REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
delay

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od delay »

ekeaze píše:ale kazdopadne u mne Reaper vede na plny care... t
To vypadá, že tady brzy někdo bude prodáva Cubase :)

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

delay píše:
jj mam to v planu ... :)

mario.severin

Příspěvek od mario.severin »

ekeaze píše:
delay píše:
jj mam to v planu ... :)
Ja taky :D

jardatop

Příspěvek od jardatop »

Kdo byste nemeli ani tech 60$ na Reaper 3.0, tak si stahnete starsi verzi Reaper 0.999. Vsechny starsi verze do 1.0 jsou freeware ;)

dendy

Příspěvek od dendy »

myslim ze tych 60$ stoji za to.. ani by to nemalo valny vyznam - takmer vsetky veci koli ktorym nas tu niektorych chyta euforia su az od v.3 ;-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ok hosi .. Kupim Cubase 5 za $60 :)

kexik

Příspěvek od kexik »

jardatop píše:Kdo byste nemeli ani tech 60$ na Reaper 3.0, tak si stahnete starsi verzi Reaper 0.999. Vsechny starsi verze do 1.0 jsou freeware ;)
verzie 1 su bohuzial nestabilne a zle optimalizovane na dualcore

delay

Příspěvek od delay »

Jak řešíte sample editaci (warping a time stretching) když to nemá vlastní editor???

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

delay píše:Jak řešíte sample editaci (warping a time stretching) když to nemá vlastní editor???

pokavad mas u samplu uz zapsany tempo (acid faily atd..) , tak se to automaticky samo hodi do tempa , pokavad to nema tak hodis do projektu a sam ho stretchnech podle potreby ... pitch shift , time stretch to umi , ma to dokonce nekolik algorytmu... pokavad chces udelat quantizaci nejakyho loopu , tak je potreba ho rozslicovat, taky je tam na to nejaka funkce... i kdyz tohe zrovna ma cubase lepci, ze si otevres editor a muzes si sam presne ten loop upravit posle potreby.... kazdopadne editor urcite v dasi verzy Reapru bude.. cetl jsem to na foru...

dendy

Příspěvek od dendy »

ekeaze píše: kazdopadne editor urcite v dasi verzy Reapru bude.. cetl jsem to na foru...
to vazne ?? oni su proste králi.. :-)

delay

Příspěvek od delay »

O Acidized soubory mi nejde, tohle pouzivam spis vyjmecne. Jde mi spíš o to, že když nahraju živej buben, basu kytaru nebo zpěv, tak v Cubase sample editoru se daly poměrně slušně a nedestruktivně "žehlit" drobné rytmické nepřesnosti. Tohle by mi asi externí editor nenahradil, pač by jak předpokládám neuměl playback stop z projektu zároveň s editovaným audiem nehledě na funkce.

Nicméně, jestli umí udělat slides a přiřadit je nějak automaticky k midi ???, tak by to byla hodně zajímavá alternativa...

kexik

Příspěvek od kexik »

delay píše:O Acidized soubory mi nejde, tohle pouzivam spis vyjmecne. Jde mi spíš o to, že když nahraju živej buben, basu kytaru nebo zpěv, tak v Cubase sample editoru se daly poměrně slušně a nedestruktivně "žehlit" drobné rytmické nepřesnosti. Tohle by mi asi externí editor nenahradil, pač by jak předpokládám neuměl playback stop z projektu zároveň s editovaným audiem nehledě na funkce.

Nicméně, jestli umí udělat slides a přiřadit je nějak automaticky k midi ???, tak by to byla hodně zajímavá alternativa...
to vyriesis prikupenim melodyne vst... stale to bude stat dokopy menej ako cubase 5

dendy

Příspěvek od dendy »

takto nejak to funguje.. ten slicing je dost inteligentny, pekne sa to da nastavit a vie ti to okrem rozslicovania loopu
este aj vygenerovat midi stopu s eventami synchronizovanymi podla slicov

Obrázek

dendy

Příspěvek od dendy »

boha to je v <> !! ono to dokonca robi to, ked mas zaskrtnute "preserver beat location even if tempo changes" ze ked zmenis tempo projektu tak ti ostanu jednotlive slicy presne na tych miestach kde boli predtym !!!! oni su proste neuveritelny :-)

a ked to mas takto rozslicovane, tak v menu hned pod volbou na slicovanie je "Quantize item positions to grid" a tam si to vies kraasne dorovnat aby ti to sedelo :-))

...proste nechapem z tohto reapera.. nechapem... :-D

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

delay píše:O Acidized soubory mi nejde, tohle pouzivam spis vyjmecne. Jde mi spíš o to, že když nahraju živej buben, basu kytaru nebo zpěv, tak v Cubase sample editoru se daly poměrně slušně a nedestruktivně "žehlit" drobné rytmické nepřesnosti. Tohle by mi asi externí editor nenahradil, pač by jak předpokládám neuměl playback stop z projektu zároveň s editovaným audiem nehledě na funkce.

umi to rozlicovat podle transientu a i vytvorit z toho midi stopu , ale tay samply je pak asi potreba nahazet do sampleru , nezkousel jsem tudiz nemuzu rict presne.. zkusim to reaper ma taky nejaky jednoduchy drum sampler...
ale jinak jak pise Dendy to facha skvele...
Snapshot 2009-06-02 17-52-56.jpg
Snapshot 2009-06-02 17-55-37.jpg

Odpovědět