REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
dendy

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy »

prave som zistil neuveritelnu vec co sa tyka routingu audia v reaperovi.. ktora mi doteraz unikala...

nieken ze sa da routovat hociktora stopa do hociktorej inej - co je samozrejme standart v kazdom slusnom DAW

tu dokonca mozem vystup stopy naroutovat do hociktoreho INSERTU na hociakej inej stope, ba dokonca mozem paralelne vystup z hociktoreho insertu v poradi na nejakej stope naroutovat do hocikolko insert efektov na stopach inych !!! uplne nekonecne moznosti...

priklad

STOPA1 -> chorus -> filter -> delay
STOPA2 -> phaser - > reberb
STOPA3 -> chorus -> distortion -> filter

a mozem napriklad vystup z STOPA1[filer] poslat paralelne do STOPA2[reverb] a STOPA3[filter] .... a ked chcem mozem na STOPA1 nastavit ze sucasne mi signal z STOPA1[chorus] ide rovno do STOPA1[delay], cize signal zefektovany cez STOPA1[filter] mi len routuje do inych stop ale nepokracuje do STOPA1[delay]

proste nekonecne moznosti na experimentovanie ....

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

musím uznat, že reaper je víc než jen laciný vst host.

jen jsem nikdy neměl dost sil v něm něco skutečného vytvořit... například už jen samply
Obrázek
live free or die!

bassline

Příspěvek od bassline »

neviete niekto preco pri STOP sa resetuju editovane CC na 0 ? Ked bola posledna MIDI sprava v CC stope s nejakou hodnotou a dam zastavit prehravanie, vyresetuje sa to stale do nuly...

A neda sa nejak nastavit vlastny nazov pre kazdu CC stopu v MIDI editore ? ked tym ovladam viac roznych parametrov, neni to uz prehladne potom...v editovani CC Reaper trochu zaostava, aj to kreslenie funguje tak nepohodlne, kurzorom treba byt presne v tej palicke inak sa tahanim mysi nemeni hodnota a zasekava sa to...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

neni tam nastavenie , ako ma cubase , ze RESET CONTROLERS on STOP ?

dendy

Příspěvek od dendy »

bassline nezasekava.. ked len kliknes a drzis tlacitko, tak ti meni len hotnotu toho eventu na ktorom presne si, to je fakt .. lebo to je "free draw" mod.. cize kreslis volne event ale samozrejme len tam kde sa nachadza.. ak chces "line draw" - cize ze tiahnes pomyselnu ciaru od miesta kde si klikol po aktualnu poziciu kurzora mysis a aby sa ti menili vsetky hodnoty "pod" tou pomyselnou ciarou skus click a tiahnut mysou zo stlacenym shiftom :-) aspon vo verzii 3.52 to tak fici...

premenovat CC to bohuzial asi nejde - alebo zatial som nedosiel na to ako.. napis do fora na www.reaper.fm ako tip, oni dost masivne implementuju veci co im pisu ludia ako napady ...

bassline

Příspěvek od bassline »

pytkin: jo to ma napadlo hned, ale zatial som nenasiel moznost aby to neresetovalo pri zastaveni...budem este hladat...

dendy: zasekava...skus si vytvorit nejaku inu CC stopu nez velocity....a vytvor si tam novy event. klikom mysi to nefunguje...musis kliknut na spodku uplne a tahat mys hore, to sa event objavi ale potom sa to sekne ked tahas dalej...takze musis na to kliknut znova a potom ked uz to ma pozadovanu vysku uz to funguje...trochu pain in ass ..... :D

bassline

Příspěvek od bassline »

dendy: problem je v tom ze musis byt kurzorom presne na vrchole toho eventu aby si mohol menit vysku...ked ale vytvaras novy event, nema ziadnu vysku takze musis namierit uplne na spodok a ked tahas kurzor je mimo eventu, takze sa to sekne....malo by to byt tak ze ked je event oznaceny a proste kliknes a tahas mys, nemalo by to byt zavisle ci si kurzorom mysli presne na spicke eventu.....

dendy

Příspěvek od dendy »

aha rozumiem asi co ti vadi.. ked kliknes tak musis pohnut mysou az potom sa ten event objavi.. ako nemusis ist na spodok - mozes kliknut hocikde len musis klikut, drzat a pohnut mysou... neviem mne sa zda OK ale tak zase ja s midi CC nerobim skoro vobec takze mozno pri masivnejsom pouzivani to moze vadit ...

markuc

Příspěvek od markuc »

Ono to s tou masivnosti implementovani uzivatelskych prani do novych verzi nebude tak horke, hlasoval jsem kdysi pro jednoduchy audioeditor s wavedraw funkci, ktery je v seznamu dost na zacatku a dodnes tu neni ... o konecne podobe a funkcich Reaperu rozhoduji nakonec prece jen tvurci ... ale to neni kritika, jen konstatovani, Reaper je skvelej :)

dendy

Příspěvek od dendy »

jo audio editor by bol fajn.. podla mna bude v Reaeper 4 :-)

markuc

Příspěvek od markuc »

To by bylo luxusni, pak by uz Reaper tezko hledal konkurenci ... a jeste za ty penize. Ale uvidime, jakou cestou se nakonec vydaji, takovej Sonar nema tusim dodnes taky zadnej audioeditor a jeho uzivatele jsou s tim smireni ... teda aspon se tak tvari :D Ale u Reaperu to taky zase tak moc nevadi, da se nastavit nejakej externi a pod Macem to funguje dobre, aniz by se to hadalo o zvukovku, jak se to nekdy deje u Widli - staci dvojklik na take a ten se otevre v externim editoru, pak se ulozi a Reaper si ho po navratu znova nacte.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Panove, ja jsem teda z Reaperu nejak vystrizlivel- presel jsem na Zynewave Podium, ktery me zaujalo natolik, ze jsem si ho dokonce zakoupil :) (mimochodem, ted uvolnili FREE verzi, doporucuju vokostovat - http://zynewave.com/download.html)

bassline

Příspěvek od bassline »

ten podium vyzera hrozne, ako nejaky sekvencer z MS-DOSu....

Cyril

Příspěvek od Cyril »

bassline: teda jestli ti tohle prijde jak z MS-DOSu, tak tos mel tehda nakej super program :) ./trackery-sekvencery/zynewave-podium-t8525.html#p235713

dendy

Příspěvek od dendy »

ja som teda z reaperu nevytriezvel, naopak moja opitost sa stupnuje:)

Odpovědět