REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Wohma » 15 črc 2010 23:49

Cyrile, Cyrile, zacni radsi delat hudbu :lol:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 15 črc 2010 23:52

to podium vyzera celkom OK .. designovo velmi pripomina protools ..

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 17 črc 2010 15:19

hmm skoda ze sa neda prisposobit zobrazenie trackov...vyska tracku je velka, tym padom vidiet menej stop...Je zbytocne aby vlastnosti tracku boli viditelne pre kazdy track naraz. Zerie to miesto. Mohli to urobit tak ako to je v Cubase, proste track inspector a podla vyberu aktualnej stopy sa zobrazia vlastnosti danej stopy....tym neni obmedzena vyska tracku a trackov je vidiet viac...

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Wohma » 17 črc 2010 15:26

?
Obrázek

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 17 črc 2010 15:31

da sa track nejak zbalit ? Nasiel som taku funkciu ale len pokial je track folder zapnute...

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 17 črc 2010 15:47

Aha tak uz som na to asi prisiel...pokial je vypnute record armed, tak sa vyska da zmensit....ale to neni nejlepsie riesenie pretoze pri vsetkych audio stopach potrebujem mat record armed zapnute :)

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Wohma » 17 črc 2010 16:41

Preferences - Audio - Recording - Always show full track control panel on armed tracks

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 17 črc 2010 18:55

Super dik :)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12698
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 17 črc 2010 19:04

hehe repaer je proste super.. tam sa da vykonfigurovat fakt vsetko :-)

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 17 črc 2010 19:39

Jj ma to siroku skalu moznosti...akurat som nasiel funkciu ze ked nahravas audio mozes priamo aj s VST efektami, cool :D

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Cyril » 17 črc 2010 22:46

bassline: nechapu, proc by tu funkci nekdo pouzival...?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12698
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 18 črc 2010 10:33

cyril - uplne bezne som to takto robil, hlavne s nordrackom ktory nema externu efektovu jednotku ...

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 18 črc 2010 10:49

Taky se v nem uz nejakej cas trochu vrtam, neni to vubec spatny ... ProTools mi to teda nepripomina vubec, ale je pravda, ze jsem je delsi dobu nevidel, tak treba jo ... Me ta koncepce pripada nejpodobnejsi genialnimu Cakewalk Project5, kterej uz definitivne zmizel v propadlisti dejin. Ale to uz jsem nekde psal ... aha, uz si vzpominam, psal jsem to v tom spravnym vlakne na tema Zynewave Podium ... takze to bylo asi spravne, ze ??? :D

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 18 črc 2010 10:53

este takato vec by sa zisla (ale to uz som fakt narocny :D ):

Mam niekolko MIDI trackov a AUDIO trackov. AUDIO potrebujem mat vsetky record arm zapnute kvoli monitorovaniu. Ale velmi uzitocne by bolo keby sa medzi MIDI trackmi dalo nastavit to, ze ked zapnem u jedneho tracku record arm, tak sa u ostatnych MIDI trackov vypne. Pretoze nikdy nepotrebujem ovladat cez keyboard naraz viac stop ale len jednu. Tym padom by som nemusel stake vypinat record arm danej MIDI stopy a naslednej zapnut na inej. Ale to nepojde pretoze Reaper nerozoznava AUDIO od MIDI trackov.

Je to sice detail, ale pomohlo by to pri praci veeelmi...

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Cyril » 18 črc 2010 13:17

dendy: asi jsem to blbe pochopil, ale myslel jsem, ze jde o nahravani rovnou uz s aplikovanym VST efektem do audia. Coz by mi prislo nesmyslny, proc si nenechat moznost pozdeji ten efekt treba upravit, vymenit... nepredpokladam, ze bassline myslel nahravani s tim, ze je na stope povesenej efekt a clovek ho slysi, to si myslim, ze je naprosto zakladni a samozrejma funkce...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Odpovědět