REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od delay » 01 čer 2009 18:15

ekeaze píše:ale kazdopadne u mne Reaper vede na plny care... t
To vypadá, že tady brzy někdo bude prodáva Cubase :)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 01 čer 2009 18:16

delay píše:
ekeaze píše:ale kazdopadne u mne Reaper vede na plny care... t
To vypadá, že tady brzy někdo bude prodáva Cubase :)
jj mam to v planu ... :)

Uživatelský avatar
mario.severin
Příspěvky: 127
Registrován: 02 úno 2007 14:08

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od mario.severin » 01 čer 2009 21:01

ekeaze píše:
delay píše:
ekeaze píše:ale kazdopadne u mne Reaper vede na plny care... t
To vypadá, že tady brzy někdo bude prodáva Cubase :)
jj mam to v planu ... :)
Ja taky :D

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od jardatop » 01 čer 2009 22:45

Kdo byste nemeli ani tech 60$ na Reaper 3.0, tak si stahnete starsi verzi Reaper 0.999. Vsechny starsi verze do 1.0 jsou freeware ;)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 01 čer 2009 22:47

myslim ze tych 60$ stoji za to.. ani by to nemalo valny vyznam - takmer vsetky veci koli ktorym nas tu niektorych chyta euforia su az od v.3 ;-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 02 čer 2009 00:45

Ok hosi .. Kupim Cubase 5 za $60 :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od kexik » 02 čer 2009 07:17

jardatop píše:Kdo byste nemeli ani tech 60$ na Reaper 3.0, tak si stahnete starsi verzi Reaper 0.999. Vsechny starsi verze do 1.0 jsou freeware ;)
verzie 1 su bohuzial nestabilne a zle optimalizovane na dualcore

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od delay » 02 čer 2009 12:13

Jak řešíte sample editaci (warping a time stretching) když to nemá vlastní editor???

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 02 čer 2009 15:44

delay píše:Jak řešíte sample editaci (warping a time stretching) když to nemá vlastní editor???

pokavad mas u samplu uz zapsany tempo (acid faily atd..) , tak se to automaticky samo hodi do tempa , pokavad to nema tak hodis do projektu a sam ho stretchnech podle potreby ... pitch shift , time stretch to umi , ma to dokonce nekolik algorytmu... pokavad chces udelat quantizaci nejakyho loopu , tak je potreba ho rozslicovat, taky je tam na to nejaka funkce... i kdyz tohe zrovna ma cubase lepci, ze si otevres editor a muzes si sam presne ten loop upravit posle potreby.... kazdopadne editor urcite v dasi verzy Reapru bude.. cetl jsem to na foru...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 02 čer 2009 16:26

ekeaze píše: kazdopadne editor urcite v dasi verzy Reapru bude.. cetl jsem to na foru...
to vazne ?? oni su proste králi.. :-)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od delay » 02 čer 2009 17:43

O Acidized soubory mi nejde, tohle pouzivam spis vyjmecne. Jde mi spíš o to, že když nahraju živej buben, basu kytaru nebo zpěv, tak v Cubase sample editoru se daly poměrně slušně a nedestruktivně "žehlit" drobné rytmické nepřesnosti. Tohle by mi asi externí editor nenahradil, pač by jak předpokládám neuměl playback stop z projektu zároveň s editovaným audiem nehledě na funkce.

Nicméně, jestli umí udělat slides a přiřadit je nějak automaticky k midi ???, tak by to byla hodně zajímavá alternativa...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od kexik » 02 čer 2009 17:48

delay píše:O Acidized soubory mi nejde, tohle pouzivam spis vyjmecne. Jde mi spíš o to, že když nahraju živej buben, basu kytaru nebo zpěv, tak v Cubase sample editoru se daly poměrně slušně a nedestruktivně "žehlit" drobné rytmické nepřesnosti. Tohle by mi asi externí editor nenahradil, pač by jak předpokládám neuměl playback stop z projektu zároveň s editovaným audiem nehledě na funkce.

Nicméně, jestli umí udělat slides a přiřadit je nějak automaticky k midi ???, tak by to byla hodně zajímavá alternativa...
to vyriesis prikupenim melodyne vst... stale to bude stat dokopy menej ako cubase 5

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 02 čer 2009 17:53

takto nejak to funguje.. ten slicing je dost inteligentny, pekne sa to da nastavit a vie ti to okrem rozslicovania loopu
este aj vygenerovat midi stopu s eventami synchronizovanymi podla slicov

Obrázek

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 02 čer 2009 17:56

boha to je v <> !! ono to dokonca robi to, ked mas zaskrtnute "preserver beat location even if tempo changes" ze ked zmenis tempo projektu tak ti ostanu jednotlive slicy presne na tych miestach kde boli predtym !!!! oni su proste neuveritelny :-)

a ked to mas takto rozslicovane, tak v menu hned pod volbou na slicovanie je "Quantize item positions to grid" a tam si to vies kraasne dorovnat aby ti to sedelo :-))

...proste nechapem z tohto reapera.. nechapem... :-D

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 02 čer 2009 18:04

delay píše:O Acidized soubory mi nejde, tohle pouzivam spis vyjmecne. Jde mi spíš o to, že když nahraju živej buben, basu kytaru nebo zpěv, tak v Cubase sample editoru se daly poměrně slušně a nedestruktivně "žehlit" drobné rytmické nepřesnosti. Tohle by mi asi externí editor nenahradil, pač by jak předpokládám neuměl playback stop z projektu zároveň s editovaným audiem nehledě na funkce.

Nicméně, jestli umí udělat slides a přiřadit je nějak automaticky k midi ???, tak by to byla hodně zajímavá alternativa...
umi to rozlicovat podle transientu a i vytvorit z toho midi stopu , ale tay samply je pak asi potreba nahazet do sampleru , nezkousel jsem tudiz nemuzu rict presne.. zkusim to reaper ma taky nejaky jednoduchy drum sampler...
ale jinak jak pise Dendy to facha skvele...
Snapshot 2009-06-02 17-52-56.jpg
Snapshot 2009-06-02 17-52-56.jpg (49.81 KiB) Zobrazeno 357 x
Snapshot 2009-06-02 17-55-37.jpg
Snapshot 2009-06-02 17-55-37.jpg (204.02 KiB) Zobrazeno 357 x

Odpovědět