REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF » 08 led 2011 19:19

Souhlas, taky se těším na čtyřku. Po letech práce s Acidem, která se postupem času pro mě stávala spíš noční můrou, jsem maximálně nadšen z Reaperu, který má velmi podobné intuitivní prostředí, ale v porovnání s Acidem nabízí mnohem víc možností a pánové vývojáři celkově nesrovnatelný přístup, na rozdíl od Sony, co se týče podpory a aktualizací, má i vynikající stabilitu, zvuk po renderu atd. atd.... Prostě jsem nadšen a doufám, že už zůstanu! 8)
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 08 led 2011 20:33

tak to je velka vec

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 13 led 2011 10:58

Nevíte jestli se dá přímo nahrávat do stopy z instrument tracku ? Jakože mám jednu instrument stopu, kde je VSTi, pak mám druhou prázdnou , tu mám naroutovanou na tu instrument stopu a na tý bych chtěl nahrát audio co přijímá z tý instrument stopy...
Prostě potřebuju něco naživo nakroutit a nahraát do audia a nechce se mi to dělat přez automatizace a pak render.


Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Fractal » 13 led 2011 11:32

ten reaper je sexy levná děvka, která umí zatraceně dobře hekat :) ... nechcete někdo cubase a logic? prodám oba za 5 :D

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ondra P. » 13 led 2011 11:46

dendy: díky :D jak jseš spokojen s OSX ? R3 mi přišel trošku funkčně horší oproti V4 pod osx...

Fractal : on když by Reaper stál třeba 500 euro, tak by ho používalo mnoho lidí na recording / editing i v profi studiích. Dle mne ta cena vytváří pocit toho že to neni profi. Jo třeba sore editor tomu scházi a tak, ale zas mnoho plusu to má.

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 14 úno 2011 15:19

Ahoj odborníci, potřebuju rychlou radu - mám v projektu time markery na změnu tempa, dají se posouvat společně s takes, když chci před celý projekt dát jeden prázdný takt ??? Nikde jsem to nenašel ...
Díky

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 14 úno 2011 15:37

ekeaze píše:dendy: díky :D jak jseš spokojen s OSX ? R3 mi přišel trošku funkčně horší oproti V4 pod osx...

Fractal : on když by Reaper stál třeba 500 euro, tak by ho používalo mnoho lidí na recording / editing i v profi studiích. Dle mne ta cena vytváří pocit toho že to neni profi. Jo třeba sore editor tomu scházi a tak, ale zas mnoho plusu to má.
ekeaze: som si len teraz vsimol otazku :-) no popravde co mam OSX este som nejak intenzivnejsie nic nerobil co sa tyka muziky takze neviem ... fakt je ze - nedalo mi to musel som:-) - vyskusal som si trochu logic ale po prvotnom nadseni (hlavne koli instrumentom a fx) som zistil ze reaper workflow je proste neprekonatelny a logic som zase zmazal ... este ze som ho len "vyskusal", a nie rovno kupil ....

inak uplne suhlasim to s tou cenou :-)... ozaj a btw. R4 reaper este stale nieje final nie ?
ekeaze píše:dendy: díky :D jak jseš spokojen s OSX ? R3 mi přišel trošku funkčně horší oproti V4 pod osx...

Fractal : on když by Reaper stál třeba 500 euro, tak by ho používalo mnoho lidí na recording / editing i v profi studiích. Dle mne ta cena vytváří pocit toho že to neni profi. Jo třeba sore editor tomu scházi a tak, ale zas mnoho plusu to má.
ekeaze: som si len teraz vsimol otazku :-) no popravde co mam OSX este som nejak intenzivnejsie nic nerobil co sa tyka muziky takze neviem ... fakt je ze - nedalo mi to musel som:-) - vyskusal som si trochu logic ale po prvotnom nadseni (hlavne koli instrumentom a fx) som zistil ze reaper workflow je proste neprekonatelny a logic som zase zmazal ... este ze som ho len "vyskusal", a nie rovno kupil ....

inak uplne suhlasim to s tou cenou :-)... ozaj a btw. R4 reaper este stale nieje final nie ?

markuc: jasne to je easy .. klikni 2x na tu ikonu "ripple editing" (take 3x3 bodky do stvorca, prva vlavo hore je vacsia) tak aby vsetkych 9 bolo "zvyraznenych"... potom dragnes za prvy take a posunies - posunie sa ti vseko ostatne spolu s nim vratane markerov ...

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 14 úno 2011 15:58

Díky, Dendy ... já jsem ale kretén, že mě tohle nenapadlo ... myslel jsem, že ripple se týká jen tracků a ne markerů ... no jo, stáří pomalu klepe na dveře ... :roll: Ještě jednou dík !

jackies

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od jackies » 22 úno 2011 20:29

Tak jste mě zlomili těma chválama, a teď si tu zkouším asi 15 minut toho reapera.
První bylo, že jsem si vytvořil nový audio track a nahrál 5 vteřin.
Druhé bylo, že jsem na ten audio track poklepal a chce to po mě externí audioeditor :?:
Hledal jsem před tím nějaké klasické nůžky na střih stopy.

Dělám něco blbě, nebo tam nic takového není ?
Nechce se mi číst tady těch 40 stránek.
Díky.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 22 úno 2011 20:30

urcite tam take nieco je ..

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF » 22 úno 2011 20:32

klikni tam kde chceš střihnout a stiskni klávesu S (dobře se to i pamatuje... Split = Střih)
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 22 úno 2011 20:36

PELF: ano dobre si pamatas :-) S splitne item na mieste kde je prave playback kurzor ... inak pravy klik na item vyvola kontextove menu zo vsetkymi moznostami co su k dispozicii a tiez pri jednotlivych moznostiach su klavesove skratky ...

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF » 22 úno 2011 20:42

dendy: tohle je právě jedna z věcí, na které jsem byl zvyklý léty práce v Acidu a jsem nadšen, že to umí i Reaper! :)
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

jackies

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od jackies » 22 úno 2011 20:50

Ha ! děkuji :) bylo to až dole. Jsem netrpělivý.
No, zběžně to vypadá zatím dobře.

Odpovědět