REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 25 kvě 2009 12:58

pc.masters píše:A s tema VST neporadis? :-(
right click -> insert virtual instrument on new track

a este predtym si v OPTIONS > PREFERENCES > VST nastav adresar kde mas VST-cka a daj klikni na "clear cache and rescan directory"

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pc.masters » 25 kvě 2009 13:07

No a to mi nic neudela...
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pc.masters » 25 kvě 2009 13:14

Me i kdyz to neco v sekunde nacte (ani nejde stihnout precist co), tak tam nic neni (ani v myfolder) ...Ani ve VST ani VSTi ... Ta slozka je plna :-(
Přílohy
kliknu.jpg
kliknu.jpg (99.14 KiB) Zobrazeno 736 x
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 25 kvě 2009 13:14

zasadna vec mi vadi , ze neviem mix vytiahnut von .. inak mix je fajn .. kopirovanie/presuvanie insertov ..

EDIT : Aha .. pravym gombikom sa to da dat von ..

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pc.masters » 25 kvě 2009 18:58

Jeee, tak jsem udelal prvni loop v zivote v necem jinem nez ve FL a jen neco malo v reasone. Na to, ze na mastru je jen kompresor, eq, a nejaky reverb primo z reaperu, docela to ma zvuk. Z fruity sem takovou cistotu nikdy nedostal, ale urcite to je moje chyba...Nema to zvuk jako ZVUKale neni to ploche atd ...
Je to jen trapny loop, musel jsem si vystacit s tim co je ve 4,4mb programu pac tam neumim dostat vst ani vsti :-)
A fakt jsem se jen seznamoval ...

http://uloz.to/1834171/Reaper%203.mp3

Tady sracka kdyby chtel nekdo poslechnout.
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pc.masters » 25 kvě 2009 19:04

No kdyz to porovnam s nahravkou z nejake desky co se mi libi, je to strasne :-D ALe prvni dojem zvukovy na me pusobil hezky :-)
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 25 kvě 2009 20:05

pc.masters: divne ze ti nenaexportuje tie VST-cka .. cize ked potom das insert new track a na buttonik "FX" na tom tracku ked kliknes tak v tom okne co sa ti otvori v sekci VST / VSTi nemas nic ??? to je zvlastne ...

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pc.masters » 25 kvě 2009 20:22

ZKousel jsem tam i podle manualu nechat zaskrtle jen to co je, ADD, vybrat slozku, dat apply, pak az ok ... pak dam insert virtual instr. a mam tam furt jen ty 3 debilni pluginy z reapru. Taky mi nejde e-mu na asio ... tez jsem to daval podle manualu, ale proste nikam to nic neposila, ani do mixu zvukovky ze by byl problem tam ... No musim stejne udelat za par dni reinstal, tak to budu resit pak, reaper se mi ale jinak moc libi a verim ze todle vyresim. No asi si jej koupim. V cubase sem neudelal nikdy ani clap :-D ... Bud mi try before spadlo, nebo mi to proste neslo :-)
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 25 kvě 2009 23:06

absolutna parada je ze reaper nema rozdelene tracky na midi a audio - proste je tam track ktory moze obsahovat aj midi aj audio data v jednom, ked sa mu nastavia inputy a outputy - toto mi pride uplne genialne na nahravanie externeho gearu - konecne budem mat pokope midi noty aj nahrate audio - audio sa proste nahra ako dalsi take , midi docasne zadisablujem, a ked sa k nim budem chciet vratit, oddisablujem, nahram ako novy take (opat do TEJ istej stopy) .. toto je uplna spica, vzdy mi v cubase vadilo ze koli tomu musim mat minimalne 2 stopy (audio stopu a midi stopu).. toto je proste riesenie o ktorom som vzdy snival.. cim viac sa s reaperom hram tym viac som z neho nadseny....

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Amorph » 26 kvě 2009 00:00

dendy: v cubase se tomuhle rika instrument track

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 26 kvě 2009 00:02

Amorph píše:dendy: v cubase se tomuhle rika instrument track
to nieje celkom to iste - tam si nemohol mat na 1 a tej istej stope midi aj audio eventy.. alebo ano ??? ak ano tak som blbec ze ma to nenapadlo vyskusat...

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Amorph » 26 kvě 2009 00:09

dendy: ted asi nerozumim, jak muzes mit na jedne stope audio i midi eventy? to audio s tema midi nesouvisi? proc to pak mit na jedne stope? A pokud souvisi- to midi ho generuje z nejakeho syntu, tak pak zas to audio nema moc smysl, protoze by to znamenalo vlastne freeze toho instrumentu. V cubase je to myslim tak, ze mas na stope midi a s tim spojeny audio kanal instrumentu - automatizace fx atd. Nicmene me stejne vic vyhovuje to mit oddeleny, protoze casto to midi jednoduse preroutuju na jinej nastroj, kdyz treba hledam jinej zvuk.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 26 kvě 2009 00:22

no v reaperovi mozes - praveze - stopa moze mat nastavavene ako in midi aj audio a ako out tiez midi aj audio a v principe potom ti hra to, co mas zrovna na aktualne pozicii nastavene .. ak tam mas audio event, hra ti audio event, ak tam mas midi, hra ti midi .. mne to pravaze takto strasne vyhovuje... preroutovanie neni problem, mozes mat na stopu zapnutych trebars 5 VSTi (ke sa bavime o vsti) a zapnuty mas len jeden z nich.. alebo viac - takze z jedej stopy ti hra viac instrumentov (layerovanie jedna basen)

aha takto : (v tej strednej casi je proste rendernuta ta sekvencia do wav a ten tejk je zapnuty aby hral a midi sekvencia je mutnuta .. samozrejme mozes to spravit aj opacne alebo zobrat hociktory tejk alebo midi a nechat hrat len to - tak ako to cele zacina cisto midi sekvenciou a konci cisto audio loopom...
Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 26 kvě 2009 00:25

amorph ; najrozumnejsie je si to nainstalovat a otestovat .. kopa veci je tam fajn ..

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Amorph » 26 kvě 2009 10:14

Dendy: aha, tak to je chytre udelany.

Pytkin: ne dik, mam koupeny cubase, zustavam mu vernej a nechci se zbytecne rozptylovat nejakou cizi kraskou:)

Odpovědět