REAPER - DAW
Re: REAPER - DAW
Ze by som si ho aj ja nahodil ? rozmyslam nad logicom .. ale mozno aj toto je alternativa ..
Reaper má mnohem lepší práci s audiem než logic, v midi je o něco zas horší.... každopádně R4 je stále alpha verze , ale normálně mi funguje jak předchozí R3. Než vyjde ostrá tak přidaj ještě hafo funkcí prej.Pytkin píše:Ze by som si ho aj ja nahodil ? rozmyslam nad logicom .. ale mozno aj toto je alternativa ..
Jiank tu je ten Theme novej http://stash.reaper.fm/theme/677/New-Hostel.zip
no ... prave mna viac zaujima audio , ako midi .. cize potom je teda Reaper asi lepsia volba ..
Zaujimalo by ma, preco ma reaper transponovane MIDI o jednu oktavu vyssie...ked dam C3 na midi keyboarde, v reaperovi hraje C4...
dá se to nastavit v preferencich...bassline píše:Zaujimalo by ma, preco ma reaper transponovane MIDI o jednu oktavu vyssie...ked dam C3 na midi keyboarde, v reaperovi hraje C4...
S audiem se v Reaperu pracuje skvele, jakmile clovek pochopi, jak Reaper pracuje a zvykne si na trochu odlisne ovladani, ktere je ovsem velmi intuitivni, tak to lepe a efektivneji snad ani nejde. Kam se hrabe Cubase. Jen par praktickych malickosti tam postradam - za vsechny treba post-fader fx, listen bus nebo trochu rozumnejsi prepinani monitoru. Ale neco mozna stihnou do ctyrky dorazit. V MIDI mi prisel Reaper trochu tezkopadny, ale docela rychle se to zlepsuje.Pytkin píše:no ... prave mna viac zaujima audio , ako midi .. cize potom je teda Reaper asi lepsia volba ..
neviem uplne co si mam predstavovat pod tymi pojmami ..
postfader fx .. to ako send ? to ma predsa kazdy program , vratane cubase
listen bus .. cubase neviem , moc ho nepouzivam , ale nuendo to ma
prepinanie monitorov .. to ma nuendo opat uplne dokonale , cubase neviem ..
postfader fx .. to ako send ? to ma predsa kazdy program , vratane cubase
listen bus .. cubase neviem , moc ho nepouzivam , ale nuendo to ma
prepinanie monitorov .. to ma nuendo opat uplne dokonale , cubase neviem ..
Ano, praveze cubase/nuendo tohle ma a v reaperu to postradam. V Cubase jsou posledni dva inserty po volume faderu. Treba typicky na masteru sem bude patrit nejaky limiter/dither. U Reaperu jsou vsechny inserty pouze pre-fader.
Jinak sendy a vubec routovani je v Reaperu reseno luxusne. Monitory - v Reaperu to lze routovat tim zpusobem,
ze co hardware ouput (monitory, sluchatka,atd., to separatni volume, takze to nabizi naprostou volnost, klidne mohou hrat i dva pary monitoru spolu, coz je ale asi v praxi docela nesmysl. Rychle prepinani 1-2-3 (tak jako v Cubase control room) by bylo prijemnejsi, to jsem ale nenasel.
Jinak sendy a vubec routovani je v Reaperu reseno luxusne. Monitory - v Reaperu to lze routovat tim zpusobem,
ze co hardware ouput (monitory, sluchatka,atd., to separatni volume, takze to nabizi naprostou volnost, klidne mohou hrat i dva pary monitoru spolu, coz je ale asi v praxi docela nesmysl. Rychle prepinani 1-2-3 (tak jako v Cubase control room) by bylo prijemnejsi, to jsem ale nenasel.
vras : ahsoo
ja som ta zle pochopil potom
.. sorry ..

Vras : diky neomezenému routování se to dá vše v Reapru udělat. Prostě má to svoje pro a proti, kařdopádně je to daw za 40 doláču 

nj priamo post fader insert tam nieje ale ked das travk ako subtrack ineho a to co chces mat ako post fader vlozis ako insert to toho parent tracku tak mas vystarane 
inak ja prave rozmyslam ze skusim logic na macu ale ak hovoris ekeaze ze tam je horsia praca s audiom tak to je skoda... ja dost idem po praci s audiom... no uvidime vyskusame... na logicu ma hlavne strasne lakaju tie pluginy, tie su normalne au takze ich pouzojem napriklad aj v reaperovi ci su len nativne pre logic spravene ?

inak ja prave rozmyslam ze skusim logic na macu ale ak hovoris ekeaze ze tam je horsia praca s audiom tak to je skoda... ja dost idem po praci s audiom... no uvidime vyskusame... na logicu ma hlavne strasne lakaju tie pluginy, tie su normalne au takze ich pouzojem napriklad aj v reaperovi ci su len nativne pre logic spravene ?
PLUGINY TI POJEDOU I NA REAPEROVI A OPRAVDU ZA TO STOJI...dendy píše: na logicu ma hlavne strasne lakaju tie pluginy, tie su normalne au takze ich pouzojem napriklad aj v reaperovi ci su len nativne pre logic spravene ?
Počkat pluginy z Logicu jdou jen pod Logicem...
Ja v Reaperu nepouzivam standardni MASTER track (Ctrl+Alt+M), ktery se svymi vlastnostmi trochu lisi od standardnich savli. Pouzivam misto nej standardni track s prirazenym HW vystupem. To mi umoznuje mj. i snadne prepinaji vice monitoru:vras píše:Rychle prepinani 1-2-3 (tak jako v Cubase control room) by bylo prijemnejsi, to jsem ale nenasel.
- 1) zalozim track "monitor-A", vypnu mu "master/parent send" a priradim mu HW vystup
1) zalozim track "monitor-B", vypnu mu "master/parent send" a priradim mu HW vystup
2) u vsech "normalnich top-level" tracku (zpev, basa, reverb-send, atd)- a) vypnu "master/parent send" (protoze ten by to poslal do standardniho MASTER channelu)
b) pridam send do "monitor-A"
3)udelam send z "monitor-A" do "monitor-B"
4) track monitor-B mam po celou dobu mute
5) kdyz chci prepinat monitory, pouzivam exclusive-solo (Ctrl+Alt+click_on_mute). Jednim klikem zvolim monitor-A nebo monitor-B - a) vypnu "master/parent send" (protoze ten by to poslal do standardniho MASTER channelu)
jen AUDIO UNITS pojedou. dendy mel asi na mysli synthy a ty jedou jen v logicu, jak rika ekeaze...ekeaze píše:Počkat pluginy z Logicu jdou jen pod Logicem...