REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 12 srp 2011 23:09

Hmm, tak v 4ke zmenili niektore polozky co sa tyka nastavenia farieb, takze mi to niektore farby v urcitych castiach prostredia rozhodilo a neda sa to nastavit povodne, skoda :( ...Themes z verzie 3 uz nebudu co sa tyka farby 100% kompatibilne so 4kou...

Inak super ze je vylepseny CC events lane editor, teraz sa v tom kresli paradne. A konecne je moznost priradit aj ciselnu hodnotu CC eventu. Stale mi ale chyba moznost popisu pre konkretny CC lane, v tom pocte tych stop sa bez popisu stracam a neviem ktore parametre synthu ovladam...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 13 srp 2011 08:19

Skusal si napisat request na cockoos forum ? Oni su dost aktivny o sa tyka implementacii requestov od uzivatelov

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 09 zář 2011 12:04

Sakra, teraz pocas rozrobeneho projektu som zistil ze akosi nefunguje PASTE viacerych trackov :( . Nezaznamenali ste niekto tiez s tymto problem ? Mam 4.01.

Ked si dam novy projekt, vytvorim track a media item, tak paste funguje. Ale pokial v rozrobenom projekte oznacim cast vsetkych trackov s media itemami, tak paste na danu lokaciu nefunguje. Co som si ale vsimol je, ze v skutocnosti to na tej pozici vlozi zkopirovane itemy, ale su nejake posahane. Su skratene na minimum (vidno ich len pri velkom zoome) a obsah tam chyba. Robim to cez Ctrl+C a Ctrl + V. Predtym som pouzival metodu CTRL a tahanie oznacenych itemov, ale novo zkopirovane itemy nemaju zachovane nastavenie zoomu v MIDI okne. V trojkovej verzii to tusim zachovavalo ale nie som si isty.

Nic, skusim to urobit cez metodu CTRL + drag, prinajhorsom upravim zoom vo vsetkych MIDI oknach zkopirovanych itemov, aj ked to je docela pracne :( .


EDIT: Tak po znovu otvoreni projektu sa uz PASTE podarilo. Hmm zaujimave. Asi nieco blbe bolo v projekte...
Naposledy upravil(a) bassline dne 09 zář 2011 15:01, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 09 zář 2011 12:20

bassline píše: Predtym som pouzival metodu CTRL a tahanie oznacenych itemov, ale novo zkopirovane itemy nemaju zachovane nastavenie zoomu v MIDI okne. V trojkovej verzii to tusim zachovavalo ale nie som si isty.

Aha, tak ani v trojke to nezachovalo. Hmm, neda sa nastavit aby pri pouziti toho CTRL+drag uchovalo zoom zkopirovaneho MIDI okna ? Pri CTRL+C a CTRL+V to uchovava...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 04 lis 2011 13:11

tak mi dorazil novej computer music a cetl jsem recenzi na reaper, vypada to papirove hodne moc sympaticky, hezky modularne a customizable. a kresleni realtime pitch obalky je hodne dobra feature. porad stejna pohadka -- kdybych mel cas, tak se ho jdu ucit... :]

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF » 04 lis 2011 16:50

Pohádka je s ním pracovat :) Reaper je nádherně intuitivní, fakt ho zkus, naučit se s ním běžný věci je otázka jednoho večera.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 04 lis 2011 17:55

PELF píše:Pohádka je s ním pracovat :) Reaper je nádherně intuitivní, fakt ho zkus, naučit se s ním běžný věci je otázka jednoho večera.
diky, mozna mi pomuzes: jak se treba skroluje v ramci audio-objektu? (v cubendu mam audio-event, ktery ma treba delku 2 vteriny, ale je to objekt z jinak delsiho wavu, ktery ma treba.. 2 minuty. potrebuju, aby objekt mel porad 2 vteriny, ale mohl jsem 'skrolovat obsahem' wavu, na ktery ten event odkazuje. nevim, jestli je to z myho popisu zrejmy :/ je to fce, na ktery sem v cubendu zavislej a tady sem na to nemohl prijit... kdyztak zkusim udelat video.)

Q-Beat
Příspěvky: 47
Registrován: 13 pro 2008 08:58

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Q-Beat » 04 lis 2011 18:41

http://www.groove3.com/str/reaper-4-explained.html

urcite doporucuju video tutorial od groove 3. Ja koukal minulej rok na ten pro verzi 3 a hodne to pomuze. Ze se clovek tolik netrapi a nehleda...

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 04 lis 2011 20:15

Scrollování obsahem wavu se dělá normálně myší přes ALT, aspoň v Macu je to přes ALT, ve Woknows může být jinej shotcut ... jmenuje se to "move item contens" a najdeš to v preferencích v záložce "mouse modifiers". Tam si můžeš udělat tuhle i všechny ostatní operace s myší tak, jak se ti zlíbí ... good luck ! :D

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF » 07 lis 2011 09:55

Brooklyn: chápu to tak nějak jako markuc, ale něco mi říká, že to asi nebude přesně to o čem mluvíš?
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Q-Beat
Příspěvky: 47
Registrován: 13 pro 2008 08:58

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Q-Beat » 07 lis 2011 21:26

Staci ten kratkej usek z toho dlouhyho strihnout klavesou S na zacatku a konci (ty 2 vteriny kde potrebujes - jen na to najedes) a pak tim obsahem toho co je ´´vystrihly´´ muzes hejbat skrz mys + ALT, jak psal marcuc. Ten strihlej kus zustava stejnej. Pokud je to ovsem to, co potrebujes...

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 08 lis 2011 10:53

PELF píše:Pohádka je s ním pracovat :) Reaper je nádherně intuitivní, fakt ho zkus, naučit se s ním běžný věci je otázka jednoho večera.
Hodnotis to z pohladu editacie audiostop, alebo kompletnej produkcie aj s midi? Ja som sa minuly vikend donutil cosi v repaperovi vyskusat, pretoze mi proste furt a furt vrta v hlave, ale intiuciu mam asi mizernu.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF » 23 lis 2011 22:49

Hodnotím to z pohledu kompletní produkce, což samozřejmě neznamená, že zrovna tobě v Reaperu nebude něco chybět.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 24 lis 2011 10:32

dusanmsk píše: Hodnotis to z pohladu editacie audiostop, alebo kompletnej produkcie aj s midi? Ja som sa minuly vikend donutil cosi v repaperovi vyskusat, pretoze mi proste furt a furt vrta v hlave, ale intiuciu mam asi mizernu.
dusan ak mas zaujem hlbsie sa dostat do reapera skusi si prejst cely tento thread.. ja viem je toho vela a je tu aj dost balastu ale je v nom aj KOPA kvalitnych informacii a navodov ako co robit.. urcite ti to nieco da ...

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 24 lis 2011 11:20

Musim sa priznat, ze mi to nedalo a trosku hlbsie som ten reaper zacal skumat a je to POPICOVKA! Clovek si vsak na mnoho veci musi zvyknut znova, nieco nenajde hned na prvy pokus ( pripadne nepreladi mozog na inu vlnu ), ale to je len otazka casu asi. Nez ho vsak kupim, rozhodol som sa pokracovat v evaluation ( ono je rozdiel, ci ma niekto 30 dni na zoznamenie a sedi za tym 8h denne a ked ma 30 kalendarnych dni po 1-2h ) a zmigrovat a dokoncit do neho nejake rozpracovane veci co mam v flstudiu.

Mozno casom spisem nejake postrehy z migracie FL->Reaper, nech pripadni dalsi tapajuci neobjavuju vsetko znovu.

Odpovědět