REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 07 zář 2009 08:53

takto nejak :

Obrázek
Obrázek

ten fader co je na stope je audio volume.. mozes si ale normlane do FX chainu vlozit plugin ReaContrlMidi a ten plne automatizovat tak isto ako hociaky iny plugin ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 07 zář 2009 09:01

uz som to tu raz pastoval asi 15 stranok dozadu :) obroska vyhoda tohto pristupu je v tom ze mozes mat v 1 slajsi sucasne midi aj mixdownotu wav toho midi .. presuvas ich vsade spolocne ... pokial mas aktivovanu "wav" cast - hra len ta, midi nehra, tym padom nehra ani VSTi do ktoreho je routovane a tym padom ti zere 0% cpu .. ked ale chces niekde zmenit loop, proste sa prekliknes na midi, v tej danej kopii eventu ti bude hrat midi a nie wav, poupravujes, rendernes a mas novu verziu... je to taka inteligentnejsia verzia freezovania, strasne dobre sa s tym pracuje ...
Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 07 zář 2009 10:14

dendy píše:takto nejak :
ten fader co je na stope je audio volume.. mozes si ale normlane do FX chainu vlozit plugin ReaContrlMidi a ten plne automatizovat tak isto ako hociaky iny plugin ..
no .. toto nemusi kazdemu vyhovovat .. v cubase mas proste midi stopy so vsetkymi parametrami a audio stopy so vsetkymi parametrami ..

v reaperi ma kazda stopa MIDI INPUT a AUDIO INPUT a MIDI OUTPUT a AUDIO OUTPUT ? priste 2xin a 2xout ?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 07 zář 2009 10:17

pytkin ano presne, ma aj midi aj audio in/out... jasne ze to nemusi kazdemu vyhovovat - to je logicke... kazdy ma iny styl prace ale konecne je z coho vybrat toto je prvy soft co to ma takto kompaktne riesene a ja som prave vzdy snival o tom aby to niekto takto poriesil :) mojmu stylu prace je to idealne ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 07 zář 2009 10:17

Pozeram IO a nejak tomu nerozumiem .. nevidim midi input a audio input .. alebo som to zle pochopil ?
Přílohy
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg (43.86 KiB) Zobrazeno 295 x

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 07 zář 2009 10:24

input routing sa nastavuje inde - hento je hlavne o natavovani routovania medzi stopami (sendy, groupy, ...) aj ked samozrejme da sa hociaka stopa poslat priamo aj do hw outputu ..

natiahnu si sirku tracku aby sa ti tam objavil aj ten input meter ... alebo proste klikni na "R" ono sa ti to objavi a potom priamo tam si selectboxom pod metrom zvolis ze z coho ma nahravat - ci z midi alebo z audio inputu ..

Obrázek


Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 07 zář 2009 11:41

jo jo uz som to nasiel .. myslel som ze IO je input output ..

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 08 zář 2009 17:29

Reaperi, mam jeden dotaz a prosbu o rychlou odpoved ... jsem amater a nemuzu najit, jak v Reaperu zazoomuju wave v take - proste vertikalne zvetsit grafiku wave pro detailni strih. Poradite nekdo ? Diky !!!

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 08 zář 2009 17:35

- tocenie kolieckom mysi (horizontalny zoom)
- tocenie kolieckom mysi sucasne so stlacenym "CTRL" (vertikalny zoom)

(btw. koliecko + alt ti scrolluje view ale pozor! - ked pouzivas na scroll koliecko+alt tak potom nereaguje koliecko na zoom - musis po scrollovani cez koliecko+alt kliknut na plochu eventov a potom to zase zacne reagovat - este som neprisiel na to ci je to bug alebo sa da tento styl spravania sa vypnut :)


btw. ta tvoja fotka co mas ako avatara vyzrea hodne desivo :-))

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 08 zář 2009 17:41

podivej do action listu na zoom to selection... myslim ze to bylo ctrl+num + ....

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 08 zář 2009 18:10

Dekuju za rychlost, ale trochu asi nechapu...jde mi o to, aby vertikalni rozmer take a tim padem celeho tracku zustal stejny, ale zvetsila se mi vertikalne jen vlna ... "zoom to selection" v action listu neni...

Dendy : ta fotka je jen trochu vylepsena realita :D

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 08 zář 2009 18:25

tak koukni do action listu na : expand selected track height, minimaze others .... nebo : togle track zoom to maximum height
zkratky mam bohuzel uz jinak preddefinovany , nevim jak jsou defaultne..

EDIT : aha uz vim co myslis jako zoom vlny to nevim jak jde.. ale da se to poresit tim zoomem traku vertikalnim

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 08 zář 2009 20:04

Dekuji za odpovedi, zatim jsem na nic neprisel ... ze by to Reaper neumel ? Da se bez toho zit, ale s tim se zije mnohem lip. Jinak striham nahravku v osmi stopach soucasne, zacal jsem v Nuendu, ale pak jsem skocil do Reapera a jde to jako po masle, stopy se zgrupujou a veskera editace se deje ve vsech soucasne...proste parada. Ten wave zoom je jedinej nedostatek ...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 08 zář 2009 20:34

treba to jde :D taky zkusim mrknout

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 08 zář 2009 21:02

Diky, diky, bratri s kosou ! :D

Odpovědět