REAPER - DAW
Re: REAPER - DAW
Ja vim ze bych to mel precist nez se budu ptat, ale je to fakt dlouhy. chtel bych se zeptat na jednoduchou otazku, neco co nemuzu v reaperu najit.
Ma reaper nejakej tool, kterej mi umozni nejakou inteligentni aranz ? nekde se to menuje pattern, nekde blok, proste nejakej stavebni kamen, kus melodie, bicich, abych to pak mohl sazet a nemusel to kopirovat ? staci jen jak se to menuje, co mam hledat. diky moc
Ma reaper nejakej tool, kterej mi umozni nejakou inteligentni aranz ? nekde se to menuje pattern, nekde blok, proste nejakej stavebni kamen, kus melodie, bicich, abych to pak mohl sazet a nemusel to kopirovat ? staci jen jak se to menuje, co mam hledat. diky moc
Live magic flute
Promiň, ale vůbec nerozumím tvýmu dotazu - abys to mohl sázet a nemusel kopírovat ??? Fakt nerozumím. Pokud máš na mysli hotový smyčky, kup si nějaký cédéčka s ACID Loops od Sony, je toho na trhu spousta a ze všech možných žánrů. Ty loopy jsou rozdělený po jednotlivých nástrojích, takže se z toho dá poskládat cokoliv.
ne, myslim ze si udelam svoje smycky, ale midi. dejme tomu ze si udelam nejaky bici patterny (bici sampler a midi stopa) a ty pak skladam do aranze.
stupidni zpusob je - na kterej sem zatim prisel- udelat kus bicich, oznacit a kopirovat jeden za druhym, dokud tam nepotrebuju jinej beat, prechod nebo proste neco jinyho.
chytry zpusob- na ktery jsem zatim neprisel - udelat to jednou a kdyz to budu potrebovat, tak z nejakyho seznamu, knihovny, to na patricny misto tracku vlozit., nemuset proste hledat kde v tracku jsem ten ktery bici pattern pouzil naposled, abych ho mohl odtamtud zkopcit, ale vybrat si ho nejak inteligentne a nejak inteligentne ho vlozit na misto do stopy bicich.
muzes si to predstavit ovsem s jakymkoliv midi zaznamem, treba nejaka melodie.
stupidni zpusob je - na kterej sem zatim prisel- udelat kus bicich, oznacit a kopirovat jeden za druhym, dokud tam nepotrebuju jinej beat, prechod nebo proste neco jinyho.
chytry zpusob- na ktery jsem zatim neprisel - udelat to jednou a kdyz to budu potrebovat, tak z nejakyho seznamu, knihovny, to na patricny misto tracku vlozit., nemuset proste hledat kde v tracku jsem ten ktery bici pattern pouzil naposled, abych ho mohl odtamtud zkopcit, ale vybrat si ho nejak inteligentne a nejak inteligentne ho vlozit na misto do stopy bicich.
muzes si to predstavit ovsem s jakymkoliv midi zaznamem, treba nejaka melodie.
Live magic flute
copy + paste je zaklad vsude... pripadne duplicate. je to prece rychlejsi nez nejaka knihovna...
Ve "View" si můžeš zapnout "Project Bay" a případně jej umístit do Docku. Tam máš seznam všech takes, který v projektu používáš a odtud taky můžeš jednotlivý položky tahat do stopy (pokud je máš rozumně pojmenovaný a vyznáš se v nich). Lze tu i všechno pojmenovat či přejmenovat a přidat tomu komentář ... snad ti to pomůže 

biscuit: to sice ano, ale treba fl studio tohle ma poreseny zatim nejlip jak jsem videl, a nebyt jinych veci, ktery me tam nevyhovujou, asi bych u nej skoncil.
markuc: tohle mi urcite pomuze, diky
markuc: tohle mi urcite pomuze, diky
Live magic flute
Vnimam to uplne rovnako. Ale snazim sa s Reaperom zzit a zatial to ide dobre ... Kdezto v pripade Reapera sa jedna prevazne o kozmeticke ( aj ked velmi prakticke ) nedostatky, v pripade FLS ide prevazne o terminalne nedostatky.
Toto som tiez presne riesil.AndyW píše: Ma reaper nejakej tool, kterej mi umozni nejakou inteligentni aranz ? nekde se to menuje pattern, nekde blok, proste nejakej stavebni kamen, kus melodie, bicich, abych to pak mohl sazet a nemusel to kopirovat ? staci jen jak se to menuje, co mam hledat. diky moc
Pouzijes Region. Oznacis si mysou usek pre loop a stisnes Shift + R. Vyznaci sa ti novy region v danom useku. Staci potom uz len drzat CTRL a tahat region na poziciu, kde ho chces zkopirovat...Je to easy

Ak Region uz nepotrebujes, tak cez Alt + click na neho ho zmazes.
PS: Nie som teraz pri Reaperovi takze neviem ci som klavesove skratky a postup napisal uplne spravne...
Aha, tak po precitani tvojho druheho prispevku som zistil ze ty chces asi nieco ine...
Region co som popisal sluzi pre vsetky stopy v projekte...
Tak si pomenuj konkretny Media Item (v tomto pripade nejake MIDI pre bicie) a mozno Reaper umoznuje vkladat nove Media Items na zaklade nejakeho zoznamu - to neviem trebalo by to zistit..
Region co som popisal sluzi pre vsetky stopy v projekte...
Tak si pomenuj konkretny Media Item (v tomto pripade nejake MIDI pre bicie) a mozno Reaper umoznuje vkladat nove Media Items na zaklade nejakeho zoznamu - to neviem trebalo by to zistit..
Uz to tu predsa padlo - Project Bay a z tade normalne drag&drop na stopu.
Ha, tak daju sa vytvorit aj separatne Regions pre konkretne Media Items...
Note: You can also select a series of media items and create separate regions for each item in the selection. To do this, make your selection, then run the action Markers: Insert separate regions for each selected item. This action can be run from inside the Actions window, and/or be assigned to a keyboard shortcut, and/or added to a toolbar, and/or added to one of REAPER's menu – see Chapter 13 for more information.
dusanmsk: - no jo...kazdopadne Region je velmi uzitocna vec, bez toho uz si pracu neviem predstavit
Note: You can also select a series of media items and create separate regions for each item in the selection. To do this, make your selection, then run the action Markers: Insert separate regions for each selected item. This action can be run from inside the Actions window, and/or be assigned to a keyboard shortcut, and/or added to a toolbar, and/or added to one of REAPER's menu – see Chapter 13 for more information.
dusanmsk: - no jo...kazdopadne Region je velmi uzitocna vec, bez toho uz si pracu neviem predstavit

To nerozporujem. Kazdopadne otazka znela inak ...
Dalsie otazky k Reaperovi, nez budem hlbkovo skumat reaper forum, pripadne zalozim Feature Request:
1. uz sa da niekde nastavit, aby pri posuvani not v midi editore pomocou _klavesnice_ tieto vydavali zvuky tak, ako keby som ich posuval mysou? Nasiel som na to FR, ale neviem, ci to uz implementovali.
2. da sa niekde nastavit, aby pri stlaceni midi klavesy sa podsvietil kompletne cely riadok prisluchajuci tejto klavese a nie len klavesa sama ( takto to ma flstudio )? Bezne editujem tak, ze na Axiom-e hmatnem akord a mysou ho nakreslim tak, ako potrebujem. Co sa bez podsvietenia robi velmi obtiazne.
3. da sa niekde nastavit, aby pri posuvani jednej noty v midi editore hore/dole zaroven s nou hrali aj ostatne noty, ktore v dany cas s nou zdielaju timeline? Ide mi najma o moznost editovat akordy a zaroven pocut, ako sa posun noty prejavi v celku, nie samostatne.
4. nenasiel som v Reaperovi ziadnu alternativu FLS Chopper-a. Existuje nieco take?
5. je mozne v midi editore splitnut noty inak, ako vertikalne? Konkretne sa mi jedna o nieco taketo: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... mck#t=305s
1. uz sa da niekde nastavit, aby pri posuvani not v midi editore pomocou _klavesnice_ tieto vydavali zvuky tak, ako keby som ich posuval mysou? Nasiel som na to FR, ale neviem, ci to uz implementovali.
2. da sa niekde nastavit, aby pri stlaceni midi klavesy sa podsvietil kompletne cely riadok prisluchajuci tejto klavese a nie len klavesa sama ( takto to ma flstudio )? Bezne editujem tak, ze na Axiom-e hmatnem akord a mysou ho nakreslim tak, ako potrebujem. Co sa bez podsvietenia robi velmi obtiazne.
3. da sa niekde nastavit, aby pri posuvani jednej noty v midi editore hore/dole zaroven s nou hrali aj ostatne noty, ktore v dany cas s nou zdielaju timeline? Ide mi najma o moznost editovat akordy a zaroven pocut, ako sa posun noty prejavi v celku, nie samostatne.
4. nenasiel som v Reaperovi ziadnu alternativu FLS Chopper-a. Existuje nieco take?
5. je mozne v midi editore splitnut noty inak, ako vertikalne? Konkretne sa mi jedna o nieco taketo: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... mck#t=305s
Toto je velmi uzitocna funkcia a fungovalo to v trojkovej verzii. Od verzie 4 je problem s tym, ze pokial si otvoris MIDI editor v useku kde mas loop, tak ti to neukazuje. Mimo loopu to je vidiet. Snazil som sa nastavovat vo farebnych schemach vsetko mozne, ale nepodarilo sa mi nastavit aby ten Midi cursor bolo vidiet aj v oblasti oznacenou ako loop...dusanmsk píše: 2. da sa niekde nastavit, aby pri stlaceni midi klavesy sa podsvietil kompletne cely riadok prisluchajuci tejto klavese a nie len klavesa sama ( takto to ma flstudio )? Bezne editujem tak, ze na Axiom-e hmatnem akord a mysou ho nakreslim tak, ako potrebujem. Co sa bez podsvietenia robi velmi obtiazne.
Pockaj. Ty hovoris o midi cursore, co je jeden single vysvieteny riadok umnoznujuci editovat midi z klavesnice a vidiet, kam sa budu zapisovat nove noty. Ja hovorim o tom, ze ked na midi klavesach co mam na stole stlacim naraz A+C+E, tak sa okrem rozsvietenia klapiek klaviatury v midi editore rozsvietia aj cele riadky tonov A,C,E. A toto nemozem v reaperovi najst ...