REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 31 kvě 2009 14:57

to ma vply len na kvalitu playbacku - takze ak sa ti bude zdat ze neni uplne naj skus dat Best (alebo Extreme ;-) ale bude ti to zdrat podstatne viac CPU...

podstatne je co das Render resample mode - tam by som urcite nechal Extreme...

znamena to aky algorytmus pouziva pri resamplingu z interneho rozlisenia na to v ktorom prehrava alebo renderuje - cize v praxi tym ovplyvnujes kvalitu sumacie ...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 31 kvě 2009 15:10

dendy : diky moc... jinak fakt je to best DAW, alespon u mne a to je teprve verze 3...

jsmem nainsatloval SWS extension , tam jsou dalsi pouzitelny vychytavky viz : http://www.standingwaterstudios.com/features.php

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 31 kvě 2009 15:18

super dik za tip installnem :)

inak fajn vec je v Preferences > Mouse a tam checkbox "Click+drag in emtpy area of tracks adds item in "pencil mode" (hold ctr to toggle) - toto je fajn, normalne ked chces nakreslit do tracku novy prazdny event (napr. midi - uplne na zaciatku sa to tu riesilo ako pridat novy prazdny midi slice), tak musis podrzat ctrl a vtedy sa prepne do "pencil" modu a nakresli ho.. ked mas hento zapnute, tak nemusis davat ctrl a proste na prazdnom mieste tracku kde nie su ine eventy ked kliknes a dragnes tak to vytvori novy event.

Uživatelský avatar
mario.severin
Příspěvky: 127
Registrován: 02 úno 2007 14:08

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od mario.severin » 31 kvě 2009 20:53

Podařio se někomu z Vás rozjet MIDI komunikaci s nějakým externím syntem? Laboruju s tím už celý den a tak se mi zdá, že to nebude s tím Reaperem zas až takové terno :)

Mrznou noty, a když už něco hraje, tak to třeba za pet vteřin už nehraje, případně se celý Virus rozladí :D

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pc.masters » 31 kvě 2009 22:36

Hosi tak sem z toho kokot. Prehral jsem winy, nahral vstcka, nahral reaper, zadal slozku kde mam vst, dal refresh bo co to je, normalne jsem videl jak si to ty vst nahrava (battery, b3...) a dam apply, ok, ...pak chcu pridat virtual instrument, a v zalozkach mam vst/i jen zakladi z reaperu, zadne jine :-(((((
CO MAM DE"AAAAAAAT ??
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pc.masters » 01 čer 2009 00:07

Takze, jelikoz mam reaper x64 (64bit), mam ho v program files, temer vsechny pluginy mam ale v program files(x86). Tyto pluginy se jakoby nacitaji, ale neukazou. DXi pluginy se mi ukazou a cakewalk studio, ktere mam v program files 64btovych se mi ukazou take, kde tedy povolit 32bit pluginy???
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 01 čer 2009 01:06

mario.severin píše:Podařio se někomu z Vás rozjet MIDI komunikaci s nějakým externím syntem? Laboruju s tím už celý den a tak se mi zdá, že to nebude s tím Reaperem zas až takové terno :)

Mrznou noty, a když už něco hraje, tak to třeba za pet vteřin už nehraje, případně se celý Virus rozladí :D
no to je opravdu divny.. predpokladam ze Dendymu to funguje vse.. tan ma i HW syntaky...
pc.masters píše:Takze, jelikoz mam reaper x64 (64bit), mam ho v program files, temer vsechny pluginy mam ale v program files(x86). Tyto pluginy se jakoby nacitaji, ale neukazou. DXi pluginy se mi ukazou a cakewalk studio, ktere mam v program files 64btovych se mi ukazou take, kde tedy povolit 32bit pluginy???
tohle se mi delo kdyz jsem zkousel Cubase 4 na 64bit Vistach... nejaky pluginy se ukazaly nejaky vubec... prodle mne to chce i kompatibilni pluginy pro 64bit...



Jinak jsem narazil na docela zdruzujici vec a to je kopirovani automatizace... to by meli dotahnut.. takhle se musi kazda automatizace na kazdym tracku zvlast kopirovat a je to desne zdlouhavy... a ani nejde kopirovat napriklad dohromady s clipem...
.
.

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pc.masters » 01 čer 2009 06:54

To je snad blbost aby na DAW x64 nesly X86 pluginy? No tak to je pekne na hovno...
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 01 čer 2009 08:10

ja nevim ale , delalo mi to tyhle problemy s C4... jinak mrkni na Reaper forum, vcera jsem tam zhlidl nejaky tema, ze to nekmu delalo problemy jako tobe.. ale netusim v jaky verzy... jinak me to facha uplne normalne vsechno pod 32bit..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od delay » 01 čer 2009 10:56

Nevšimli jste si, jesltli Reaper má podporu pro MACKIE CONTROL? Hlavní věc , která mě drží u Cubase je přímá podpora mojí DIGI konzole a Studio Manager, bez toho bych už nedal ani ránu :) ...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 01 čer 2009 11:54

midi mi fici teda dlhodobo som to este neskusal ale asi hodinu a pol som mal pusteneho na tom Norda a nepostrehol som ziadny problem...

delay:

v preferences>control surfaces je

Behringer BCF2000 (using preset 1)
Frontier Alpha Track
Frontier Tranzport
HUI (partial)
Mackie Control Extender
Mackie Control Universal
Presonus Faderport
Yamaha 01x

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od delay » 01 čer 2009 11:57

Neke, fakt je tam i 01x, hm, to už asi doopravdy budu muset testnout :)

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pc.masters » 01 čer 2009 14:04

No jasne, musim nahra X86 verzi. 64bit verze je nepouzitelna, jdou tam jen 64bit pluginy ... :-/
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Uživatelský avatar
mario.severin
Příspěvky: 127
Registrován: 02 úno 2007 14:08

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od mario.severin » 01 čer 2009 17:20

Tak můj problém s MIDI versus Virus vyřešen - je třeba v midi outputech na zvukovku dvakrát kliknout a označit, cituji: Open device in low latency/low precision mode.
Nevím co si mám představit pod nižší přesností, ale to je fuk, hlavně že to hraje tak jak má...

Každopádně mě ten Reaper baví čím dál víc :D
P.S.: Už je venku betaverze 3.01

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 01 čer 2009 18:05

mario.severin : no vida... toho nasteveni je tam opravdu hafo ... ale kazdopadne u mne Reaper vede na plny care...


t

Odpovědět