REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Drumer
Příspěvky: 326
Registrován: 06 úno 2008 13:14

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Drumer » 01 čer 2011 12:37

ahoj,jak se da v reaperu prenastavit nejakym prikazem(naprctrl+něco)abych treba jedním klikem vymenil dve sceny(zmenilo se treba to,že na jedne stope se vypnou pluginy a na druhe zapnou).Potrebuju to pro live produkci,aby bylo nastavení co nejjednodussi(sceny si nastavim doma).Něco jako v Samplitude nad hlavním mastrem.díky

Uživatelský avatar
dedko
Příspěvky: 785
Registrován: 14 říj 2009 18:55

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dedko » 01 čer 2011 13:20

Drumer: cez SWS extensions - Snapshots...

Uživatelský avatar
mario.severin
Příspěvky: 127
Registrován: 02 úno 2007 14:08

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od mario.severin » 18 črc 2011 11:06

Nevíte, jestli se dá po spadnutí Reaperu zjistit, co to způsobilo? Případně která z plugin za to může? Mám jeden projekt, který mě neustále padá a rád bych přišel na to, čím to je a pokračoval v rozdělané práci (ostatní jsou bez problémů). Většinou to udělá při zmáčknutí "stop" a nastanou zvukové sekance "EEEEEE" a bác :wink: . Za ty dva roky používání Reaperu je to u mě jediný problém.

Díky

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 18 črc 2011 15:10

Ahoj.

Existuje v REAPERovi nieco podobne FL Peak Controler-u? Tzn. na audio stopu zavesim Peak Controller a ten obalku toho audia transformuje na ciselne eventy, ktorymi mozem ovladat parametre v inych stopach?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pavlii » 18 črc 2011 15:19

Free plug-in.....najdeš na www.kvraudio.com, typ "Analyzér".

P.

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 18 črc 2011 15:24

?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pavlii » 18 črc 2011 15:45

No já Reaper přesně nepoznám, ale vím, že toto existuje jako VST plug-in; tak jsem napsal i, kde ho najdeš :wink: Název jsem si nezapamatoval.

P.

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 18 črc 2011 17:05

Aha, takze ty myslis nejaky genericky vst efekt. To sa bude imo ale velmi zle routovat, ak vobec. Nema reaper nieco nativne?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pavlii » 18 črc 2011 18:01

Miluju tvrzení "imo" zvlášť v situacích, kdy stačí pár minut na vyzkoušení a člověk si pak může být jistý ;-) ale OK; třeba Reaper něco má a někdo se ozve. Jinak já to osobně nezkoušel - jen jsem to náhodou zachytil v popisu té VST plug-iny a zrovna pár chvil potom jsi položil tenhle dotaz - takže nevím, jak dobře/špatně to funguje. Jen jsem zareagoval.

P.

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 19 črc 2011 10:13

Vcera vecer som sa asi 2 hodiny hral s REAPERom. Musim povedat, ze ma mnozstvo zaujimavych veci, ktore mi v FL stale chybaju, je to urcite DAW, ktory je v mnohych ohladoch daleko pred FL Studiom, ale za boha si nemozem zvyknut na piano roll, co je pre mna terminalny handicap. Pianoroll v FL ( najma po upravach v 10-tke ) mi subjektivne pride intuitivnejsi, rychlejsie sa mi v nom pracuje, atd ... Mozno je to len tym, ze s nim uz robim roky rokuce a som na neho zvyknuty, ale bohuzial nemam tolko casu, aby som sa ucil novy daw kompletne od zaciatku a radsej tento cas venujem samotnej tvorbe. Takze to asi vzdavam :(

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 28 črc 2011 15:12

robite niekto intenzivnejsie s reaperom na OSX ?? poslednych par dni som zacal mixovat nanovo stare tracky a upravovat takze s tym dost robim (vlastne prvy krat intenzivnejsie odkedy mam MAC) a bol som zhrozeny ze mi to pada ako hnile hrusky.. furt.. pomaly za kazdym krokokm musim pre istotu sejvovat lebo ak mi to za 10 minut nepadne aspon 15x tak ani raz.. teda niekedy vydrzi ale niekedy pada proste rad-zaradom.. robim s 32bit verziou (64bit som ani neskusal kedze tam maju ze beta) 3-jkovou ...

ma niekto tiez podobne zle skusenosti (okrem tomyho, to uz viem :-)

radek_p
Příspěvky: 232
Registrován: 31 srp 2006 17:37

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od radek_p » 28 črc 2011 16:27

omlouvam se, ze do toho vstupuju, kdyz nemam OSX - ale pouzivam intenzivne na WIN a moje zkusenost je takova, ze nestabilita je VZDY zpusobena pluginou (napr Aixoustic Electri-q). Reseni:
- nova verze pluginy
- nova verze Reaperu (z toho duvodu jedu alfa 4.0)
- nastavit bug mode pro danou pluginu
- bezet pluginu v samostatnem procesu (coz me nevyhovuje, protoze se pak prekryvaji okna Reaperu a pluginy, ale pokud ma clovek dva monitory, tak neni problem. Ovsem zvysuje to zatez CPU)
- prestat pouzivat pluginu uplne

Nejaky cas mi trvalo, nez jsem identifikoval nestabilni pluginy, od te doby naprosta spokojenost se stabilitou.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 28 črc 2011 16:59

ano ale to nieje tento pripad pretoze pouzivam PRESNE tie iste pluginy co na win /az na niektore vinimky ale tie som tak ci tak vcera/predvcerom moc nezapajal/ :-) a na win bol vzdy reaper rock-solid ...

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od safa » 28 črc 2011 17:10

radek_p píše:moje zkusenost je takova, ze nestabilita je VZDY zpusobena pluginou (napr Aixoustic Electri-q).
... jo to mas pravdu ze Electri-q je pekna potvora. Shazovala mi SAC (softik na live ozvuceni) a trvalo mi tri akce nez jsem prisel na to ze je to tenhle EQ.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 28 črc 2011 21:59

Nie je v Reaperovi moznost nastavit okna pluginov "always on top" ?

Odpovědět