REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Příspěvek od hawkens » 04 lis 2007 19:13

Presvedcil si ma - podobnost je vzdy len cisto nahodna.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 lis 2007 19:19

hmm. takze to ze vsetky mixpulty vyzeraju ako RCA z roku 1945, je dovod, preco su take lacne? reaper je v mnohych veciach originalny. to ze defaultny skin vyzera ako vegas a ze ma rezance s waveformami a bezny mixpult, nijak nesuvisi s jeho kvalitami. ostatne, co je ten svaty drahy originalny daw ktory vsetci sraci kopiruju? cubase? heheh... to je tiez v zmysle tvojej logiky 600 dolarovy plagiat

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 05 lis 2007 22:12

tak jsem zkusil a porad mi lita dolu, v 2.0008... Jinak ale super, ovsem za danou cenu porad vede Ableton...

Kazdopadne ale velice povedenej softik...
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 08 črc 2008 08:00

Zkouším teď verzi 2.2 a (2.3) a nemůžu pochopit chování toho masteru v Reaperu... Vytvořil jsem takovej stupidní projektík ze samplů v FL8 a v Reaperu a zvuk na masteru je v obou softech uplně jinej.

V Reaperu je tlustší, měkkčí, hlasitější, jakoby tam byl nějakej neviditelnej limiter nebo jemnej kompresor... Naproti tomu v FL je zvuk o poznání méně nahlas, působí více tvrdě a slitě, zároveň oproti Reaperu i kovově.
Metry ukazují v obou SW peaky do 0db, ale průběh se v každém programu chová jinak.

Sem z toho dost zmatenej.

ANY ideas???

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 črc 2008 08:25

ten isty ovladac? mas vypnuty resample na sampler kanaloch vo fruity? porovnavas render, ci preview?

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 08 črc 2008 08:38

Jeslti myslíš ovladačem ovladač zvuku, tak jasně. Tenhle test probíhal včera v práci, kde mám bohužel jen onboard na ASIO4All, ale shodné nastavení v FL i v Reaperu. Resample jsem měl v FL zaplý (ale IMHO neslyším rozdíl) a porovnával jsem render i preview. Navíc se zvuk reaperovsky mění ikdyž dám FL jako VSTi a jen to Reaprem proženu...

Chci udělat porovnání doma na pořádný zvukovce, ale bude to podobný...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 črc 2008 09:07

hmm... ja mam sice len reaper .999 ale rozdiel tam je minimalny, ked sa rendre znormalizuju, su imo fakticky totozne. rozdiely tam su ale skor na urovni nuanci a nie vzdy ( i ked vacsinou) v prospech reaperu

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 08 črc 2008 09:20

Já ted udělal další krok a nastavil jsem v FL i Reaprovi Kjaerhus MP1 Pro Limiter. Threshold -3dB, Gain 0dB, 24-bit. Anebo je pravda, že je každý render potřeba normalizovat... Pošlu wavka, ale asi založím nový thread...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 08 črc 2008 10:39


Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

REAPER 3.0

Příspěvek od EXCOM » 24 kvě 2009 22:35

no tento soft sa celkom rozbehol, uz je tu verzia 3.0
http://www.reaper.fm/

Obrázek

viac obrazkov
http://www.reaper.fm/sshots.php

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3167
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Oxyygen » 24 kvě 2009 23:17

Ty voe, to je dizajn jak od vietnamců.:-) Opravdu, diky JOBSi, že dohlížíš a vyžaduješ jednotný dizajn všech aplikací.:-)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 25 kvě 2009 09:27

fiha reaper usiel velky kus cesty.. dizajn sa mi moc paci...

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pc.masters » 25 kvě 2009 10:31

Porad hledam program, FLStudio me nejak uz nebavi. CHtel bych neco v cem rovnou pohodlne nahraju zvukovou stopu z mikrofonu. Pouzival jsem na to Audition, ale proste i 2 i 3ka mi porad pada, zkousel jsem vse, ale sek, reset. Mam try before buy.... Zkousel jsem Cubase, try before buy 4 a vice se mi nepovedlo vubec, sx3 na 64bit vistach sice jede, ale stejne mi pada, seka se. Vubec s nim neumim, ale chtel bych. Jako pekna narada mi prijde ten reaper. Stahl jsem tu 3ku a rozkoukavam se, vidim, ze licence stoji jen 60usd a muzu to hned poslat pres paypal - jednoduse. Jestli se mi v demu podari neco spachtit, urcite si to koupim, je to jako 2navstevy hospudky, takze v pohode :-)
Jen je tam moc a moc text, CZ navod na to asi nebude. Nemuzu nastavit VSTi, zadam slozku, ale kdyz dam pridat virtualni nastorj, jsou tam jen 3 nejake reaperovske. Kdyz nejaky zapnu, mackam midi, lita VU meter ale ani hlaska. Nejde mi tedy zatim nastaviit ani zvukovka (to same se mi delo u cubase). Ableton jsem jednou nahral, absolutne nevedel co s tim a utekl :-) No FL je euveritelne jednoduche a chapal jsem jej hned (to same Reason...).
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 25 kvě 2009 10:38

Cubase potrebujes 5 aby dobre sla pod X64 .. a ta neni try before buy ..

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od demsky » 25 kvě 2009 11:13

pc.masters píše:CHtel bych neco v cem rovnou pohodlne nahraju zvukovou stopu z mikrofonu.
ja nahravam vsetko zvonka cez SoundForge ( http://www.sonycreativesoftware.com/audiostudio )
da sa kupit uz za nieco cez 40 Euro. takato jednorazova investicia sa podla mna vyplati pretoze je
tam na to optimalizovany interface a je tam viac nastrojov na pracu s audiom ako v DAW.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Odpovědět