REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
AndyW
Příspěvky: 56
Registrován: 09 srp 2003 00:09

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od AndyW » 28 lis 2011 00:50

Ja vim ze bych to mel precist nez se budu ptat, ale je to fakt dlouhy. chtel bych se zeptat na jednoduchou otazku, neco co nemuzu v reaperu najit.
Ma reaper nejakej tool, kterej mi umozni nejakou inteligentni aranz ? nekde se to menuje pattern, nekde blok, proste nejakej stavebni kamen, kus melodie, bicich, abych to pak mohl sazet a nemusel to kopirovat ? staci jen jak se to menuje, co mam hledat. diky moc
Live magic flute

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 28 lis 2011 01:07

Promiň, ale vůbec nerozumím tvýmu dotazu - abys to mohl sázet a nemusel kopírovat ??? Fakt nerozumím. Pokud máš na mysli hotový smyčky, kup si nějaký cédéčka s ACID Loops od Sony, je toho na trhu spousta a ze všech možných žánrů. Ty loopy jsou rozdělený po jednotlivých nástrojích, takže se z toho dá poskládat cokoliv.

AndyW
Příspěvky: 56
Registrován: 09 srp 2003 00:09

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od AndyW » 28 lis 2011 01:15

ne, myslim ze si udelam svoje smycky, ale midi. dejme tomu ze si udelam nejaky bici patterny (bici sampler a midi stopa) a ty pak skladam do aranze.
stupidni zpusob je - na kterej sem zatim prisel- udelat kus bicich, oznacit a kopirovat jeden za druhym, dokud tam nepotrebuju jinej beat, prechod nebo proste neco jinyho.
chytry zpusob- na ktery jsem zatim neprisel - udelat to jednou a kdyz to budu potrebovat, tak z nejakyho seznamu, knihovny, to na patricny misto tracku vlozit., nemuset proste hledat kde v tracku jsem ten ktery bici pattern pouzil naposled, abych ho mohl odtamtud zkopcit, ale vybrat si ho nejak inteligentne a nejak inteligentne ho vlozit na misto do stopy bicich.
muzes si to predstavit ovsem s jakymkoliv midi zaznamem, treba nejaka melodie.
Live magic flute

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od biscuit » 28 lis 2011 01:23

copy + paste je zaklad vsude... pripadne duplicate. je to prece rychlejsi nez nejaka knihovna...

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 28 lis 2011 01:52

Ve "View" si můžeš zapnout "Project Bay" a případně jej umístit do Docku. Tam máš seznam všech takes, který v projektu používáš a odtud taky můžeš jednotlivý položky tahat do stopy (pokud je máš rozumně pojmenovaný a vyznáš se v nich). Lze tu i všechno pojmenovat či přejmenovat a přidat tomu komentář ... snad ti to pomůže :)

AndyW
Příspěvky: 56
Registrován: 09 srp 2003 00:09

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od AndyW » 28 lis 2011 10:16

biscuit: to sice ano, ale treba fl studio tohle ma poreseny zatim nejlip jak jsem videl, a nebyt jinych veci, ktery me tam nevyhovujou, asi bych u nej skoncil.
markuc: tohle mi urcite pomuze, diky
Live magic flute

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 28 lis 2011 11:46

Vnimam to uplne rovnako. Ale snazim sa s Reaperom zzit a zatial to ide dobre ... Kdezto v pripade Reapera sa jedna prevazne o kozmeticke ( aj ked velmi prakticke ) nedostatky, v pripade FLS ide prevazne o terminalne nedostatky.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 28 lis 2011 12:15

AndyW píše: Ma reaper nejakej tool, kterej mi umozni nejakou inteligentni aranz ? nekde se to menuje pattern, nekde blok, proste nejakej stavebni kamen, kus melodie, bicich, abych to pak mohl sazet a nemusel to kopirovat ? staci jen jak se to menuje, co mam hledat. diky moc
Toto som tiez presne riesil.

Pouzijes Region. Oznacis si mysou usek pre loop a stisnes Shift + R. Vyznaci sa ti novy region v danom useku. Staci potom uz len drzat CTRL a tahat region na poziciu, kde ho chces zkopirovat...Je to easy :wink:

Ak Region uz nepotrebujes, tak cez Alt + click na neho ho zmazes.

PS: Nie som teraz pri Reaperovi takze neviem ci som klavesove skratky a postup napisal uplne spravne...

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 28 lis 2011 12:24

Aha, tak po precitani tvojho druheho prispevku som zistil ze ty chces asi nieco ine...

Region co som popisal sluzi pre vsetky stopy v projekte...

Tak si pomenuj konkretny Media Item (v tomto pripade nejake MIDI pre bicie) a mozno Reaper umoznuje vkladat nove Media Items na zaklade nejakeho zoznamu - to neviem trebalo by to zistit..

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 28 lis 2011 12:29

Uz to tu predsa padlo - Project Bay a z tade normalne drag&drop na stopu.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 28 lis 2011 12:33

Ha, tak daju sa vytvorit aj separatne Regions pre konkretne Media Items...

Note: You can also select a series of media items and create separate regions for each item in the selection. To do this, make your selection, then run the action Markers: Insert separate regions for each selected item. This action can be run from inside the Actions window, and/or be assigned to a keyboard shortcut, and/or added to a toolbar, and/or added to one of REAPER's menu – see Chapter 13 for more information.

dusanmsk: - no jo...kazdopadne Region je velmi uzitocna vec, bez toho uz si pracu neviem predstavit :)

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 28 lis 2011 12:34

To nerozporujem. Kazdopadne otazka znela inak ...

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 28 lis 2011 12:46

Dalsie otazky k Reaperovi, nez budem hlbkovo skumat reaper forum, pripadne zalozim Feature Request:

1. uz sa da niekde nastavit, aby pri posuvani not v midi editore pomocou _klavesnice_ tieto vydavali zvuky tak, ako keby som ich posuval mysou? Nasiel som na to FR, ale neviem, ci to uz implementovali.

2. da sa niekde nastavit, aby pri stlaceni midi klavesy sa podsvietil kompletne cely riadok prisluchajuci tejto klavese a nie len klavesa sama ( takto to ma flstudio )? Bezne editujem tak, ze na Axiom-e hmatnem akord a mysou ho nakreslim tak, ako potrebujem. Co sa bez podsvietenia robi velmi obtiazne.

3. da sa niekde nastavit, aby pri posuvani jednej noty v midi editore hore/dole zaroven s nou hrali aj ostatne noty, ktore v dany cas s nou zdielaju timeline? Ide mi najma o moznost editovat akordy a zaroven pocut, ako sa posun noty prejavi v celku, nie samostatne.

4. nenasiel som v Reaperovi ziadnu alternativu FLS Chopper-a. Existuje nieco take?

5. je mozne v midi editore splitnut noty inak, ako vertikalne? Konkretne sa mi jedna o nieco taketo: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... mck#t=305s

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 28 lis 2011 13:09

dusanmsk píše: 2. da sa niekde nastavit, aby pri stlaceni midi klavesy sa podsvietil kompletne cely riadok prisluchajuci tejto klavese a nie len klavesa sama ( takto to ma flstudio )? Bezne editujem tak, ze na Axiom-e hmatnem akord a mysou ho nakreslim tak, ako potrebujem. Co sa bez podsvietenia robi velmi obtiazne.
Toto je velmi uzitocna funkcia a fungovalo to v trojkovej verzii. Od verzie 4 je problem s tym, ze pokial si otvoris MIDI editor v useku kde mas loop, tak ti to neukazuje. Mimo loopu to je vidiet. Snazil som sa nastavovat vo farebnych schemach vsetko mozne, ale nepodarilo sa mi nastavit aby ten Midi cursor bolo vidiet aj v oblasti oznacenou ako loop...

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 28 lis 2011 13:34

Pockaj. Ty hovoris o midi cursore, co je jeden single vysvieteny riadok umnoznujuci editovat midi z klavesnice a vidiet, kam sa budu zapisovat nove noty. Ja hovorim o tom, ze ked na midi klavesach co mam na stole stlacim naraz A+C+E, tak sa okrem rozsvietenia klapiek klaviatury v midi editore rozsvietia aj cele riadky tonov A,C,E. A toto nemozem v reaperovi najst ...

Odpovědět