REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 25 kvě 2009 11:18

demsky : SoundForge je editor .. nie DAW .. to sa neda porovnavat ..

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pc.masters » 25 kvě 2009 11:19

Diky, na Cubase 5 asi tak nikdo zkusebni licence nevymysli a penez je to pro me uz dost ...
Visty davat pryc v zadnem pripade nechci, sedi mi lip nez XP a mam vetsi ram nez 3,5 Gb ...
Ten reaper se mi moc libi, i ovladani mi prijde intuitivni, jen nevim jak nastavit aby mi to hralo...i kdyz tam dam stopu treba wav, litaji budicki, zvukovku mam danou E-mu Asio, ale zvuk mi ven nejde :-( ... Jeste ty VST tam nemuzu dostat. Kdyz pridam slozku c/progr files/vstplugins, dam ok, nic nepribyde, nic se nenacita ...

Reaper se mi za 1200,- Kč moc libi.
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pc.masters » 25 kvě 2009 11:22

A Reaper je primo x64 verze :)
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pc.masters » 25 kvě 2009 11:25

Tak zvuk jede kdyz nastavim ne E-MU Asio ale WDM Kernel a pak E-Mu ... To si vyresim pak, ted bych tam chtel dostat VST :-)
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od EXCOM » 25 kvě 2009 11:46

pc.masters píše:Diky, na Cubase 5 asi tak nikdo zkusebni licence nevymysli a penez je to pro me uz dost ...
Visty davat pryc v zadnem pripade nechci, sedi mi lip nez XP a mam vetsi ram nez 3,5 Gb ...
Ten reaper se mi moc libi, i ovladani mi prijde intuitivni, jen nevim jak nastavit aby mi to hralo...i kdyz tam dam stopu treba wav, litaji budicki, zvukovku mam danou E-mu Asio, ale zvuk mi ven nejde :-( ... Jeste ty VST tam nemuzu dostat. Kdyz pridam slozku c/progr files/vstplugins, dam ok, nic nepribyde, nic se nenacita ...

Reaper se mi za 1200,- Kč moc libi.
no ale to je len pre nejake svoje osobne pouzitie nie? komercna verzia stoji okolo $200

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 25 kvě 2009 11:55

EXCOM píše: no ale to je len pre nejake svoje osobne pouzitie nie? komercna verzia stoji okolo $200
$225: full commercial license.
$60: discounted license.

You may use the discounted license if any of the following is true:

* You are an individual, using REAPER only for personal use.
* You are an individual or business, using REAPER for commercial use, and the yearly gross revenue does not exceed USD $20,000.
* You are an educational or non-profit organization.

myslim ze do tychto bodov sa vojde 99% ludi na ezone :-)

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od upman » 25 kvě 2009 11:55

Pekny, hodte nekdo echo az to testnete s vice VSTi, poradnym audiem, atd. Kazdopadne ja mam ofiko Ableton a u nej zustanu :) zatim :D
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 25 kvě 2009 12:21

ako v tom reaperovi otvorim piano roll ??? som nad tym maturoval pol hodiny a nepodarilo sami otvorit piano roll.. vytvoril som si track, nastavil mu midi out, ale zaboha sa neviem dostat do piano rollu :)

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od demsky » 25 kvě 2009 12:24

no akurat pred desiatimi minutami som stiahol evaluation pre MacOS X,
vyzera to celkom v pohode, piano rolka sa objavi az ked nieco nahrajes
a dvakrat kliknes na midi event, nie je tam na to ziadne menu :)
Obrázek
Naposledy upravil(a) demsky dne 25 kvě 2009 12:30, celkem upraveno 1 x.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 25 kvě 2009 12:27

demsky píše:no akurat pred desiatimi minutami som stiahol evaluation pre MacOS X,
vyzera to celkom v pohode, piano rolka sa objavi az ked nieco nahrajes
a dvakrat kliknes na midi event, nie je tam na to ziadne menu :)
to je dost dobra kravina.. to sa mi nechce verit ...

edit: prave som to nasiel.. oznacis region, das z horneho menu "insert > new midi item" a je to :)
Naposledy upravil(a) dendy dne 25 kvě 2009 12:28, celkem upraveno 1 x.

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pc.masters » 25 kvě 2009 12:28

Cau Dendy, reknu ti jak otevrit piano roll, kdyz mi reknes jak do toho dostat svoje nahrane(nainstalovane v prog files/vstplugins) VST/VSTi :-D
Jinak taky si myslim ze licence za 60USD skoro vsem tady vystaci. Neni to na rok nebo tak jak NOD :-! ? :-)
A cetl jsem ze po 30ti dnech to neprestane fungovat, je nse po zapnuti 6 sekund ceka, co je na tom pravdy?Pry to nebude mit ani zadne omezeni ...
No me se to zatim povedlo jen tak, ze jsem si kus nahral, treba i na prazdno (midi) a pak jsem na to co se mi vytvorilo 2x tuknul a tim te to hodi do piano rollu
Naposledy upravil(a) pc.masters dne 25 kvě 2009 12:29, celkem upraveno 1 x.
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pc.masters » 25 kvě 2009 12:29

Kokot pomaly sem ...
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 25 kvě 2009 12:45

tak tento reaper u mna zatial VLADNE .. automatizacia pre mna podstatne lepsie vyriesena nez v Klobase.. a midi learn na kontroler - uplna parada easy .. aj ten piano roll - konkretne ako funguje lavy klik (note insert, resize) a pravy klik (block select) mi vyhovuje podsatatne viac ako to ako to funguje v klobase..

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pc.masters » 25 kvě 2009 12:54

A s tema VST neporadis? :-(
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 25 kvě 2009 12:58

instalacia ma 4.4MB ? to je cool ..

Odpovědět