit i pro jiny sidechain compressory..
a jak je to s kvalitou audioenginu v Reapru?
a jak je to s kvalitou audioenginu v Reapru?
kvalitu audioenginu si netrufam posudzovat na to su tu ine paky s usami ako netopiere (nemyslim velkostouekeaze píše:parada, timto zpusobem by to molo jit i pro jiny sidechain compressory..
jak je to s kvalitou audioenginu v Reapru?

inak daj tip este na nejake dalsie sidachain kompresory (idealne freewarove alebo take co nestoja moc vela)
a pre uplnych blaznov - vnutorny skriptovaci jazyk pre pisanie vlastnych efektov, plus v zakladej zostave mrte vela uz predpripravenych efektov ktore si clovek moze podla lubovole (a programatorskych schopnosti) upravovat a editovat 

jaky rozdiel je v tom , ked to je v dvoch stopach ? ja som to neskusal .. uplne som nepochopil ten rozdiel ..dendy píše: pytkin: neviem tento system pride mne osobne intuitivnejsi, jednoduchsi a rychlejsi.. ale chapem ze pri VSTi-ckach klasickych je to skorej zbytocnost - presne tak isto sa to da spravit aj offline vyrenderovanim (oznacenie regionu a apply fx) - cize toto ma fatk skorej vyznam pri externom HW v style TI-cka alebo obecne pri externom HW - tam je to fakt paradne intuitivna vec, nic lepsie v ziadnom inom softe som nevidel - mat pokope midi a audio a mat moznost extra rychlo sa prepinat a doladovat veci..
ja neviem - to proste musis skusit.. ak ta to neoslovi darmo ti to budem vysvetlovatPytkin píše: jaky rozdiel je v tom , ked to je v dvoch stopach ? ja som to neskusal .. uplne som nepochopil ten rozdiel ..

ja to proste zerem.. vzdy ma strasne sralo ze som musel mat v projekte namiesto 20 stop tych stop 40 - midi/audio midi/audio midi/audio ... takto si proste porobim krasne kompaktne klipy kde to mam pokope v 1 clipe aj s pripadnymi sysex datami a strasne elegantne sa mi s tym pracuje...
dendy : jo .. tie scriptovane efekty ma tiez zaujali .. zaujimava vec ..
k tym stopam .. cize zasadna zmena je ze mas len 20 stop hej ? miesto 40 ..
ano - tym padom prehladnejsi projekt.. ja vo vacsine pracujem s audiom - striham, efektujem, kombinujem, vzdy vzdy si vyrobim nejaku novu midi sekvenciu, ladim zvuky (na hw), ked som spokojny, nahram to do audia ako kratsi loop dalej spracuivam - ale furt si odkladam to povodne midi lebo obcas sa vratim k povodnej sevencii nahrat si nejaku jej variaciu... takto ako je to vyriesene v reaperovi ma to proste neporovnatelne viac bavi..Pytkin píše:dendy : jo .. tie scriptovane efekty ma tiez zaujali .. zaujimava vec ..
...vlastne - si teraz uvedomujem ze po nekonecne dlhej dobe ma zase zacina bavit muzika v kompe

dendy " jasne .. je to o style prace .. mne vyhovuje v cubase , ze si spravil folder a do neho hadzem vsetko co chcem nechat , ale neni to podstatne (trebars midi stopy, ked uz su zhrate do audia ) .. a v mixe si zapnem len to co chcem vidiet ..
Pytkin píše:dendy " jasne .. je to o style prace .. mne vyhovuje v cubase , ze si spravil folder a do neho hadzem vsetko co chcem nechat , ale neni to podstatne (trebars midi stopy, ked uz su zhrate do audia ) .. a v mixe si zapnem len to co chcem vidiet ..
V Reapru jdou taky krasne udelat folders...
Jediny co mi trosku vadi je to ovladani prez klavesovy zkratky a prez menu... nejakou nastrojovou listu by si to preci jen zaslouzilo...
a neda sa tam nejaka zapnut ?? vobec by ma to neprekvapiloekeaze píše: Jediny co mi trosku vadi je to ovladani prez klavesovy zkratky a prez menu... nejakou nastrojovou listu by si to preci jen zaslouzilo...