REAPER - DAW
Re: REAPER - DAW
dendy: apEQ mi pada i v Cubase SX3
Nekolik tydnu sel bez problemu a ted se vetsinou ani neotevre.

Jo reaper je haklivy na pluginy a to tak ze fest, horsie je na tom snad uz len energyxt - nejak to maju blbo implementovane ci co. Ja ked som ladil plugin tak sa mi casto stavalo ze vsade to islo, len reaper isiel do kytek -normalne ze blik a okno nikde.dendy píše:hm neviem moje nadsenie trosku opada... ma to problem zo stabilitou - ked som zacal trosku viac v tom robit (nielen hrat sa ale skusat najozaj robit na vacsom projekte - uz niekolko krat mi padol, a to zrejme koli takym pluginom ktore inde problem nemaju (vsimol som si ze to dost pada na apulsoft EQ - co je moj najoblubenejsi EQ takze to vidim celkom ako problem, a tiez mi to uz padlo parkrat na kjaerhus classic pluginoch... hm .. raz som prisiel asi o hodinu prace ... tak neviem.. uz som ho chcel kupit ale este teda pockam ak zistim ze je to u mna fakt nestabilne tak ...(
Inak som si vsimol jednu vec, reaper sa obcas tvari ako zamrznuty a pritom v pohode bezi. Mne to robilo s UVI workstation ked som zavrel plugin okno, tak obcas ostal tuhy ako stolverk - som ho nadavajuc odstreloval ale on si vtedy asi zapisuje do projektu nastavenia pluginu a vyzera pri tom ako zamrznuty - treba pockat zo 15 sekund a on sa rozbehne.
BTW: Nechci se nikoho dotknout, ale mluvite o legalnich pluginech nebo o crackach?
listonos: hm to skusim, ja som ho tiez hned po 5 sekundach ked som myslel ze vytuhol "odstrelil" .. aje jeden projekt mi takto zblbol, ze pri o tvarani vytuhol na loadovani apEQ a uz sa nepohol dalej... v Cubase4 mi som s apEQ nemal nikdy problem...
nixx: apEQ mam kupeny a kjaerhus classic su free
nixx: apEQ mam kupeny a kjaerhus classic su free

To je jedno on tam reaper nema poosetrovane vynimky poriadne - on je cely taky nejaky robeny za pochodu. Ja ked som skusal nieco vo vst sdk len tak systemom pokus omyl tak ak bolo nieco zle tak cubase vypisal error hlasku, vyhodil plugin, zapisal do logu a sam bezal dalej. Zatial co reaper ani nestihol nic zaregistrovat a bol nie ze tuhy ale normalne spadol ako ked killnes proces.nixx píše:BTW: Nechci se nikoho dotknout, ale mluvite o legalnich pluginech nebo o crackach?
Ja som chvilu rozmyslal ze ostanem pri nom ale asi skoncim u abletonu aj napriek tomu nevabnemu rozhraniu.
Tak tyhle bugy snad časem vychytají, ne ? Z toho bych nedělal předčasné závěry a nevylejval bych hned s vaničkou i dítě
Je taky otázka, nakolik za to můžou Widle, já ho jedu na Macu a zkoušel jsem všechno možný a nespadl. Je pravda, že některý plug-ins se mu moc nelíbí a jakoby dýl je loaduje, ale nespadl. Třeba při spouštění programu, když loaduje plug-ins z konkrétního projektu, někdy hlásí, že nepozná, jestli jsou stereo nebo multi - output...
Pytkin : Jasně, to je taky cesta, možná, že ti scrubing nevyhovuje proto, že ani v Nuendu nehraje úplně nejlíp, pokud zvětšíš audio v editoru a zkoušíš po něm jezdit, ozývá se už jen takový chroptění, ze kterýho nepoznáš nic...
A s tím audio editorem je to teda jak, nevíte někdo ?

Pytkin : Jasně, to je taky cesta, možná, že ti scrubing nevyhovuje proto, že ani v Nuendu nehraje úplně nejlíp, pokud zvětšíš audio v editoru a zkoušíš po něm jezdit, ozývá se už jen takový chroptění, ze kterýho nepoznáš nic...
A s tím audio editorem je to teda jak, nevíte někdo ?

markuc : v zoome som to vacsinou neskusal to je fakt ..
Dendy, ty NESMÍŠ Reaper opustit, jsi asi největší žijící odborník na tento soft v zemích bývalého Československa a možná i dál na východ !!! Kdo bude za tebe objevovat ty všechny vychytávky ? Vydrž ! 
Pytkin : schválně to v tom Nuendu zkus, jestli si vzpomeneš, zajímá mě to, jestli třeba něco nedělám špatně ...

Pytkin : schválně to v tom Nuendu zkus, jestli si vzpomeneš, zajímá mě to, jestli třeba něco nedělám špatně ...
neviem.. do akeho zoomu treba ist .. ked uz je to fakt v malom zoome , tak realne hra len to co vidim .. co su smordchance samozrejme .. ale to je presne to co to ma robit , si myslim ...
nevidel som ako to funguje v PT , tak to neviem porovnat ..
nevidel som ako to funguje v PT , tak to neviem porovnat ..
Dendy : APEQ to dela kdyz jede na 2x oversampling na 1x je stabilni REAPRu tedy u mne...
ale mas prvdu jako dela to obcas podivny veci, vzdy narazim na nejaky bug ale da se obejit.. treba naposledy takova kokotina ze kdyz sem hodil loop do projektu a rozsliceoval jsem ho a pak jsem maximalne za zoomoval, tak to vzdy spadlo a zajimavy bylo ze to delalo jen na 33baru
no proste obcas se to chova podivne...
ale mas prvdu jako dela to obcas podivny veci, vzdy narazim na nejaky bug ale da se obejit.. treba naposledy takova kokotina ze kdyz sem hodil loop do projektu a rozsliceoval jsem ho a pak jsem maximalne za zoomoval, tak to vzdy spadlo a zajimavy bylo ze to delalo jen na 33baru

markuc: srandicky srandicky 
ekeaze: hm moze byt - ja tak nejak automaticky vzdy zapina 4x over
skusim .. budem rad ak to pojde lebo apEQ mam fakt RAD ale rípru by som sa tiez nechcel vzdat.. este skusim pohladat v podrobnych nastaveniach ci tam nebudu nejake specificke nastavenia pre vst ktore by mohli zvysit stabilitu ...

ekeaze: hm moze byt - ja tak nejak automaticky vzdy zapina 4x over

markuc: neco o tom audioeditoru jsem cetl na reaper foru ze snad mozna ho planuji ale nic konkretniho to nebylo...
Pytkin: to jo, ale i ty smodrchance se dají přehrávat spojitě, nebo roztrhaně
Ty ProTools i Logic to umějí, že i při tom zoomu zahrají ten lupanec tak, že je poznat
Mimochodem, zrovna jsem četl features nového Logicu 9, tak už umí slice, audiokvantizaci a nahrazení samplu v loopu, což jsou všechno věci, o kterých se na tomhle vlákně píše v souvislosti s Reaperem, že ? Pak je tam ještě Flex time, což je takovej inteligentní time streching-shifting, ale z těch ukázek, který jsou dělaný na nahrávce zpěvu, to nezní nijak světoborně...

Mimochodem, zrovna jsem četl features nového Logicu 9, tak už umí slice, audiokvantizaci a nahrazení samplu v loopu, což jsou všechno věci, o kterých se na tomhle vlákně píše v souvislosti s Reaperem, že ? Pak je tam ještě Flex time, což je takovej inteligentní time streching-shifting, ale z těch ukázek, který jsou dělaný na nahrávce zpěvu, to nezní nijak světoborně...
markuc: jo novej Logic je dobrej.. uz ho testuji doma... jediny co mi tam chazi je realtime pitchshift po tonech
ekeaze : Mám koupenou osmičku, ale nevím, jestli půjdu do devítky, nějak mě to sere. Když dělám doma se synťákama, tak je to skvělý, ale když si přinesu nějakou práci domů a potřebuju stříhat nebo míchat audio, vždycky to nakonec skončí tak, že to dělám v něčem jiným...prostě na tu jejich audio editaci si asi nezvyknu...způsob, jak udělat v Logicu fade, mi přijde jako z mateřské školky