REAPER - DAW
Re: REAPER - DAW
me to funguje, nevimjakto, bez altu
dendy píše:ak uz to tu niekto spominal tak sorry ze "objavujem ameriku" ale skusali ste s podraznim ALT nabehnut mysou na koniec slajsu, objavi sa ikona "ruky" a potiahnut ?? PARADA!! tomu hovorim inteligentny sample warping, uplne S.U.P.E.R.
to snad umi temer kazdy DAW... ja doufam ze pracujou na elsatic audiu.. pak to bude dokonaly a jeste relatime tvarovani krivek automatizace

hm
tak som objavil ameriku no:)) neviem nejak som si to nikde v inom daw doteraz nevsimol, akosi ma nemapadlo z kobinaciou kliku na nieco proste potiahnut wavko ze mi ho realtime natimestretchuje
co myslis pod realitme tvarovanim kriviek automatizacie ?

co myslis pod realitme tvarovanim kriviek automatizacie ?
Da sa vybrat time stretch algoritmus bud pre clip cez F2 alebo nastavit globalne v Project Settings a je tam aj eleastique a elastique 2.ekeaze píše:to snad umi temer kazdy DAW... ja doufam ze pracujou na elsatic audiu.. pak to bude dokonaly a jeste relatime tvarovani krivek automatizace
Podle me by Reaperu zatracene slusel vestavenej modularni mod, uz sem na tuhle myslenku narazil i nekde na Reaper foru. Bud neco jako ma EnergyXT, ale vychytanejsi a vic provazany s "normalnim" mixerem, a nebo by se mi osobne libilo reseni a la Tracktion, tzn. moznost posilat signal (i MIDI) do nakych "okynek", kde muzes spojovat dratkama, a muzes si to cely ulozit a hazet na stopy jako efekty atd. (vim, ze tohle se da jakztakz obejit ruznyma pluginama, ale to je na houby a nepohodlny).
tim sem myslel ze doufam ze pracuji na elastic audiu - tak to nazyva Logic Pro 9 (warping jako ma ableton i cubase)...listonos píše:Da sa vybrat time stretch algoritmus bud pre clip cez F2 alebo nastavit globalne v Project Settings a je tam aj eleastique a elastique 2.ekeaze píše:to snad umi temer kazdy DAW... ja doufam ze pracujou na elsatic audiu.. pak to bude dokonaly a jeste relatime tvarovani krivek automatizace
no ma to Logic i myslim fruityloops... proste mas dva body a mezi nima muzes pomoci mysi tu krivku tvarovat... v reapru to mas napevno, musis vzdy zvolit neakou z Linear, Square, Slow, Fast Start, Fast End, Bezier....dendy píše: co myslis pod realitme tvarovanim kriviek automatizacie ?
Naposledy upravil(a) Ondra P. dne 09 říj 2009 17:34, celkem upraveno 1 x.
jo to by bolo fajn.. ono v podsate by stacilo graficky vizualizovat to co tam uz teraz je mozne, pretoze routovat hocico hocikam mozes uz teraz
dendy: presne, moznost vsechny pouzity efekty atd. zobrazit jako plochy s ikonkama a moct propojovat dratkama, na kterych by jeste idealne mohla bejt moznost po kliknuti na ne (na ty dratky) nastavovat volume... to by bylo fantasticky...
ekeaze: jaj toto.. no ono v principe to v reaperovi ide aj teraz... staci ked si proste na bode kde chces "warpovat" wavko spravis split , potom si oznacis obe splitnute casti a teraz ked ALT+DRAG tiahnes "rucickou" tam kde sa stretavaju casti tak ti plynule warpuje oba.. takto si spravis tolko splitov kolko potrebujes a az si to cele powarpujes tak to len cele oznacis a das zase zlepit dokopy do 1 subora 

dendy: jj tak to delam ... ale preci jen ten klasicky warping co ma treba live , tak je takovej komplexnejsi, teda alespon z mojeho pohledu...
jinak co mi vreapru prave dost vadi a to je asi bug.. kdyz si takhle rozslicuju a uprvim nejakej loop a pak ho slepim , abych zneho mel novej loop treba na 2 bary, tak vzdy se to slepi tak, ze na konci toho intemu malinko schazi, ze to nejasou presne 2 bary... pak kdyz ho loopuju treba prez 16 baru , tak se to rozjizdi pac to nesedi...
jinak co mi vreapru prave dost vadi a to je asi bug.. kdyz si takhle rozslicuju a uprvim nejakej loop a pak ho slepim , abych zneho mel novej loop treba na 2 bary, tak vzdy se to slepi tak, ze na konci toho intemu malinko schazi, ze to nejasou presne 2 bary... pak kdyz ho loopuju treba prez 16 baru , tak se to rozjizdi pac to nesedi...
hm divne toto som si nevsimol.. teda takto - par krat sa mi nieco podobne stalo ale to bolo vzdy len tym ze som mal prilis "odzoomovane" a zle nastavenu kvantizaciu (prilis jemnu) takze pri posune konca mysou som si myslel ze mi to snaplo na koniec taktu ale nesnaplo...
cielene som skusil rozsekat nejaky loop, a zase ho zlepit a sedi to vzdy presne ked si nahodou sam "nedokurvim" ten koniec ...
cielene som skusil rozsekat nejaky loop, a zase ho zlepit a sedi to vzdy presne ked si nahodou sam "nedokurvim" ten koniec ...
amel jsi i stretchly ty slice ? tet to zkusit nemuzu ale delalo mi to myslim u stretchlejch klipudendy píše: cielene som skusil rozsekat nejaky loop, a zase ho zlepit a sedi to vzdy presne ked si nahodou sam "nedokurvim" ten koniec ...
ano jasne.. postretchovane.. powarpovane, vseliak ponatahovane a postlacane.. a potom som to cele proste oznacil, dal clue a sedelo to uplne presne ...ekeaze píše:amel jsi i stretchly ty slice ? tet to zkusit nemuzu ale delalo mi to myslim u stretchlejch klipudendy píše: cielene som skusil rozsekat nejaky loop, a zase ho zlepit a sedi to vzdy presne ked si nahodou sam "nedokurvim" ten koniec ...
hmm.. tak to asi delam neco spate.. to zitra zkusim vykoumat mozna am opravdu spatne nastaveny snap...
A nebude to tym ze reaper pridava fade in/out cca 10ms? Potom znie napr. pri kopaku ten prvy uder ako blbo odstrihnuty.