REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 29 kvě 2009 18:56

dendy: jasny paka.. ale zaim mne to dost oslovilo... uvidim co za tyden...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 29 kvě 2009 19:50

jedna vec mi celkom neni jasna - ked si sa pytal na tie loopy tak som to skusil - a pekne to zarovnalo .. len problem je ze ked zmenim BPM projektu - tak ten loop furt ostava nastaveny na to povodne ktore bolo ked som ho importol.. neviete niekto ako sa to robi aby prisposobovalo tempo loopu ked menim bpm projektu ???

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 29 kvě 2009 20:16

aaaha... prave som to hackol :-)))

right click > item settings > set timebase to beats (position, lenght, rate)

a potom uz sa pri kazdej zmene tempa tracku prisposobuju audio eventy :-)


btw.. niekto tu ospevoval samplitude ako sa tam daju editovat nastavenia FX pre jednotlive objekty.. tak reaper dokaze prosim pekne presne to iste.. respektive na kazdy objekt mozu byt nielen rozne nastavvenie ale aj uplne rozne efekty :

Obrázek

- na stope su globalne FX, a potom este na 2 a 4 evente (vidno tam ikonu "fx" inak vysvietenu) mam na kazdom iny vst efekt hodeny ...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 29 kvě 2009 20:52

ekeaze:

sidechain v reaperovi :
Obrázek

btw. ak vam uz leziem na nervy s tymi vychytavkami a screenshotmi tak dajte vediet neraz by som tu bol za spammera :-)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od EXCOM » 29 kvě 2009 21:05

dendy : pokracuj a nekecaj... 8)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 29 kvě 2009 21:05

parada, timto zpusobem by to molo jit i pro jiny sidechain compressory..

a jak je to s kvalitou audioenginu v Reapru?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 29 kvě 2009 21:07

ekeaze píše:parada, timto zpusobem by to molo jit i pro jiny sidechain compressory..
jak je to s kvalitou audioenginu v Reapru?
kvalitu audioenginu si netrufam posudzovat na to su tu ine paky s usami ako netopiere (nemyslim velkostou :-)) ... v ramci mojej hluchosti a mojich sluchatok (akg k240s) som nepostrehol absolutne nic zavadne ...

inak daj tip este na nejake dalsie sidachain kompresory (idealne freewarove alebo take co nestoja moc vela)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 29 kvě 2009 21:15

a pre uplnych blaznov - vnutorny skriptovaci jazyk pre pisanie vlastnych efektov, plus v zakladej zostave mrte vela uz predpripravenych efektov ktore si clovek moze podla lubovole (a programatorskych schopnosti) upravovat a editovat :)

Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 29 kvě 2009 23:22

dendy píše: pytkin: neviem tento system pride mne osobne intuitivnejsi, jednoduchsi a rychlejsi.. ale chapem ze pri VSTi-ckach klasickych je to skorej zbytocnost - presne tak isto sa to da spravit aj offline vyrenderovanim (oznacenie regionu a apply fx) - cize toto ma fatk skorej vyznam pri externom HW v style TI-cka alebo obecne pri externom HW - tam je to fakt paradne intuitivna vec, nic lepsie v ziadnom inom softe som nevidel - mat pokope midi a audio a mat moznost extra rychlo sa prepinat a doladovat veci..
jaky rozdiel je v tom , ked to je v dvoch stopach ? ja som to neskusal .. uplne som nepochopil ten rozdiel ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 29 kvě 2009 23:27

Pytkin píše: jaky rozdiel je v tom , ked to je v dvoch stopach ? ja som to neskusal .. uplne som nepochopil ten rozdiel ..
ja neviem - to proste musis skusit.. ak ta to neoslovi darmo ti to budem vysvetlovat :-)))

ja to proste zerem.. vzdy ma strasne sralo ze som musel mat v projekte namiesto 20 stop tych stop 40 - midi/audio midi/audio midi/audio ... takto si proste porobim krasne kompaktne klipy kde to mam pokope v 1 clipe aj s pripadnymi sysex datami a strasne elegantne sa mi s tym pracuje...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 29 kvě 2009 23:39

dendy : jo .. tie scriptovane efekty ma tiez zaujali .. zaujimava vec ..

k tym stopam .. cize zasadna zmena je ze mas len 20 stop hej ? miesto 40 ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 29 kvě 2009 23:48

Pytkin píše:dendy : jo .. tie scriptovane efekty ma tiez zaujali .. zaujimava vec ..

k tym stopam .. cize zasadna zmena je ze mas len 20 stop hej ? miesto 40 ..
ano - tym padom prehladnejsi projekt.. ja vo vacsine pracujem s audiom - striham, efektujem, kombinujem, vzdy vzdy si vyrobim nejaku novu midi sekvenciu, ladim zvuky (na hw), ked som spokojny, nahram to do audia ako kratsi loop dalej spracuivam - ale furt si odkladam to povodne midi lebo obcas sa vratim k povodnej sevencii nahrat si nejaku jej variaciu... takto ako je to vyriesene v reaperovi ma to proste neporovnatelne viac bavi..

...vlastne - si teraz uvedomujem ze po nekonecne dlhej dobe ma zase zacina bavit muzika v kompe :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 30 kvě 2009 00:30

dendy " jasne .. je to o style prace .. mne vyhovuje v cubase , ze si spravil folder a do neho hadzem vsetko co chcem nechat , ale neni to podstatne (trebars midi stopy, ked uz su zhrate do audia ) .. a v mixe si zapnem len to co chcem vidiet ..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 30 kvě 2009 07:45

Pytkin píše:dendy " jasne .. je to o style prace .. mne vyhovuje v cubase , ze si spravil folder a do neho hadzem vsetko co chcem nechat , ale neni to podstatne (trebars midi stopy, ked uz su zhrate do audia ) .. a v mixe si zapnem len to co chcem vidiet ..

V Reapru jdou taky krasne udelat folders...

Jediny co mi trosku vadi je to ovladani prez klavesovy zkratky a prez menu... nejakou nastrojovou listu by si to preci jen zaslouzilo...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 30 kvě 2009 10:14

ekeaze píše: Jediny co mi trosku vadi je to ovladani prez klavesovy zkratky a prez menu... nejakou nastrojovou listu by si to preci jen zaslouzilo...
a neda sa tam nejaka zapnut ?? vobec by ma to neprekvapilo :-D treba prestudovat nastavenia a pripadne manual :-)

Odpovědět