REAPER - DAW
Re: REAPER - DAW
Taky jsem to zaregistroval, snad to bude fungovat dobre a provoz z flashky nebude brzdit 

-
Zdravim, prosim, neprisel jsem na zakladni vec a to jak natahnout ten reason jako rewire a dal jak nastavit jako napúriklad ve fruity at se record spusti pri prvnim stisku tlacitka, nebo samozrejme lepe at se spusti ze udela (tuk 2 3 tuk ...), chapete?Ze odpoccita jako FL, diky....Kdyz to zacne nahravat hned, nemam sanci neco zahrat
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...
pc.masters píše:Zdravim, prosim, neprisel jsem na zakladni vec a to jak natahnout ten reason jako rewire a dal jak nastavit jako napúriklad ve fruity at se record spusti pri prvnim stisku tlacitka, nebo samozrejme lepe at se spusti ze udela (tuk 2 3 tuk ...), chapete?Ze odpoccita jako FL, diky....Kdyz to zacne nahravat hned, nemam sanci neco zahrat
Rewire... vytvoris track a na nej vlozis plugin s nazvem Reason REWIRE .. nebo nejak tak se to jmenuje ... proste aby jsi aktivoval Rewire tak musis vytvorit tu stopu a hodit tam ten Rewire plugin ..
aby ti to dealalo tuk tuk pred nahravanim : tak si musi snastavit Metronome Settings a tam Count-in before playback...
-
Dekuji, dekuji, dekuji !
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...
Ani ne tyden a je tu dalsi verze... 
v3.04 - June 19 2009
+ Joystick MIDI improvements (modeless config, submodes, etc)
+ Allow ctrl+drag copy of selected areas of items even with very small selections
+ Actions: split selected items at project markers, split selected items at grid
+ Action: remove content behind selected items (shift-X by default)
+ Crossfade selected items action allows time selection that is completely within both items
+ Fixed bug with render dialogs render master not being restored from configuration
+ ReaDelay: fixed label of delay length (from QN to 8N)
+ Fixed some bugs relating to Unicode conversions when getting long UI strings
+ OSX: fixed sending 1 and 2 byte messages to MIDI hardware
+ Ctrl+drag (pencil mode) creates empty MIDI item if no item is selected
+ SiF meters now show actual signal
+ Batch rendering will no longer show save prompt/project properties if preference set
+ MIDI editor: fixed sorting and mouse hit testing of overlapping notes
+ MIDI editor: Undo/redo of certain actions from within editor updates cached note names
+ MIDI editor: fixed scroll issues with last clicked note selection
+ MIDI editor: notes are not created when dragging vertically
+ MIDI editor: action to cycle through multiple items loaded in one editor (alt+N by default)
+ MIDI editor: better paste edit cursor behavior with looped items
+ Menu bar shows recording format, device settings, optionally free disk space including time
+ Normalize as much as +120dB (up from +36dB)
+ Allow resizing tracks in folder compact (not supercompact) mode
+ Toolbar icons show current state for many global toggle actions
+ Fixed relative filename item paste issues (when option to use relative files before fully qualified path is set)
+ Disabling record arm for tracks now sends all notes off
+ New JS: adpcm_simulator
+ Fixed project load splash screen leak
+ Better track vertical resize behaviors with varying arrange view sizes
+ Fixed open performance meter causing crashes in certain instances
+ VST: Support for plug-ins with Unicode filenames
+ VST: UAD plug-ins always get constant blocksizes (so that they can loop without extra latency)
+ VST: extra UAD mutexing on opening of UI

v3.04 - June 19 2009
+ Joystick MIDI improvements (modeless config, submodes, etc)
+ Allow ctrl+drag copy of selected areas of items even with very small selections
+ Actions: split selected items at project markers, split selected items at grid
+ Action: remove content behind selected items (shift-X by default)
+ Crossfade selected items action allows time selection that is completely within both items
+ Fixed bug with render dialogs render master not being restored from configuration
+ ReaDelay: fixed label of delay length (from QN to 8N)
+ Fixed some bugs relating to Unicode conversions when getting long UI strings
+ OSX: fixed sending 1 and 2 byte messages to MIDI hardware
+ Ctrl+drag (pencil mode) creates empty MIDI item if no item is selected
+ SiF meters now show actual signal
+ Batch rendering will no longer show save prompt/project properties if preference set
+ MIDI editor: fixed sorting and mouse hit testing of overlapping notes
+ MIDI editor: Undo/redo of certain actions from within editor updates cached note names
+ MIDI editor: fixed scroll issues with last clicked note selection
+ MIDI editor: notes are not created when dragging vertically
+ MIDI editor: action to cycle through multiple items loaded in one editor (alt+N by default)
+ MIDI editor: better paste edit cursor behavior with looped items
+ Menu bar shows recording format, device settings, optionally free disk space including time
+ Normalize as much as +120dB (up from +36dB)
+ Allow resizing tracks in folder compact (not supercompact) mode
+ Toolbar icons show current state for many global toggle actions
+ Fixed relative filename item paste issues (when option to use relative files before fully qualified path is set)
+ Disabling record arm for tracks now sends all notes off
+ New JS: adpcm_simulator
+ Fixed project load splash screen leak
+ Better track vertical resize behaviors with varying arrange view sizes
+ Fixed open performance meter causing crashes in certain instances
+ VST: Support for plug-ins with Unicode filenames
+ VST: UAD plug-ins always get constant blocksizes (so that they can loop without extra latency)
+ VST: extra UAD mutexing on opening of UI
Jen skoda, ze se to neupdatne samo v programu a clovek to musi znovu instalovat... Nebo mi neco uniklo? 

tak uz uz by byl za ty penize moc velkej luxus zas 

-
Jo tento soft je výborný. Používám jej už nějakých pár týdnů a zatím jsem celkem spokojený. Zatím používám jen free verzi, kdy musím po spuštění čekat 5 sekund než mužu pracovat, ale dá se to přežít.Časem bych si jej rád koupil, ale až budou peníze a zjistím kde a jak jej mužu koupit...
Ale zajímá mě pár věcí:
1) když si do projektu naskládám nějaké samply, tak po změně tempa se změní jen mřížka, ale samply zustanou na stejném místě, takže hrají pořád stejně jakoby stejným tempem. Dá se s tím něco dělat?
2) Jak mužu přehrát jen určitou vybranou část? Když třeba sampluji, tak potřebuji přehrát jen vybranou část, kterou si vyberu. Jenže při normálním přehrání (mezerník nebo tlačítko play) se přehraje celý projekt, ale ne moje vybraná část...
Prošel jsem celé vlákno, ale snad se to zde neřešilo (možná jsem něco přehlídl)...
Ale zajímá mě pár věcí:
1) když si do projektu naskládám nějaké samply, tak po změně tempa se změní jen mřížka, ale samply zustanou na stejném místě, takže hrají pořád stejně jakoby stejným tempem. Dá se s tím něco dělat?
2) Jak mužu přehrát jen určitou vybranou část? Když třeba sampluji, tak potřebuji přehrát jen vybranou část, kterou si vyberu. Jenže při normálním přehrání (mezerník nebo tlačítko play) se přehraje celý projekt, ale ne moje vybraná část...
Prošel jsem celé vlákno, ale snad se to zde neřešilo (možná jsem něco přehlídl)...
1) onzacis vsechno v projektu ... pak pravy tlacitko na intem - pak das Intem settings - set intem timebase to beatsnávštěvník píše:Jo tento soft je výborný. Používám jej už nějakých pár týdnů a zatím jsem celkem spokojený. Zatím používám jen free verzi, kdy musím po spuštění čekat 5 sekund než mužu pracovat, ale dá se to přežít.Časem bych si jej rád koupil, ale až budou peníze a zjistím kde a jak jej mužu koupit...
Ale zajímá mě pár věcí:
2) klines levym tlacitem pak tahnes podle toho jak chces velkou vybranou cast.. aktivujes Repeate (v transport panelu)
nevite nekdo jak udelat to ... kdyz zmenim Tempo projektu, tak aby se i automatizace hodila do toho noveho tempa... kdyz zmenim tempo, tak se mi do noveho tempa hodi vse krom automatizace... automatizace zustane v tom starym tempu ...
silne sa obavam ze natoto soudruzi z ndr nemysleli.. tiez som to hladal a nenasiel ...
HAHAA.. 10 sekund co som postol tento message ma to napadlo
)
selectni si stopy z automatizaciou.. a potom v hornom menu TRACKS > Set timebase for selected tracks > Beats (position, length, rate)

selectni si stopy z automatizaciou.. a potom v hornom menu TRACKS > Set timebase for selected tracks > Beats (position, length, rate)
-
Díky.ekeaze píše: 1) onzacis vsechno v projektu ... pak pravy tlacitko na intem - pak das Intem settings - set intem timebase to beats
2) klines levym tlacitem pak tahnes podle toho jak chces velkou vybranou cast.. aktivujes Repeate (v transport panelu)
1) Tak jsem se na to trochu podíval + trochu mrknul do manuálu i když anglicky neumím (google translator pomohl) a ono by možná stačilo jen v "Project settingu" (ALT+enter) -> na kartě "project settings" -> "Timebase for events/envelopes/markers:" ze seznamu vybrat "Beats (position only)"
Zdá se mi to jednodušší, zvláště pokud si to tak nastavíte pro každý projekt...

2) hmm...to je celkem na... čekal jsem, že to pujde nastavit podobně jako v audacity (tzn.: když je vybraná nějaká oblast, tak se přehraje jen výběr a pokud není nic vybráno, tak se přehraje celý projekt...nebo že pomocí nějaké kl.zkratky se přehraje výběr)
návštěvník píše:ekeaze píše: 2) hmm...to je celkem na... čekal jsem, že to pujde nastavit podobně jako v audacity (tzn.: když je vybraná nějaká oblast, tak se přehraje jen výběr a pokud není nic vybráno, tak se přehraje celý projekt...nebo že pomocí nějaké kl.zkratky se přehraje výběr)
vzdyt tak to funguje.. pokavad ti sparve rozumim co myslis