REAPER - DAW
Re: REAPER - DAW
Este som raz videl češtinu na Sonar (alebo ešte Cakewalk ???) ale hneď som ju odinštaloval - to da fakt nedalo...
Sháním vst autoaranger plugin
Mám hudební soft Reaper 3.2 a jediné co mi v něm chybí je autoaranger který hraje doprovod podle pokynů z klaviatury a to jak kláves tak i reaperu.
Honzíku, netrap se pořád, netápej, nehledej, nepřepínej.
Mám tě v merku od tvé registrace a věř mi, ty potřebuješ k životu pouze něco od PG Music.
Takový samotný, osiřelý Band-in-a-Box nebo Real Band v kompu ti udělá radost a službu větší než nějaký Reaper a 100 jiných věcí dohromady.
Umí vše co potřebuješ ( jak jsem zjistil z jiných tvých příspěvků ) , a "POKYNY" z klaviatury umí také.
Dokonce je ani nepotřebuje a stačí "pokyn" napsat textem ve tvaru třeba G.
http://www.youtube.com/results?search_q ... type=&aq=f
Mám tě v merku od tvé registrace a věř mi, ty potřebuješ k životu pouze něco od PG Music.
Takový samotný, osiřelý Band-in-a-Box nebo Real Band v kompu ti udělá radost a službu větší než nějaký Reaper a 100 jiných věcí dohromady.
Umí vše co potřebuješ ( jak jsem zjistil z jiných tvých příspěvků ) , a "POKYNY" z klaviatury umí také.
Dokonce je ani nepotřebuje a stačí "pokyn" napsat textem ve tvaru třeba G.
http://www.youtube.com/results?search_q ... type=&aq=f
honzik30 : co to je autoaranger ?
Reaper 3.21 (vyboldoval som veci co ma hodne potesili)
* Action: cascade all floating windows
* Actions: show/hide all envelopes
* Custom actions: fixed possible corrupted action list when deleting custom actions
* FX automation: fixes for automating via controller when plugin UI closed
* FX browser: fully recursive finding of FX chains, JS FX
* FX browser: new folder appears on plug-in rescan if new plugins were added without restarting Reaper
* JS: slider_automate command, to write slider automation from within JS code
* Master track: maximum RMS level is more accurate on playback start
* Media explorer: import MOGG and REX files consistently via drag+drop or double-click
* MIDI import: prefs to import multichannel MIDI to separate tracks always, never, or by prompt
* Mixer: freely arrangeable tracks, autoarrange can be enabled/disabled
* Mixer: if autoarrange is on, arrange view ordering follows track moves in mixer
* Mixer: optionally show folder compact (hide children) button for folder tracks
* Mixer: optionally show icon for the last track in a folder (mcp_folder_last)
* Mixer: click on empty space to deselect all tracks
* OSX: fixed reading .ins (instrument patch/bank) files
* OSX: fixed loading of chains with JS saved on win32
* ReaSamplOmatic: properly loop very short samples
* ReaComp/ReaXComp: better RMS calculation on playback start
* ReaVocode/Voice/Verb[ate]/SamplOmatic/Insert/Gate/Fir: smooth changes in various gain/pan parameters
* ReaScript RPR_Include directive to include other ReaScript modules
* ReaScript GetSetChunkState chunk length limit increased to 1MB
* ReaScript added GetUserFileNameForRead function
* REX: preferences to import as dynamic slices or single loopable item at project tempo
* REX: preferences to chop slice tails on import
* Screensets: track views can save/restore custom mixer track order
* Toolbar: key shortcuts fixed in tooltips
* Track control, routing, envelopes, param mod dialogs: enter key closes dialog
* VST/AU: ignore automation messages when loading/restoring plugins (avoid hang on startup)
* VST bridging: fixes relating to manually editing automation
* VST scanning: faster scanning, better subdirectory search order
jo pre linux-pozitivnych zaujimava informacia - Reaper vraj ide dost uspokojivo rozbehat pod linuxom
http://forum.cockos.com/showthread.php?t=8776
* Action: cascade all floating windows
* Actions: show/hide all envelopes
* Custom actions: fixed possible corrupted action list when deleting custom actions
* FX automation: fixes for automating via controller when plugin UI closed
* FX browser: fully recursive finding of FX chains, JS FX
* FX browser: new folder appears on plug-in rescan if new plugins were added without restarting Reaper
* JS: slider_automate command, to write slider automation from within JS code
* Master track: maximum RMS level is more accurate on playback start
* Media explorer: import MOGG and REX files consistently via drag+drop or double-click
* MIDI import: prefs to import multichannel MIDI to separate tracks always, never, or by prompt
* Mixer: freely arrangeable tracks, autoarrange can be enabled/disabled
* Mixer: if autoarrange is on, arrange view ordering follows track moves in mixer
* Mixer: optionally show folder compact (hide children) button for folder tracks
* Mixer: optionally show icon for the last track in a folder (mcp_folder_last)
* Mixer: click on empty space to deselect all tracks
* OSX: fixed reading .ins (instrument patch/bank) files
* OSX: fixed loading of chains with JS saved on win32
* ReaSamplOmatic: properly loop very short samples
* ReaComp/ReaXComp: better RMS calculation on playback start
* ReaVocode/Voice/Verb[ate]/SamplOmatic/Insert/Gate/Fir: smooth changes in various gain/pan parameters
* ReaScript RPR_Include directive to include other ReaScript modules
* ReaScript GetSetChunkState chunk length limit increased to 1MB
* ReaScript added GetUserFileNameForRead function
* REX: preferences to import as dynamic slices or single loopable item at project tempo
* REX: preferences to chop slice tails on import
* Screensets: track views can save/restore custom mixer track order
* Toolbar: key shortcuts fixed in tooltips
* Track control, routing, envelopes, param mod dialogs: enter key closes dialog
* VST/AU: ignore automation messages when loading/restoring plugins (avoid hang on startup)
* VST bridging: fixes relating to manually editing automation
* VST scanning: faster scanning, better subdirectory search order
jo pre linux-pozitivnych zaujimava informacia - Reaper vraj ide dost uspokojivo rozbehat pod linuxom
http://forum.cockos.com/showthread.php?t=8776
-
Ešte raz Reaper
priatelia,
nedávno som objavil Reaper (tuším verzia 3.16) - šikovný programík, rýchle je naloadovaný, dá sa s ním pekne robiť aj na slabšom PC, tzn.nemá nejaké externé nároky, ...(hej, viem mnohí to už poznajú dávno).
Ja som ho začal používať pri potrebe nahrávania audio stôp (akustická gitara, spev, ...). V Reaper-i si nahrám tieto audio stopy a potom ich ťahám do Cubase, kde ich patrične upravím, zeditujem, atď.
A podobne potom spätný proces - v Cubase vyrobím zo všetkých MIDI stôp audio stopy a tie potom používam (pri "živom hraní", resp.výslednej produkcii) v Reaper-i pri prehrávaní hotovej skladby. Robím to preto, že: 1.) ide to aj na slabšom PC, netreba na to delo s Cubase, a 2.) Reaper má jednoduché ovládanie a pri prehrávaní hotovej skladby vlastne používam len volume a pan na jednotlivých stopách, a výsledný master volume.
V Reaper-i, čo stopa to nástroj (aj všetky bicie sú v samostatných stopách). Síce celý projekt má veľa, veľa MB, lebo sú to všetko WAV-ka (niektoré aj stereo), no ale čo už? 100-200MB na projekt - jednu skladbu ma zase nezabije...
Čo vy na to?
nedávno som objavil Reaper (tuším verzia 3.16) - šikovný programík, rýchle je naloadovaný, dá sa s ním pekne robiť aj na slabšom PC, tzn.nemá nejaké externé nároky, ...(hej, viem mnohí to už poznajú dávno).
Ja som ho začal používať pri potrebe nahrávania audio stôp (akustická gitara, spev, ...). V Reaper-i si nahrám tieto audio stopy a potom ich ťahám do Cubase, kde ich patrične upravím, zeditujem, atď.
A podobne potom spätný proces - v Cubase vyrobím zo všetkých MIDI stôp audio stopy a tie potom používam (pri "živom hraní", resp.výslednej produkcii) v Reaper-i pri prehrávaní hotovej skladby. Robím to preto, že: 1.) ide to aj na slabšom PC, netreba na to delo s Cubase, a 2.) Reaper má jednoduché ovládanie a pri prehrávaní hotovej skladby vlastne používam len volume a pan na jednotlivých stopách, a výsledný master volume.
V Reaper-i, čo stopa to nástroj (aj všetky bicie sú v samostatných stopách). Síce celý projekt má veľa, veľa MB, lebo sú to všetko WAV-ka (niektoré aj stereo), no ale čo už? 100-200MB na projekt - jednu skladbu ma zase nezabije...
Čo vy na to?
Cubase SX3/Steinberg The Grand 2/VSTi Trilogy Bass/VSTi Acoustica Pianissimo/WaveLab 3.0/Sibelius 4/Garritan Jazz BigBand/Garritan Personal Orchestra/Edirol SuperQuartet/Edirol HyperCanvas/Broomstick Bass/Steinberg Halion 3/Roland D10/Yamaha S80/...
Re: Ešte raz Reaper
./trackery-sekvencery/reaper-daw-t6536.html

Jinak s tim Cubasem to moc nechapu, pokud jde o standardni ukony, tak myslim Reaper zvlada vsechno, co zvlada Cubase... Nekdy se to jenom jmenuje jinak nebo se to dela trochu netradicnim zpusobem, ale to lze dohledat bud tady, nebo na Cockos foru.

Jinak s tim Cubasem to moc nechapu, pokud jde o standardni ukony, tak myslim Reaper zvlada vsechno, co zvlada Cubase... Nekdy se to jenom jmenuje jinak nebo se to dela trochu netradicnim zpusobem, ale to lze dohledat bud tady, nebo na Cockos foru.
-
@Wohma: netvrdím, že Reaper neobsahuje niečo zo štatndartných vecí, čo má Cubase. Ide len o to, že sa mi zdá jednoduchý, malý a rýchly, a preto ho používam iba pri jednoduchom nahrávaní audio stôp (priamo z mikrákov cez zvukovku do PC a Reaper-a) a iba pri prehrávaní výslednej skladby (všetkých audio stôp) pri "živom" hraní, práve kvôli jeho jednoduchosti, malosti a rýchlosti.
Viac menej Reaper používam ako "audio player" (všetkých jednotlivých audio stôp) a "audio recorder".
that's all folks
Viac menej Reaper používam ako "audio player" (všetkých jednotlivých audio stôp) a "audio recorder".
that's all folks
Cubase SX3/Steinberg The Grand 2/VSTi Trilogy Bass/VSTi Acoustica Pianissimo/WaveLab 3.0/Sibelius 4/Garritan Jazz BigBand/Garritan Personal Orchestra/Edirol SuperQuartet/Edirol HyperCanvas/Broomstick Bass/Steinberg Halion 3/Roland D10/Yamaha S80/...
nepouzivaj cudzie termity lebo sa ti vratia ako buzerat.FredFlinstone píše: dá sa s ním pekne robiť aj na slabšom PC, tzn.nemá nejaké externé nároky, ...(
-
externé = extrémne 
sorry

sorry
v podstate nemas dovod robit to tak zlozito reaper je na midi vybaveny minimalne tak isto dobre ako cubase, ja som robil kedysi v cubase a vsetko co bolo tam mam v reapere tiez a este omnoo viac.. reaper ja paradny DAW ...
Na serveru "www.sosej.cz" se dá koupit licence na Reaper za cenu kolem 1700,- Kč, takže kdo nemá paypal nebo podobné vymoženosti, může toho využít ...
vzdyt na reaper strakach se da koupit za 60 dolacu to mas cca 1200kc ... taky paypalmarkuc píše:Na serveru "www.sosej.cz" se dá koupit licence na Reaper za cenu kolem 1700,- Kč, takže kdo nemá paypal nebo podobné vymoženosti, může toho využít ...
dobrý večer,
rád bych se pozeptal na pár věcí ohledně tohoto bomba super prográmku.
- jak nastavim délku midi smyčky?
- jak napojim virmidikbd na VSTi tak, aby to plajalo
2 = pár, s pozdravem
vaše dráha naše dráha
Stanislav Gross VR
rád bych se pozeptal na pár věcí ohledně tohoto bomba super prográmku.
- jak nastavim délku midi smyčky?
- jak napojim virmidikbd na VSTi tak, aby to plajalo
2 = pár, s pozdravem
vaše dráha naše dráha
Stanislav Gross VR