REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pavlii » 09 zář 2009 08:07

IMHO nejde. Zoom vlny bez zoomu tracku/partu jsem nikde neviděl, že by šel. Vlnový průběh graficky odráží to, co bylo zaznamenané. Zvětšit vlnu znamená zesílit (bez zvětšení výšky tracku/partu).

P.

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 644
Registrován: 02 led 2007 04:44

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 09 zář 2009 09:04

Pavlii : Samozrejme ze jde, co pouzivas za aplikaci ? Jde to naprosto všude, Logic, Cubase, Nuendo, Sonar ... proste vsude. S amplitudou to nema nic spolecnyho, je to jen otazka grafiky.

EDIT : vidim, ze pozivas Cubase SX, tak se koukni na pravy okraj arange okna, v jeho horni casti je maly posuvnik, kterym se prave upravuje vertikalni rozmer vlny ... :)
Naposledy upravil(a) markuc dne 09 zář 2009 09:11, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 09 zář 2009 09:09

jj v cubase to jde...

markuc jinak mne napadlo pkud mas vsechny wavy v projektu potichu nahrany a tedy maji maly zobrazeni vlny , tak zkus v preferencich myslim ze v media zalozce nastavit pro volume intems + 6 db a tim je pak vytahnes hlasiteji a bude citelnejsi vlna... normalne je to na staveny na 0 db

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 644
Registrován: 02 led 2007 04:44

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 09 zář 2009 09:12

Dobrej napad, vyzkousim ... diky !

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 644
Registrován: 02 led 2007 04:44

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 09 zář 2009 09:45

Aha :idea: : takze pro vsechny, kterym se to bude hodit : funkce, kterou hledam a kterou vsichni zname jako "zoom wave" nebo neco podobneho, se v Reaperu jmenuje "increase/decrease peaks view gain" a default klavesova zkratka je shift + up/down.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 09 zář 2009 10:00

Reaper Rulez ! :)

Drumer
Příspěvky: 326
Registrován: 06 úno 2008 13:14

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Drumer » 09 zář 2009 13:08

Markuc:ty jo,nebyls včera ve všechnopárty? :D :D :D :wink:

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pavlii » 09 zář 2009 15:09

2Markuc: no právě že Cubase SX moc ne, spíš VST/32 a tam to tuším ještě není..... dix za osvětu :-D

P.

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 644
Registrován: 02 led 2007 04:44

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 09 zář 2009 17:24

Drumer : nevím, co to je, ale kdybych tam včera byl, asi bych o tom věděl - takže asi nebyl :D

Pavlii : v pohodě, jen jsem myslel, že máš SX, máš ji napsanou ... :?

Hary
Příspěvky: 16
Registrován: 14 dub 2004 16:48

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Hary » 09 zář 2009 18:08

Ahoj borci.Tož jsem si početl, stáhl,ale tento Vámi vychvalovaný soft mi nejde na mém PC rozjet. Pořád mi to hlásí "Fading away". Nevíte co s tím? Mám staženou poslední verzi, která je na stránkách "výrobce".
Info o systému: XP home serv. pack 2, 3GB RAM, CPU Core2 Duo 2,33 GHz, 2,34 GHz.

Před chvílí se mi konečně podařilo spustit. Vymazal jsem registry od smetí.Ale stejně, když si vytvořím midi stopu, insertnu midi item,na stopu moutnu VSTi Piano, otevřu si piano roll, a klapnu na klávesu,program se kousne, musím jej natvrdo vypnout. Pak jej znovu rozjedu, ale zastaví se na: Initializing UI Classes. Co s tím? :?
Steinberg MR 816x, BEHRINGER B2030A, SAMSON C02, AKG P 100, BEHRINGER B-1, CME-UF6, ZOOM 2000.
Cubase AI4, Nuendo 3, REAPER :-)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 09 zář 2009 20:37

hm.. zeby preintalovat windows ? :-) urcite mas v systeme nieco co ti ho rozbija resp. robi ti tam nejaku neplechu tak ze reaper z toho nemoze.. takze skus reinstall, na cisty OS hodit reaper.. a potom postupne pridavaj vsetky aplikacie ktore bezne pouzivas a odsleduj kedy ti to zacne zase blbnut.. trosku zlhavavy postup ale nic lepsie ti momentalne neporadim...

Hary
Příspěvky: 16
Registrován: 14 dub 2004 16:48

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Hary » 09 zář 2009 20:52

Zdá se, že jsem přišel kde byl zakopaný pes.Jmenuje se CME. Když jsou vypny. Smr'ták jede. Neměl někdo podobný problém? A když ano,jak jej řešil, pokud jej řešil?
Bez kláves to není ono a měnit kvůli softu hw se mi zrovna nechce :(
Steinberg MR 816x, BEHRINGER B2030A, SAMSON C02, AKG P 100, BEHRINGER B-1, CME-UF6, ZOOM 2000.
Cubase AI4, Nuendo 3, REAPER :-)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od EXCOM » 09 zář 2009 20:58

Hary píše:Zdá se, že jsem přišel kde byl zakopaný pes.Jmenuje se CME. Když jsou vypny. Smr'ták jede. Neměl někdo podobný problém? A když ano,jak jej řešil, pokud jej řešil?
Bez kláves to není ono a měnit kvůli softu hw se mi zrovna nechce :(
preinstaluj drivre

Hary
Příspěvky: 16
Registrován: 14 dub 2004 16:48

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Hary » 09 zář 2009 21:14

EXCOM píše:
Hary píše:Zdá se, že jsem přišel kde byl zakopaný pes.Jmenuje se CME. Když jsou vypny. Smr'ták jede. Neměl někdo podobný problém? A když ano,jak jej řešil, pokud jej řešil?
Bez kláves to není ono a měnit kvůli softu hw se mi zrovna nechce :(
preinstaluj drivre
Drivery přeinstalované a nechytá se.Safriš..... :-(
Steinberg MR 816x, BEHRINGER B2030A, SAMSON C02, AKG P 100, BEHRINGER B-1, CME-UF6, ZOOM 2000.
Cubase AI4, Nuendo 3, REAPER :-)

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Vuid » 09 zář 2009 22:27

To bude v driverech, CME se mi obcas neohlasi ani v Cubase. (Reaper jsem teda nezkusil, jen tipuju)
Ale prej pomaha CME pres MIDI port misto USB na tyhle trable.

Odpovědět