REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 01 říj 2010 23:36

Jak řešíte kopírování a přesouvání intems ? Když mám třeba hajtky udělaný v audiu a mam odzoomovano out , tak že intems nejsou moc velký, tak mám problem vždy když ho chci selectnout a drag and drop překopírovat, protože mi dotoho leze furt buď fades, nebo místo toho začnu zkracovat-zvětšovat intem, prostě je to dost oser než se člověk trefí do správného místa, aby mohl intems chytit a přetáhnout...
Tohel má dobry Cubase , že se daj vytvořit audio party ...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 02 říj 2010 09:10

pockaj ty mavas takto sample po jednom na stope ? ja si ich vzdy spojim cez glue itens do blokov trebars 16 akebo 32 taktov, potom aj pri mensom zoome sa da s nimi v pohode manipulovat.. len lokalne kde potrebujem nejaky prechod alebo daco mam kratsie itemy

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 02 říj 2010 18:30

Oki... sic celkem často potřebuju doeditovat, ale tak to pak zas rozstřihám.. dík

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 02 říj 2010 19:44

ekeaze píše:Oki... sic celkem často potřebuju doeditovat, ale tak to pak zas rozstřihám.. dík
jj ved prave to je celkom rychlovka... ja to pouzivam vo velkom ... inak taky tip - ked oznacis napriklad 4 kopaky a das glue tak ti novy item nekonci na 5 takte ale tam kde ti skoncil 4 kopak... takze aby sa to potom lepsie kopirovalo, vypnem v item settings loopovanie, natiahnem koniec tak aby bol az po 5 takt (resp. do konca 4 taktu) a dam glue este raz ;)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 06 pro 2010 22:14

Tak Reaper 4 klepe na dveře ... aplha verze ke stažení zde : http://www.landoleet.org/

troody
Příspěvky: 6
Registrován: 09 lis 2010 14:52

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od troody » 09 pro 2010 17:02

reaper umožňuje používat JS pluginy - hrál si tu s tím někdo?

jen stačí projít ty příklady v sekci JS a zamotá se vám hlava.

http://www.reaper.fm/sdk/js/js.php

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od vras » 11 pro 2010 12:41

troody píše:reaper umožňuje používat JS pluginy - hrál si tu s tím někdo?
jen stačí projít ty příklady v sekci JS a zamotá se vám hlava.
http://www.reaper.fm/sdk/js/js.php
Na prvni pohled je to vcelku dobre navrzeny, jednoduchy a jednoduse pochopitelny script. Vyborna moznost vyladit si vlastni plugin, pro ty, co maji nejake to povedomi o programovani. Pro ne-programatory budou tyhle "vnitrnosti" spanelska vesnice, to je vcelku jasne.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 11 pro 2010 16:55

zrovna JS (a to som programator) mi pride v reaperovi ako absolutne najzbytocnejsia funkcionalita.. imho existuje tak ohromne mnozstvo VST free aj komercnych pluginov ze nevidim jediny rozumny dovod prplat sa v JS a snazit sa kodit si nieco sam :) ale mozno sa na to len zle divam...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 11 pro 2010 17:41

Jinak k Reaper 4... pro mne celkem zklamani, jsem čekal nejaký zasední funkce jako , audio editor, elastic audio . Jediný co je celkem fajn je , že se dá ještě lépe přispůsobit GUI, dalši funkce jsem nějak moc nepostřehl, ale asi to chce čas.
http://forum.cockos.com/showthread.php?t=69733


takto vypadá mix
Obrázek

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 11 pro 2010 18:04

pre mna super vec ze koncne GLUE ti zarovna zlepene elementy podla selectnutej oblasti.. takze ked mas napriklad oznaceny 4 taktovy blok a vnom 4 sample kopakov, tie oznacis, das glue tak nezlepi len po koniec 4 kopaka ale po koniec selectnutej oblasti...

dalsia VELKA vec - media library

a graficky posun je tiez fajn, novy mixer a vobec veci vyzeraju vyborne ...

celkovo hodnotim prijemna evolucia... ziadna revolucia ale posun tam je ...

elastic audio a audio editor - no jo, co uz, tiez som trosku dufal...

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od vras » 11 pro 2010 21:48

dalsi prijemna vec - rozsireni poctu audiokanalu v ramci jedne stopy, coz dovoli treba 16 mikrofonu nahranych bicich ulozit do jedine stopy, pro strih parada.
A pro mix to lze naroutovat kamkoliv podle potreby.
k JS: dovedu si predstavit, ze bych nekam potreboval kreativni efekt, pro predstavu treba tremolo s nejakou netypickou modulaci, ktery se svete free/commercial pluginu bude hledat blbe, a tady mi to pripada skvely nastroj. Samozrejme kompresoru, eq jsou mraky, tam se bez JS klidne obejdu.

troody
Příspěvky: 6
Registrován: 09 lis 2010 14:52

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od troody » 11 pro 2010 22:31

když si pročteš možnosti a zalovíš v paměti, určitě najdeš situaci, kdy by se JS mohlo hodit. aspoň doufám :wink:

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 12 pro 2010 10:38

pracuje nieko s reasonom cez rewire v reaperovi ? Uz 2x sa mi stalo ze mi Reaper vytuhol....

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 12 pro 2010 19:56

obavam sa ze reason tuhne cez rewire asi z kazdym hostom :-) to rewire sa im moc nepodarilo :)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 23 pro 2010 13:32

R4 začíná vypadat celkem dost dobře... zatím první theme
R2.jpg
R2.jpg (268.44 KiB) Zobrazeno 123 x

Odpovědět