REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 12 říj 2007 10:53

kexik píše:
EXCOM píše:len tak BTW :) Reaper je komplet kopia prvej verzie Vegas Pro 1.0.. neviem ci si tu niekto na ten program pamata od Sonic Foundry. ked som zbadal Reaper tak som sa hrozne potesil ze to niekto okopiroval a dal ako free, kedze verzie Vegas Pro 1.0 sa uz neda kupit a je totalne minimalisticka co mi velmi vyhovovalo oproti dnesnym verziam...

takze chalani co robia Reaper som presvedceny ze boli fanusikmi Vegas Pro 1.0 a pochopili tu jednoduchost ktoru poskytoval a uz neposkytuju novsie verzie...
to v nijakom pripade... vegas je len defaultny skin a okrem vizualu sa to na vegas podoba minimalne
no moc si ma nepresvedcil :) spravil som vo vegas pro 1.0 cely jeden projekt a ked som chytil Reaper mal som pocit ze robim s vegas, az priliz podobna filozofia.. aby sme sa zle nepochopili, ja netrvdim ze je to zapor prave naopak, a principialne mi je fuk z coho vychadzali chalani co robia Reaper.. ale ta podobnost je proste nediskutovatelna...

hovorim o verzii Reaper 0.999

a hovorim aj prave o tom ze vizual a user interface je velmi podobny, aj shortcuty ma take jak vegas pro 1.0, ani som sa nemusel pozerat a vsetko mi ficalo na prvy krat cez ne :)

Reaper v rannej verzii bol pre mna prijemnym prekvapenim

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 12 říj 2007 12:24

vo vegase mas moznost signal z jednej sable routovat do 10tich dalsich?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 12 říj 2007 12:35

kexik píše:vo vegase mas moznost signal z jednej sable routovat do 10tich dalsich?
ja nehovorim o inych features ktore ma Reaper, urcite ich ma viac a lepsich, hovorim o feelingu ktory mam ked sadnem za ten soft, a hovoril som o moznej inspiracii autorov z Vegas Pro 1.0.. netvrdim ze to ma rovnake creva, no ale ked pozrem na ten soft tak mi prudko pripomina Vegas Pro 1.0.. tot vsjo :)

rastis
Příspěvky: 2874
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 12 říj 2007 16:44

kexik píše:vo vegase mas moznost signal z jednej sable routovat do 10tich dalsich?
Pro 1 si uz nepamatam, ale uz par verzii dozadu (aktualna je 8) sa da routovat vsetko vsade aj do viacerych miest naraz. Vegas aj ked je povazovany predovsetkym za video strihac, tak je zaroven velmi sikovny audio multitrack, z verzie na verziu premyslenejsi.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 12 říj 2007 17:41

robil som dlho s vegasom 3 a ze je to sikovny multitrack by som povedal, len ak by ma mucili. strizna je to ale obstojna, i ked konkurencia je tvrda
kazdpoadne vegas 3 je co sa tyka audio casti oproti reaperu 0.999 totalna sracka, to mozem povedat bezpecne

rastis
Příspěvky: 2874
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 12 říj 2007 17:47

kexik píše:robil som dlho s vegasom 3 a ze je to sikovny multitrack by som povedal, len ak by ma mucili....
ostava uz len otazka, preco si s nim teda dlho robil ? :) okrem toho bavime sa o roku 02-03 ? teraz je aktualna verzia 8. ale sme prudko OT, viem, sorry

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 12 říj 2007 18:09

rastis píše:
kexik píše:robil som dlho s vegasom 3 a ze je to sikovny multitrack by som povedal, len ak by ma mucili....
ostava uz len otazka, preco si s nim teda dlho robil ? :) okrem toho bavime sa o roku 02-03 ? teraz je aktualna verzia 8. ale sme prudko OT, viem, sorry
strihal som nim video... na dve stereo audio stopy s automatizaciou ziadny super audio engine nepotrebujes. ked som strihal lajf video z koncertu, s tym ze som mal kontaktny zvuk + nahravku z PA, tak som audio cast robil prave v reaperi: bolo to podstatne prijemnejsie (vegas 3 analyzuje 60min audiostopu asi 20minut, pocas ktorych sice mozes strihat, ale nevidis waveform, co iste uznas ze je totalne nahovno). okrem toho sa mi v nom nepochopitelne stracal synchron z obrazom, co uz ale vobec nesuvisi z temou. pokial ma novy reaper aj nahlad videa (co ma), je aj na tieto veci uplne super

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 12 říj 2007 20:37

Reaper vypada zajimave. IMHO zasadni vyhodu ma v tom ze je programovanej od nuly a tudiz se nemusi zatezovat hromadou historickeho kodu a zpetne kompatibility. Stejne jako tu nekdo psal i me desi GUI ... tak nejak jsem zvyklej mit mix v samostatnym okne na celou obrazovku a mit tam pri ruce vsechny moznosti. Ale mozna ze je to jen o zvyku.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 12 říj 2007 21:05

malá oprava: reaper nikdy nebyl donationware nýbrž "uncrippled unexpiring shareware" :)

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 12 říj 2007 22:29

safa píše:Reaper vypada zajimave. IMHO zasadni vyhodu ma v tom ze je programovanej od nuly a tudiz se nemusi zatezovat hromadou historickeho kodu a zpetne kompatibility. Stejne jako tu nekdo psal i me desi GUI ... tak nejak jsem zvyklej mit mix v samostatnym okne na celou obrazovku a mit tam pri ruce vsechny moznosti. Ale mozna ze je to jen o zvyku.
repaer je plne skinovatelny:

http://www.cockos.com/forum/showthread.php?t=10877

reaper podporuje viac monitorov, takze mozes mat pokojne mixpult v samostatnom okne ako si zvyknuty

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 12 říj 2007 23:58

... aha, to jsem nevedel. A EQ se na kanaly musej porat davat jako pluginy (podobne jako v PT) ? Jinak BTW docela me bavej i ty jejich vestaveny pluginy ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 říj 2007 22:00

safa píše:... aha, to jsem nevedel. A EQ se na kanaly musej porat davat jako pluginy (podobne jako v PT) ? Jinak BTW docela me bavej i ty jejich vestaveny pluginy ...
bohuzial... to je tam asi navacsi opruz. na moznost vybrat mix z docku a prehodit ho na druhy monitor si uz asi prisiel (plati pre vsetky objekty)
btw ja beztak pouzivam ako kanalovy eq posihfopit, fakticky v kazdom daw co pouzivam, takze toto ma neprudi. prudi ma to, ze rozklikzt potom okno posihfopitu znamena ist do fx pre dany kanal a tam pozbierat dalsich n-klikov
interne efekty mi pridu nahovno, krem parametrickeho eq, ten srandovne farbi a obcas sa hodi

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 02 lis 2007 20:59

Komentar jednoho uzivatele Samplitude a Reaperu:

"Let me inject a bit of reality concerning this topic.

I have a non-com Reaper 2 license and as much as I support what they're trying to do, they are in no way shape or form ready for prime time yet imo. And don't get me wrong, I'm not one of those 'married' to Samp or any other software...

For example:

A three track 2444 song, two tracks routed to a submix, two auxes, two instances of Voxformer (btw - an incredibly useful plug I say even after 3 years using it smile.gif ) one instance of AT5, one external reverb send/return. The one submix and the single vocal track are routed to both auxs (one aux has nothing on it yet, the other goes to external reverb). A pretty basic setup right?

Samp puts along with XP taskmanager showing 16% cpu and everything is in perfect sonic alignment and everything working as expected.

Meanwhile the identical project setup in Reaper is cranking out a whopping 37% cpu on XP taskmanager and fails to properly compensate latency on the external reverb no matter what I try including manual compensation. Plus it keeps playing several seconds after clicking stop when using the external verb.

So I got what I paid for with each. Samp works and Reaper 2 does not for my very simple little project.

Plus there is no comparison of Reaper included plugs to the Sacha gems. Some of them are better than the antiquated Samp native plugs though.

So imo, Reaper simply isn't ready for prime time yet."
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Příspěvek od hawkens » 04 lis 2007 19:00

Ono cela pointa takychto softwarov a cela bublina opensource / GNU spociva v tom, ze zoberies existujucu "zavedenu" aplikaciu a "nechas sa inspirovat" jej GUI, funkcie a fukncionalitu, cim usetris 40% casu a nakladov. To sa potom lahko robi dobra koncova cena ...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 lis 2007 19:05

hawkens1 píše:Ono cela pointa takychto softwarov a cela bublina opensource / GNU spociva v tom, ze zoberies existujucu "zavedenu" aplikaciu a "nechas sa inspirovat" jej GUI, funkcie a fukncionalitu, cim usetris 40% casu a nakladov. To sa potom lahko robi dobra koncova cena ...
si totalne mimo...

Odpovědět