REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12695
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 26 kvě 2009 10:17

Amorph píše: Pytkin: ne dik, mam koupeny cubase, zustavam mu vernej a nechci se zbytecne rozptylovat nejakou cizi kraskou:)
bojis sa ze by si podlahol jej vnadom a podviedol svoju sucasnu ?? :-))

ja to mam lahsie - klobasu som predal pred vyse mesiacom takze rozhodovanie je lahke :)

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3164
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Oxyygen » 26 kvě 2009 10:19

jo s tim MIDI/audio to je fakt dobrej nápad. Když jsem měl ještě HW, tak mít 2x víc stop byl strašnej vopruz. Každopádě jde do midi stopy uložit i Sysex (preset) syntaku? Pokud ano, tak klobouk dolů.:-)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Amorph » 26 kvě 2009 10:24

dendy: no ani moc ne:) Ona to teda zadna kraska neni, spis takova chytra skautka;)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od delay » 26 kvě 2009 10:24

Ono je těžký dělat v něčem, co se jmenuje SMRŤÁK a má na ikonce kosu :).
Ale Amorphe, na nahrávání ÚLu to mohlo být ONO :)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12695
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 26 kvě 2009 10:26

Oxyygen píše:jo s tim MIDI/audio to je fakt dobrej nápad. Když jsem měl ještě HW, tak mít 2x víc stop byl strašnej vopruz. Každopádě jde do midi stopy uložit i Sysex (preset) syntaku? Pokud ano, tak klobouk dolů.:-)
jasne ze sa da :-)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12695
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 26 kvě 2009 10:33

delay píše:Ono je těžký dělat v něčem, co se jmenuje SMRŤÁK a má na ikonce kosu :).
Ale Amorphe, na nahrávání ÚLu to mohlo být ONO :)
mne sa paci ze preco to nazvali "REAPER" :-)

Rapid Enviroment for Audio,Production and EngineeRing

:-)))

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od delay » 26 kvě 2009 10:37

Vždycky něco najdeš :)
Raději bych pracoval v ANGELu - Acoustic New Generation Enhanced Laboratory

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12695
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 26 kvě 2009 10:39

delay píše:Vždycky něco najdeš :)
Raději bych pracoval v ANGELu - Acoustic New Generation Enhanced Laboratory
pockaj- to nieje moj vymysel :)) .. oni to tak vazne maju v ABOUT :-)

a zase lepsie ako keby sa to malo volat "RAPE" :-D

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od kexik » 26 kvě 2009 12:10

hlavne hosi nezabudajte ze ide o NAJLACNEJSI daw na trhu, pokial ide o pomer poctu stop, moznosti a ceny

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3352
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dano » 26 kvě 2009 12:54

no zaujimavy DAW podla vsetkeho. ja som zatazeny na Cubase uz od Atari cias a urcite to tak zostane aj do buducna, ale keby som sa rozhodoval teraz a bol by som este tabula rasa, tak neviem neviem... :-)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12695
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 26 kvě 2009 14:37

neviem prist na jednu vec .. mam v stope midi eventy.. a chcem nahravat audio... ale ked dam ten track arm a dam record tak mi okrem toho ze nahrava audio ako dalsi tejk cez tie midi eventy tak nahrava aj midi - cize mi ich prepise .. neviete kde sa tam nastavuje mod recordingu pre midi "overlay" alebo take daco ?? proste aby nemazalo existujuce eventy - len ako dalsi tejk dohrali audio z audio in ...

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3352
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dano » 26 kvě 2009 14:53

dendy píše:neviem prist na jednu vec .. mam v stope midi eventy.. a chcem nahravat audio... ale ked dam ten track arm a dam record tak mi okrem toho ze nahrava audio ako dalsi tejk cez tie midi eventy tak nahrava aj midi - cize mi ich prepise .. neviete kde sa tam nastavuje mod recordingu pre midi "overlay" alebo take daco ?? proste aby nemazalo existujuce eventy - len ako dalsi tejk dohrali audio z audio in ...
no dendy co cakas? po skusenosti s Klobasou to nebude jednoduche :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21267
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 26 kvě 2009 15:07

dendy : teraz som skusal ale len midi na midi a spravil mi druhy take v midi ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12695
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 26 kvě 2009 15:26

Pytkin píše:dendy : teraz som skusal ale len midi na midi a spravil mi druhy take v midi ..
hej to ide.. aj s audiom to ide.. ale ja sa snazim spravit takuto specificku vec :

(normalne, ked mas audio v stoper, a mas tam nahadzane nejake efekty, mozes dat record a nahra ti ako dalsi take to co ti ide von z efektov do tej istej stopy)

- mam v stope midi eventy, ktore idu do VSTi-cka
- chcem dat record, a narat (realtime) do tej istej stopy audio co lezie von z VSTi-cka (koli virusu TI)

akonahle vsak dam record - nahra mi sice novy tejk ale je prazdny a pocas nahravania midi eventy nehraju (myslel som zi ze ich prepisuje ale neprepisuje - len proste nehraju)

cize ked dam stop, mam v stope midi eventy povodne + novy tejk audia ktore je ale prazdne..

neviem s tym hnut - musi sa to nejak dat, som si isty ze to nejak musi ist ale nieco robim zle ...


btw. strasne sa mi paci ako sa tam pracuje s tejkami - ako ich vies lahko rozhodit do viac stop, ale sekvencne za sebou v tej istej stope, a ako aj vies viac audio zaznamov bud z jedej stopy alebo viacerych stop zase jednym klikom v menu spojit do 1 spolocneho multi tejku .. proste parada...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od kexik » 26 kvě 2009 16:36

dendy a chova sa TI ako obycajne vsti? netreba tam skor naroutovat nejaky usb audio in alebo tak? ja som nikdy vsti v reaperi realtime nenahraval, vzdy som pouzil export, ale povedal by som ze si musis navolit audio input a medzi inputmi musi byt TI

Odpovědět