REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 23 pro 2010 17:22

Ze by som si ho aj ja nahodil ? rozmyslam nad logicom .. ale mozno aj toto je alternativa ..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 23 pro 2010 18:04

Pytkin píše:Ze by som si ho aj ja nahodil ? rozmyslam nad logicom .. ale mozno aj toto je alternativa ..
Reaper má mnohem lepší práci s audiem než logic, v midi je o něco zas horší.... každopádně R4 je stále alpha verze , ale normálně mi funguje jak předchozí R3. Než vyjde ostrá tak přidaj ještě hafo funkcí prej.

Jiank tu je ten Theme novej http://stash.reaper.fm/theme/677/New-Hostel.zip

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 23 pro 2010 20:10

no ... prave mna viac zaujima audio , ako midi .. cize potom je teda Reaper asi lepsia volba ..

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 23 pro 2010 22:41

Zaujimalo by ma, preco ma reaper transponovane MIDI o jednu oktavu vyssie...ked dam C3 na midi keyboarde, v reaperovi hraje C4...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 23 pro 2010 22:50

bassline píše:Zaujimalo by ma, preco ma reaper transponovane MIDI o jednu oktavu vyssie...ked dam C3 na midi keyboarde, v reaperovi hraje C4...
dá se to nastavit v preferencich...

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od vras » 24 pro 2010 00:01

Pytkin píše:no ... prave mna viac zaujima audio , ako midi .. cize potom je teda Reaper asi lepsia volba ..
S audiem se v Reaperu pracuje skvele, jakmile clovek pochopi, jak Reaper pracuje a zvykne si na trochu odlisne ovladani, ktere je ovsem velmi intuitivni, tak to lepe a efektivneji snad ani nejde. Kam se hrabe Cubase. Jen par praktickych malickosti tam postradam - za vsechny treba post-fader fx, listen bus nebo trochu rozumnejsi prepinani monitoru. Ale neco mozna stihnou do ctyrky dorazit. V MIDI mi prisel Reaper trochu tezkopadny, ale docela rychle se to zlepsuje.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 24 pro 2010 00:28

neviem uplne co si mam predstavovat pod tymi pojmami ..

postfader fx .. to ako send ? to ma predsa kazdy program , vratane cubase
listen bus .. cubase neviem , moc ho nepouzivam , ale nuendo to ma
prepinanie monitorov .. to ma nuendo opat uplne dokonale , cubase neviem ..

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od vras » 24 pro 2010 01:07

Ano, praveze cubase/nuendo tohle ma a v reaperu to postradam. V Cubase jsou posledni dva inserty po volume faderu. Treba typicky na masteru sem bude patrit nejaky limiter/dither. U Reaperu jsou vsechny inserty pouze pre-fader.
Jinak sendy a vubec routovani je v Reaperu reseno luxusne. Monitory - v Reaperu to lze routovat tim zpusobem,
ze co hardware ouput (monitory, sluchatka,atd., to separatni volume, takze to nabizi naprostou volnost, klidne mohou hrat i dva pary monitoru spolu, coz je ale asi v praxi docela nesmysl. Rychle prepinani 1-2-3 (tak jako v Cubase control room) by bylo prijemnejsi, to jsem ale nenasel.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 24 pro 2010 01:52

vras : ahsoo :) ja som ta zle pochopil potom :) .. sorry ..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 24 pro 2010 08:08

Vras : diky neomezenému routování se to dá vše v Reapru udělat. Prostě má to svoje pro a proti, kařdopádně je to daw za 40 doláču :)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 26 pro 2010 11:16

nj priamo post fader insert tam nieje ale ked das travk ako subtrack ineho a to co chces mat ako post fader vlozis ako insert to toho parent tracku tak mas vystarane :)

inak ja prave rozmyslam ze skusim logic na macu ale ak hovoris ekeaze ze tam je horsia praca s audiom tak to je skoda... ja dost idem po praci s audiom... no uvidime vyskusame... na logicu ma hlavne strasne lakaju tie pluginy, tie su normalne au takze ich pouzojem napriklad aj v reaperovi ci su len nativne pre logic spravene ?

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3087
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od hombrefeo » 26 pro 2010 11:56

dendy píše: na logicu ma hlavne strasne lakaju tie pluginy, tie su normalne au takze ich pouzojem napriklad aj v reaperovi ci su len nativne pre logic spravene ?
PLUGINY TI POJEDOU I NA REAPEROVI A OPRAVDU ZA TO STOJI...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 26 pro 2010 12:16

Počkat pluginy z Logicu jdou jen pod Logicem...

radek_p
Příspěvky: 232
Registrován: 31 srp 2006 17:37

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od radek_p » 26 pro 2010 12:20

vras píše:Rychle prepinani 1-2-3 (tak jako v Cubase control room) by bylo prijemnejsi, to jsem ale nenasel.
Ja v Reaperu nepouzivam standardni MASTER track (Ctrl+Alt+M), ktery se svymi vlastnostmi trochu lisi od standardnich savli. Pouzivam misto nej standardni track s prirazenym HW vystupem. To mi umoznuje mj. i snadne prepinaji vice monitoru:
  • 1) zalozim track "monitor-A", vypnu mu "master/parent send" a priradim mu HW vystup
    1) zalozim track "monitor-B", vypnu mu "master/parent send" a priradim mu HW vystup
    2) u vsech "normalnich top-level" tracku (zpev, basa, reverb-send, atd)
    • a) vypnu "master/parent send" (protoze ten by to poslal do standardniho MASTER channelu)
      b) pridam send do "monitor-A"

    3)udelam send z "monitor-A" do "monitor-B"
    4) track monitor-B mam po celou dobu mute
    5) kdyz chci prepinat monitory, pouzivam exclusive-solo (Ctrl+Alt+click_on_mute). Jednim klikem zvolim monitor-A nebo monitor-B
A urcite existuje spousta alternativnich reseni (zalozenych treba na grupovani misto sendu apod).

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3087
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od hombrefeo » 26 pro 2010 13:51

ekeaze píše:Počkat pluginy z Logicu jdou jen pod Logicem...
jen AUDIO UNITS pojedou. dendy mel asi na mysli synthy a ty jedou jen v logicu, jak rika ekeaze...

Odpovědět