a ešte, ako to je s tými midi/audio stopami ? takže mám midi stopu ktorú routujem von do synthu, a audio zo synthu naroutujem naspät do tej istej stopy ? tam to nahrám a potom prepínam či chcem počut midi alebo audio

ten compressor mi prijde taky celkem fajn... ale to EQ mi vadi ze na tom gui maji spatny rozliseni basy...dendy píše:komresor je fajn, pouzivam ho na sidechain ... eq tiez ok aj ten dost pouzivam (kedze apeq mi v reap. pada)
asi si nepochopil filozofiu .. MIDI +vsti = vlastne audio stopa , cize mozes tam vesat audio pluyginy .. v Cubase to mas rozdelene .. mas midi stopu , ktoru smerujes do VSTi stopy .. cize tieto efekty nevesias na MIDI stopu (co samozrejme je hlupost) ale na tu AUDIO stopu z VSTi .. Cize moznost je uplne rovnaka , akurat Reaper ma obe tieto stopy , ako jednu .. v Cubase su ako 2 stopy ..Wohma píše:Mne se hodne libi, ze kdyz mam MIDI stopu s VSTi, tak klidne za ni do retezce muzu zavesit bezny ekvalizer nebo zkratka jakykoli VST... Vim, ze minimalne v Cubase SX3 tohle nebylo jednoduchy, ne-li nemozny.
Logickejsie to podla mna Reaper nakolko medzi VST efektom a instrumentom neni prakticky ziadny rozdiel - rozdiel je tam jeden flag (isSynth). Potom zalezi uz len od pluginu ci ma implementovane audio/midi vstupy/vystupy. Takze keby neboli u steinberga na hlavu a povolili natiahnut na FX Insert VST Instrument a naroutovali do neho MIDI/Audio tak by bolo mozne pouzivat ten novy Instrument Track uplne rovnako ako ma tracky Reaper. Lebo teraz ked chces routovat MIDI z jedneho instumentu do druheho tak v Cubase potrebujes 2 midi tracky, ak viac tak na kazdy jeden. V reapery ti staci jeden a len ich tam nasekas za sebou a vsetko fici ako ma.Pytkin píše:Wohma : prave mne to nepride logicke .. mne to pride logicke v cubase .. lebo midi je midi a audio je audio .. su to dve odlisne veci a odlisne sa spravaju .. v cubase mozes davat midi inserty na midi stopu .. pride mi nelogicke davat v reaperi na stopu aj audio inserty aj midi inserty ..
ale je to samozrejme otazka filozofie ..
no práve takto to robím v Abletone, na midi stopu si dám vsti, pred vsti si dám napr. note length, arpeggiator atd.. a za vsti si napr. kompresor, reverb a tak, proste midi efekty pred vsti a audio efekty za vsti a nepotrebujem dalšiu stopu na to aby mi z toho liezol zvuk, (( v reapery možem do tej stopy dat aj audio sample /ak som to dobre pochopil ) ale ked chcem z toho audio nahravku /v abletone/ tak si musím naroutovat audio stopu do ktorej to nahrám..listonos píše: Tuna na videu su 3 VSTi za sebou (ten stvrty/prvy je len do poctu aby bolo vidno vstupne midi) - je tam najskor Harmonizer, z neho midi do Arpeggiatora a midi vystup z neho potom do normalneho instrumentu. Vo vsetkych DAWs na to potrebujes tri tracky - jedine v Reapry na to staci jeden.
Pisem ze asi to bude individualne .. mne pride nelogicke davat na jednu stopu aj midi pluginy aj audio pluginy ..Cyril píše:Me to prijde logicky jak je to v Reaperu, prece to, jestli je to midi nebo audio stopa se meni podle toho, co na to povesis, muzes mit ve stope midi data, na to povesis naky midi efekty, pak VSTicko a uz je z toho audio stopa (za tim VSTickem jde uz audio), takze tam nahazis audio efekty... kdybys hodil midi efekty za VSTicko tak nebudou reagovat, ne? Nevidim na tom nic nelogickyho, je to pohodlnejsi a prijemnejsi...
osobne som este nikdy nepotreboval vytiahnut midi z VSTinstrumentu .. Skorej do neho midi posielam ..listonos píše:
Logickejsie to podla mna Reaper nakolko medzi VST efektom a instrumentom neni prakticky ziadny rozdiel - rozdiel je tam jeden flag (isSynth). Potom zalezi uz len od pluginu ci ma implementovane audio/midi vstupy/vystupy. Takze keby neboli u steinberga na hlavu a povolili natiahnut na FX Insert VST Instrument a naroutovali do neho MIDI/Audio tak by bolo mozne pouzivat ten novy Instrument Track uplne rovnako ako ma tracky Reaper. Lebo teraz ked chces routovat MIDI z jedneho instumentu do druheho tak v Cubase potrebujes 2 midi tracky, ak viac tak na kazdy jeden. V reapery ti staci jeden a len ich tam nasekas za sebou a vsetko fici ako ma.
Tuna na videu su 3 VSTi za sebou (ten stvrty/prvy je len do poctu aby bolo vidno vstupne midi) - je tam najskor Harmonizer, z neho midi do Arpeggiatora a midi vystup z neho potom do normalneho instrumentu. Vo vsetkych DAWs na to potrebujes tri tracky - jedine v Reapry na to staci jeden.