REAPER - DAW
Re: REAPER - DAW
Souhlas, taky se těším na čtyřku. Po letech práce s Acidem, která se postupem času pro mě stávala spíš noční můrou, jsem maximálně nadšen z Reaperu, který má velmi podobné intuitivní prostředí, ale v porovnání s Acidem nabízí mnohem víc možností a pánové vývojáři celkově nesrovnatelný přístup, na rozdíl od Sony, co se týče podpory a aktualizací, má i vynikající stabilitu, zvuk po renderu atd. atd.... Prostě jsem nadšen a doufám, že už zůstanu! 
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
Nevíte jestli se dá přímo nahrávat do stopy z instrument tracku ? Jakože mám jednu instrument stopu, kde je VSTi, pak mám druhou prázdnou , tu mám naroutovanou na tu instrument stopu a na tý bych chtěl nahrát audio co přijímá z tý instrument stopy...
Prostě potřebuju něco naživo nakroutit a nahraát do audia a nechce se mi to dělat přez automatizace a pak render.
Prostě potřebuju něco naživo nakroutit a nahraát do audia a nechce se mi to dělat přez automatizace a pak render.
ten reaper je sexy levná děvka, která umí zatraceně dobře hekat
... nechcete někdo cubase a logic? prodám oba za 5 
dendy: díky
jak jseš spokojen s OSX ? R3 mi přišel trošku funkčně horší oproti V4 pod osx...
Fractal : on když by Reaper stál třeba 500 euro, tak by ho používalo mnoho lidí na recording / editing i v profi studiích. Dle mne ta cena vytváří pocit toho že to neni profi. Jo třeba sore editor tomu scházi a tak, ale zas mnoho plusu to má.
Fractal : on když by Reaper stál třeba 500 euro, tak by ho používalo mnoho lidí na recording / editing i v profi studiích. Dle mne ta cena vytváří pocit toho že to neni profi. Jo třeba sore editor tomu scházi a tak, ale zas mnoho plusu to má.
-
markuc
Ahoj odborníci, potřebuju rychlou radu - mám v projektu time markery na změnu tempa, dají se posouvat společně s takes, když chci před celý projekt dát jeden prázdný takt ??? Nikde jsem to nenašel ...
Díky
Díky
ekeaze: som si len teraz vsimol otazkuekeaze píše:dendy: díkyjak jseš spokojen s OSX ? R3 mi přišel trošku funkčně horší oproti V4 pod osx...
inak uplne suhlasim to s tou cenou
ekeaze: som si len teraz vsimol otazkuekeaze píše:dendy: díkyjak jseš spokojen s OSX ? R3 mi přišel trošku funkčně horší oproti V4 pod osx...
inak uplne suhlasim to s tou cenou
markuc: jasne to je easy .. klikni 2x na tu ikonu "ripple editing" (take 3x3 bodky do stvorca, prva vlavo hore je vacsia) tak aby vsetkych 9 bolo "zvyraznenych"... potom dragnes za prvy take a posunies - posunie sa ti vseko ostatne spolu s nim vratane markerov ...
-
markuc
Díky, Dendy ... já jsem ale kretén, že mě tohle nenapadlo ... myslel jsem, že ripple se týká jen tracků a ne markerů ... no jo, stáří pomalu klepe na dveře ...
Ještě jednou dík !
-
jackies
Tak jste mě zlomili těma chválama, a teď si tu zkouším asi 15 minut toho reapera.
První bylo, že jsem si vytvořil nový audio track a nahrál 5 vteřin.
Druhé bylo, že jsem na ten audio track poklepal a chce to po mě externí audioeditor
Hledal jsem před tím nějaké klasické nůžky na střih stopy.
Dělám něco blbě, nebo tam nic takového není ?
Nechce se mi číst tady těch 40 stránek.
Díky.
První bylo, že jsem si vytvořil nový audio track a nahrál 5 vteřin.
Druhé bylo, že jsem na ten audio track poklepal a chce to po mě externí audioeditor
Hledal jsem před tím nějaké klasické nůžky na střih stopy.
Dělám něco blbě, nebo tam nic takového není ?
Nechce se mi číst tady těch 40 stránek.
Díky.
urcite tam take nieco je ..
klikni tam kde chceš střihnout a stiskni klávesu S (dobře se to i pamatuje... Split = Střih)
Studio ATLAS
Studio ATLAS
PELF: ano dobre si pamatas
S splitne item na mieste kde je prave playback kurzor ... inak pravy klik na item vyvola kontextove menu zo vsetkymi moznostami co su k dispozicii a tiez pri jednotlivych moznostiach su klavesove skratky ...
dendy: tohle je právě jedna z věcí, na které jsem byl zvyklý léty práce v Acidu a jsem nadšen, že to umí i Reaper! 
Studio ATLAS
Studio ATLAS
-
jackies
Ha ! děkuji
bylo to až dole. Jsem netrpělivý.
No, zběžně to vypadá zatím dobře.
No, zběžně to vypadá zatím dobře.