REAPER - DAW
Re: REAPER - DAW
chapu dobre, ze ted je reaper nastaveny tak, ze po 30 dnech uz se MUSI koupit?
Strihani se dela tak , ze mysi kliknes kde chces strihat, tam se automaticky presune cursor a stiskens S... je to jednoduchy a nemusis prepinat na nuzky (ktery tam nejsou)... sic nejaky ten toolbox by se hodil treba casem udelaji...Pytkin píše:ma reaper dake mody kurzoru ? ked chcem strihat audio , jak sa mam prepnut na daky strihaci tool , alebo nieco take ..
scrubbing sa mi tiez moc nepozdaval .. detto som neprisiel ako sa prepnut na scrubovaci tool .. chytat hore trojuholnicek na pravitku je tiez dost o hovne ..
scrubbing snad nekdo rikal ze ma lepci jak cubase/nuendo... ja snim nepracuji , takze nevim , ale urcite na to jsou nejaky klavesovy zkratky... staci mrknout do action listu a vypsat funkci
BS píše:nj, ze startu asi nemeli dost vaty na beta testing, tak to updatujou kazdy mesic. cimz samozrejme nerikam, ze to je spatny daw :]
beta testing predchazi kazdymu releasu.. staci sledovat repaer forum ... proste na tom makaj a vypoustej to postupne.. ono je to zalozeny na tom ze na foru je wish list a kazdy tam muze vlozit funkci kterou by si v Reapru pral a pro tu se pak hlasuje... podle priority pak borci programuji
pise mi , ze ho pouzivam 196 .. ale normalne sa spusti a funguje ..Fractal píše:chapu dobre, ze ted je reaper nastaveny tak, ze po 30 dnech uz se MUSI koupit?
to je dost na chuja .. lebo ked klikas kurzor , tak nevidis kde .. skusam to prave .. a teda nie som moc kamarat s tym .. v cubende das noznice a taka palicka ti chodi nad partom , kde vidis , kde bude strih .. ked nepotrebujes vidiet kurzor , staci pridrzat alt a len kliknes v mieste strihu ..ekeaze píše:Strihani se dela tak , ze mysi kliknes kde chces strihat, tam se automaticky presune cursor a stiskens S... je to jednoduchy a nemusis prepinat na nuzky (ktery tam nejsou)... sic nejaky ten toolbox by se hodil treba casem udelaji...
no tak na strihanie mi zatial teda reaper uplne nesedi ..
nenasiel som nic .. tam je len prepinanie jog/scrub v tych klavesovych skratkach ..ekeaze píše: scrubbing snad nekdo rikal ze ma lepci jak cubase/nuendo... ja snim nepracuji , takze nevim , ale urcite na to jsou nejaky klavesovy zkratky... staci mrknout do action listu a vypsat funkci
pytkin sak jog/scrub normalne fici .. skus stlacit stredne tlacitko mysi a tiahnut mysou
(aspon v najnovsom builde 3.14159 to tak funguje) ..

Stredne tlačítko na mysi Ma nenapadlo skúšať. Zajtra checknem.
inak by som doporucil kazdemu otvorit si options/preferences v reaperovi a prejst si vsetky zalozky, vsetky nastavenia, precitat k nim tooltipy.. pri hladani jednej veci som ojavil KOPU zaujimavosti a veci ako si este viac reapera vyladit, je to FANTASTICKY DAW .. uplne VSETKY drobnosti co ma trosku hnevali som zistil po detialnom studiu prefrences ze si ich viem prepnut tak aby fungovali podla mojich predstav 

Jo to kazdopadne ! bez toho poladeni v preferencich to muze i odrazovat od prace v Reapru... a ne jen preferenci, treba poladit si Snap udela tez hodne... proste je tam toho fakt hafo , coz zas na druhou stranu pro nekoho muze byt problem, taky jsem ze zacatku furt neco nastavoval misto toho abych delal muziku...
Uvažuji že přejdu kvůli lepší správě paměti a i no-limit nad 4GB na Win7 64 bit. Má to někdo? Jede to spolehlivě nebo jsou problémy?
Steinberg MR 816x, BEHRINGER B2030A, SAMSON C02, AKG P 100, BEHRINGER B-1, CME-UF6, ZOOM 2000.
Cubase AI4, Nuendo 3, REAPER

no ja stale pouzivam 32bit Reaper v 64bit OS ale mam i instalovanou 64bit verzy a slape to vpohode, jen co mi tam vadilo ze se 32 pluginy otviraji jeste v dalsim separatnim okne...
Dosiel niekto na to, ako nastaviť aby sa projekt pri prehravani nestrankoval ale scrolloval?
A jak jsi na tom s tou 64bit verzi Reaperu na 64bit OS s pamětí? Dostaneš se nad 4GB?ekeaze píše:no ja stale pouzivam 32bit Reaper v 64bit OS ale mam i instalovanou 64bit verzy a slape to vpohode, jen co mi tam vadilo ze se 32 pluginy otviraji jeste v dalsim separatnim okne...
Steinberg MR 816x, BEHRINGER B2030A, SAMSON C02, AKG P 100, BEHRINGER B-1, CME-UF6, ZOOM 2000.

jo jde to naprosto vpohode prez 4GB od toho ta 64bit verze je...Hary píše:A jak jsi na tom s tou 64bit verzi Reaperu na 64bit OS s pamětí? Dostaneš se nad 4GB?ekeaze píše:no ja stale pouzivam 32bit Reaper v 64bit OS ale mam i instalovanou 64bit verzy a slape to vpohode, jen co mi tam vadilo ze se 32 pluginy otviraji jeste v dalsim separatnim okne...
to by mne taky zajimalo ... osobne jsem autoscrol nepouzival , protoze scroluji mysi koleckem stalcenim doprava-doleva - logicech to podporuje i do stran to kolecko... takze zoom in-out koleckem nahoru-dolu, scrolovani koleckem doprava-dolevaPytkin píše:Dosiel niekto na to, ako nastaviť aby sa projekt pri prehravani nestrankoval ale scrolloval?
Naposledy upravil(a) Ondra P. dne 13 pro 2009 11:14, celkem upraveno 1 x.
A jak jsou na tom Reaper s VSTi? Samozřejmě v 64bit.