REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 18 črc 2010 13:24

Chlapi, mam jeden dotaz - mam v Reaperu trochu problem s latenci, zacinam tocit v pohode a jak navesuju na stopy ruzny pluginy, kazdej ma svoji kompenzaci a latence se neumerne zvysuje az do bodu, kdy je uz nemozny nahravat midi. V jinych aplikacich se to nedeje, nebo aspon ne v takove mire ... Nejaka rada ? Mam neco spatne nastaveny v preferencich ?

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 18 črc 2010 13:32

Cyril: myslel som normalne nahrat audio aj s efektami ....ked chces proste nahrat hotovy zefektovany zvuk do stopy...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 18 črc 2010 14:10

bassline píše:este takato vec by sa zisla (ale to uz som fakt narocny :D ):

Mam niekolko MIDI trackov a AUDIO trackov. AUDIO potrebujem mat vsetky record arm zapnute kvoli monitorovaniu. Ale velmi uzitocne by bolo keby sa medzi MIDI trackmi dalo nastavit to, ze ked zapnem u jedneho tracku record arm, tak sa u ostatnych MIDI trackov vypne. Pretoze nikdy nepotrebujem ovladat cez keyboard naraz viac stop ale len jednu. Tym padom by som nemusel stake vypinat record arm danej MIDI stopy a naslednej zapnut na inej. Ale to nepojde pretoze Reaper nerozoznava AUDIO od MIDI trackov.

Je to sice detail, ale pomohlo by to pri praci veeelmi...

ale ved to je izi... kazdemu tacku vies nastavit ci je napevno arm stale alebo ci je arm len ked na neho kliknes mysou ... pravy klik na tlacitko AR a "automatic record-arm when selected"

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 18 črc 2010 14:36

dendy:......vuaaaaaa, masaker ! love that ! :D

super ze tu su taki skuseni uzivatelia Reaperu...lebo kym clovek sam zisti co potrebuje tak to niekedy trva dlho pri tolkych moznostiach nastaveni...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 18 črc 2010 18:23

no to "auto arm" sa aj mne nejak darilo uspesne prehliadat a to som strasne hladal tu funkcionalitu vsade mozne v menu len tam priamo na pravy klik sa pozret poriadne ma nenapadlo :)) niekedy clovek prehliada najviac to co ma priamo pred ocami

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od kexik » 19 črc 2010 08:58

markuc píše:Chlapi, mam jeden dotaz - mam v Reaperu trochu problem s latenci, zacinam tocit v pohode a jak navesuju na stopy ruzny pluginy, kazdej ma svoji kompenzaci a latence se neumerne zvysuje az do bodu, kdy je uz nemozny nahravat midi. V jinych aplikacich se to nedeje, nebo aspon ne v takove mire ... Nejaka rada ? Mam neco spatne nastaveny v preferencich ?
ostatne aplikacie maju kompenzaciu v <i>
jedina dobra rada je povypinat efekty ked nahravas

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od luphtrack » 19 črc 2010 12:06

já mám jeden dotaz trošku (ale jenom lehce) OT: jak si co nejsnadněji (bez registrací) pořídit licenci k reaperu? mám kartu visa electron. předem dík za rady
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 19 črc 2010 12:23

ja som to zaplatil cez paypal.. vsetko kupujem cez paypal...

na paypale sa z visou electron zaregistrujes velmi lahko.. spravis si konto, das pridat kartu.. ono ti to stiahne z uctu nejaky test poplatok (Tusim 1 EUR - to ti po overeni karty zase vratia takze pri najblizsom nakupe niecoho ti to potom zarata takze neprides o nic) ... potom zavolas do banky, oni ti nadiktuju 4 miesny pin kod ktory je sucastou tej transakcie (prave koli tomu to paypal stahuje pri pridavani karty - aby si overil tvoju kartu, k tomu kodu sa nedostanes nikde ani cez internet banking - musis proste zavolat do banky), ten 4 miestny pin kod zadas v paypale na overenie karty a potom uz mozes veselo platit paypalom....

bez registracie si asi nepomozes ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 19 črc 2010 13:21

Teraz som sa registroval na paypale. Strhli mi 1.5 Eura. A ten 4miestny kód som rovno vyčítal v internet bankingu

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 19 črc 2010 15:49

tak to mas daky dobry internetbankig, co mas za banku? ja som to tam v tatre nemal ...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pavlii » 19 črc 2010 17:38

Například Servis 24 (Česká spořitelna) :wink:

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 19 črc 2010 23:04

dendy : to bolo na firmu .. VUB .. ja som tiez TABA ..

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 14 srp 2010 11:31

Pánové, měl bych otázku pro zkušené Reaperisty, řeším takovej menší problém. Mám Reapera na Macu i na Windows a v Macu se mi chová tak, že pokud udělám dvojklik na audio take, otevře se mi v externím editoru, kde si s ním udělám co chci, pak to v externím editoru uložím a zavřu jej, čímž se vrátím zpět do Reapera, kterej si zeditovanej soubor přeloaduje a můžu pokračovat. Po dobu, po kterou pracuju v tom externím editoru, se Reaper uvede do stavu "offline" a u všech tejků zmizí zobrazení wave grafiky a rozsvítí se offline. Bohužel, to samé se mi neděje u Windows, kde po otevření externího editoru zůstane Reaper normálně online, což způsobí to, že můžu sice v externím editoru cokoli editovat, ale nic v něm neuložím, protože mi Widle zahlásej, že soubor je používán jinou aplikací ... Věděli byste někdo, jak z toho ven ? Jak přesvědčit Reapera, aby se po dobu práce v editoru uvedl do stavu offline ?Hledal jsem v preferencích docela poctivě, ale nic jsem nenašel ... Díky za odpovědi ! :)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 14 srp 2010 14:31

markuc : je to v audio preferencich, jemnuje se to Close audio device when stoped and aplication is inactive.

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 14 srp 2010 15:17

Díky za odpověď, ale mám to zatržený a přesto to nefunguje ... tohle jsem myslel taky, že to bude ono ... :(

Odpovědět