REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 13 pro 2009 11:16

Hary píše:A jak jsou na tom Reaper s VSTi?
jako myslis interni pluginy ? ty jsou celkem prumer, podle mne zadna slava, compressor mi prisel celkem good... pokud myslis ostatni VSTi jinych firam tak to je u mne naprosto bezproblemu.

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Wohma » 13 pro 2009 11:29

VSTi = VST instrument, ne?

Co se tyce internich VST, tam pouzivam ten ekvalizer, na beznou cistou praci IMHO dobry. Sice nema oslnujici GUI, ale dobre se s nim pracuje :)

Hary
Příspěvky: 16
Registrován: 14 dub 2004 16:48

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Hary » 13 pro 2009 11:59

Samozřejmě externí instrumenty. Jako například Kontakt, Gigasampler apod. Tam je největší úskalí co se týče využívání pamětí.
Steinberg MR 816x, BEHRINGER B2030A, SAMSON C02, AKG P 100, BEHRINGER B-1, CME-UF6, ZOOM 2000.
Cubase AI4, Nuendo 3, REAPER :-)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 13 pro 2009 12:04

kontak funguje pac je 64 bit uz ta nova verze a nepotrbuje premosteni z 32bit tak jak to dela reaper (i to premosteni funguje skvele).. Ale nikdo ti nezaruci ze bude vse fungovat na 100% tak jako ti to nezaruci i u konkurencnich DAW. Stahni demo to je plne funkcni.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 13 pro 2009 12:40

Dalsi Update :mrgreen:

REAPER 3.15 - December 12, 2009

Changes: Even more rational!

* Actions: select previous/next adjacent non-overlapping items
* Auto-crossfades: more consistent logic when moving, trimming, copying items
* Automation: preference for first click on envelope to select envelope, or add point immediately
* Automation: action to add point at current time position to all visible envelopes
* Dual trim/timestretch: acts on all selected items, unless both sides of shared edge are selected
* FIPM: preserve item positioning when moving items across tracks
* License key: automatic import of license key text from clipboard on startup
* Marquee selection: fixed some random issues, better small-move behavior
* Media items: shift+drag edges bypasses snapping regardless of whether shift or drag happens first
* MIDI devices: avoid clearing device alias when disabling device
* MIDI editor: fixed occasional CC data drawing bug
* MIDI items: more consistent logic for which track receives new empty MIDI items
* Noise shaping: noise contour is slightly gentler in high frequencies
* OSX: JS editor usability improvements when OSX keyboard dialog navigation enabled
* OSX: no media explorer peaks for audio CD .aiff files
* OSX: fixed crash on selected track delete from mixer context menu
* OSX: fixed item notes window
* OSX: fix for multimonitor context menu issues
* ReaSamplomatic5000: fixed bug where sample is left marked as used on plugin remove
* ReaScript: Fixed RPR_AddTakeToMediaItem causing crashes
* Sends: shift+drag IO button or extended mixer send area to send all selected tracks at once
* Sync: added 23.976 as predefined framerate for LTC
* Themed tab fixes (x64 etc)
* Takes: fixed splitting unlooped MIDI take beyond loop end in odd time signatures
* Track panels: show exact track volume after manually setting a level below the minimum fader value
* Video: fixed audio playback issue on some Quicktime videos
* VST: more flexible support for passing keyboard input to plug-ins
* x64: corrected undo history writing

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od kexik » 13 pro 2009 13:14

Wohma píše:VSTi = VST instrument, ne?

Co se tyce internich VST, tam pouzivam ten ekvalizer, na beznou cistou praci IMHO dobry. Sice nema oslnujici GUI, ale dobre se s nim pracuje :)
ma aj dost dobry zvuk!

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 12 led 2010 16:00

chalani potrbeujem poradit.. uz dlho sa morim s jednou vecou.. chcel by som taku vec ze spojit dokopy viac wav v stope ako glue ale tak, aby mi to doplnilo
"tichom" podla toho ako mam spravene selection ... vid obrazok

Obrázek

takto to funguje defaultne a to mi nevyhovuje, vid zakruzkovana oblast za poslednym selectnutym wavkom .. proste chcel by som aby mi to zarovnalo podla
selection ... samozrejme mozem to spravit tak ze si dam selection/stopu vyrenderovat ale to je na viac klikov a nieje to uplne pohodlne navyse to zabera dalsi
flek na disku lebo ta selection sa realne vyrenderuje ako novy wav, kdezto pri glue sa to len "zlepi" ..

nejaky napad ???

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 12 led 2010 18:24

dendy: to jsem taky hledal jestli se to da a neprisel na to .... jedine tam prdnout dalsi kopak a ten uplne ztisit.


jinak co mi desne vytaci na automatizaci , ze pokud ji dam bypase a zavru ji , ze je videt jen klasicky track a pak ji chci znovu otevrit , tak ji musim rucne slozite hledat mezi vsema parametrama... strasne zdrzujici

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 12 led 2010 18:46

noo .. nasiel som jeden odrb ako to obist ... ten posledny kick v bloku ktory chcem zlepit dokopy - lavy klik > item properties, vypnem checkbox "loop item" ... potom normalne mysou potiahnem koniec kicku tak aby mi koncil presne tam kde konci ta selectnuta oblast (ked je loop item vypnute, tak ked natahujes za koniec wavka tak ti neopakuje dokola priebeh ale natahuje ti prazdny slice) .. potom to oznacim, dam glue, a mam to presne v dlzke aku chcem ...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 12 led 2010 19:01

ekeaze: no ale ked das "hide all" tak potom ked klines na "show all active" tak ti vsetky v ktorych nejaku automatizaciu mas zase zobrazi ...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 12 led 2010 19:08

dendy píše:ekeaze: no ale ked das "hide all" tak potom ked klines na "show all active" tak ti vsetky v ktorych nejaku automatizaciu mas zase zobrazi ...
prave ze kdyz das na ni Bypase , tak to nezobrazi... jedine ze bych to mel nejak spatne nastaveny , pac to mam na klavesouvou zkratku to "hide all" "show all" , na to musim mrknout... tobe to tedy ukazuje pak i kdyz ji mas bybase?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 12 led 2010 19:12

ked dam bypass na automatizacnu stopu kde NEMAM ziadne automatizacie tak zmizne .. ale ked to dam na nejaku kde uz nieco automatizovane mam tak nezmizne len "vysedne" ... ked kliknem na "ENV" button na stope a dam "hide all", tak vsetky automatizacne stopy zmiznu ale ked kliknem na "show all active" tak sa opat vsetky (samzorejme aktivne - cize tie kde nieco JE automatizovane) objavia ...

honzik30
Příspěvky: 3
Registrován: 08 led 2010 22:04

Čeština na Reaper 3.2

Příspěvek od honzik30 » 23 led 2010 13:27

Nevíte zda existuje čeština na tento skvělý hudební program?

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Čeština na Reaper 3.2

Příspěvek od Ondra P. » 23 led 2010 18:40

honzik30 píše:Nevíte zda existuje čeština na tento skvělý hudební program?
Určite ne ... vice méně snad neexistuje na žádný hudební program...

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od jardatop » 24 led 2010 14:58

Existuje treba na Sony Vegas 6.0. Na reaper ne.
vice na http://cestiny.idnes.cz

Odpovědět