REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 26 pro 2010 14:18

Všechny interní pluginy co jsou v Logicu běhaj jen v Logicu... to jsou ty co za něco stojí od compressoru k synťákům.
Ty jednoduchý AU pluginy jsou v základu v MACos a ty mi teda nepřijdou nějak dobrý.
Jestli jdou tedy nějakým způsobem používat interní pluginy z Logicu (compressor, eq, delay atd..) v jiném DAW, tak mi pošlete please návod jak.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Fractal » 26 pro 2010 19:57

ja kupuju secko, uz mam cubase, zitra logic, reaper a ableton zakladni verzi, pro toolzy uz umim, ale jako neuzivatel digidesign nebo m-audio jsou mi ukradene, jinak je spousta ruznych programu, presonus apod... ale reaper je mi stejne nejsympatictejsi ze vsech

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 26 pro 2010 20:12

Fractal : kde ty na to bereš :)

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Fractal » 26 pro 2010 23:32

hraju psytrance na diskotekach neasi

Drumer
Příspěvky: 326
Registrován: 06 úno 2008 13:14

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Drumer » 27 pro 2010 11:59

nevíte jak se detekujou transienty v Reaperu(převádí do midi)?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 27 pro 2010 12:35

Deumer: na audio evnte v stope das right click a potom Item processing > Dynamic split items ... tam mas dole potom checkbox "Create chromatic MIDI items from splits"

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3086
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od hombrefeo » 27 pro 2010 13:19

dendy, mohu ti doporucit jen neco, co nekdy sam pouzivam, a to je, ze na jednom compu pojedes jen logic a jeho synthy plus ostatni "slusne" vst a budes to posilat externe pres zvukovku s dobrym DA prevodnikem do druheho kompu, kde budes mit nainstalovane svoje obline DAW, v tvem pripade zatim reaper. vyhodou toho je, ze signalu muzes do cesty jeste priradit analogove "pomocniky"...
jedinou nevyhodou toho je, ze musis mit dve zvukovky a v pripade ze je nemas synchronizovane stejnymi hodinami musis pracovat jen s kratkymi smyckami, coz v tvem pripade asi neni zadny problem ovsem.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Fractal » 27 pro 2010 13:49

staci nejake hodiny a rubat to z digitalu do digitalu pak na stopy v reaperu dat analog sendy, nebo neco take

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 27 pro 2010 14:46

naco 2 kompy, to mi pride zbytocne komplikovane.. ja to vidim tak ze si vyskusam logic a bud ostanem u reapera alebo pojdem do logicu :-) to je jednoduchsie riesenie :-) len som nachvilu spekuloval nad takym kompromisom lebo specialne tie instrumenty logicovsky s ukazok vyzeraju hodne zaujimavo... uvidime.. vyskusame.. rozhodneme sa ..

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Fractal » 27 pro 2010 15:11

tak pouzivej oba 8)

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 04 led 2011 19:20

Ako funguje zmena tempa v reaperovi ? Mam vyznaceny rozsah loopu, nejake MIDI eventy, ale pri zmene tempa (spravne to nastavujem dole na transport bare?) sa mi rozsah loopu aj MIDI eventy uplne rozhodia a neostane to v tej pozicii aku som mal...please help :)

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF » 04 led 2011 19:27

Project Settings - Timebase for items/envelopes/markers přepnout na Beats
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 04 led 2011 19:30

to je easy.. to, ako sa spravaju eventy ked menis tempom je dane ich nastavenim (alebo globalnym nastavenim pre cely projekt) ...

nastavenie 1 eventu (alebo seletnutej skupiny) :

right click > item properties > [all at once] > Item timebase .. tam mas na vyber Project/track default, Time, Beats (position, length, rate) alebo Beats (position only)

defaultne nastavenie je Time .. cize pri zmene tempa ti eventy da tak aby ostali umiestnene na rovnakej casovej pozicii v ramci skladby .. tie dalsie 2 Beats su dufam pochopitelne :)

ta [] moznost tam je ked mas selectnutych viac eventov a menis ich naraz

jo a globalne pre cely projekt sa to nastavuje vo FILE > Project Settings > Project Settings

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 04 led 2011 19:34

super, dik, to je skvela podpora toto 8) :)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 08 led 2011 17:46

TAk pánové noviky se stále přidávají a v4.0alpha26 - January 6 2011 + Envelopes: per-take pitch shift envelopes :!:
to znamená , že si na každym take můžete hodit pitch envelope (stejně jako volume envelope atd) , no prostě pecka ! zamálo peněz hodně muziky :)

Odpovědět