REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 01 pro 2011 15:52

Dalsia otazka:

Da sa vytvorit nejake LFO napriec celou stopou, ale s customizovatelnou krivkou? Tzn. nechcem sine/saw/square, ale chcem si krivku nakreslit ( povedzme na 1 bar ) a opakovat ju do konca songu.

V FL som to robil tak, ze som si spravil automation clip a ten som napastoval napriec celou stopou. Vyhoda - clip bol len 1, takze zmena krivky v jednom bare sa automaticky premietla do ostatnych barov.

V Reaperovi som to skusal 2 cestami:

1. Parameter modulation - nemozem nakreslit vlastnu krivku, len pouzit zo sady "klasickych" sine/square/triangle ...

2. pomocou prazdneho MIDI itemu, ku ktoremu som nakreslil nejaku tu krivku a item sa pokusil "naloopovat". Bohuzial sa body v envelope nenaklonovali. Mam moznost spravit "ctrl+drag" a item skopirovat do kazdeho bar-u, ale to mi vytvori 1000 instancii a nepojdu potom naraz editovat ( ked ma napadne premodelovat tu krivku ).

Nejaky napad?

Diky

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 01 pro 2011 19:26

toto bohuzial nejde .... skus to napisat do cockoos fora ako napad na zlepsenie urcite by to bolo fajn... ono sa dost snazia a casto implementuju napady od uzivatelov... automation clipy s "ghost copy" by boli urcite super...

sem daj request :
http://forum.cockos.com/forumdisplay.php?f=23

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 03 pro 2011 23:30

Nakoniec to teda riesim klonovanim bez mysi ( ctrl+d ). Ked chcem krivku premodelovat, zmazem vsetky itemy okrem prveho, upravim a znovu namnozim. Neni to tak elegantne, ale je to funkcne.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 04 pro 2011 10:13

nj ale mal si napisat aj na to forum :-) podla je uplne pravdepodobne ze do niektoreho z dalsich releasov by to spravili :-)

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 04 pro 2011 15:41

Take horuce to asi nebude, vala sa to tam uz cez 2 roky :(
http://forum.cockos.com/project.php?issueid=19

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 05 pro 2011 22:32

Otazka: daju sa v Reaperovi nejako jednoducho vrstvit nastroje? Ked ich nahadzem viac do jedneho chainu, hra len jeden. Alebo musim spravit co instrument to track a z nejakeho uber tracku do nastrojovych routovat midi?

Uživatelský avatar
dedko
Příspěvky: 785
Registrován: 14 říj 2009 18:55

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dedko » 06 pro 2011 17:16

dusanmsk: nahádž ich do jedného tracku ale v každom musíš povoliť aby šiel MIDI signál ďalej... a budú hrať všetky

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 16 pro 2011 16:12

Ahoj,

len som nepochopil per-item fx, alebo reaper naozaj na midi clip aplikuje len midi efekty? Zoberem midi clip, hodim na neho reverb a - nic.

Bugreport?

Uživatelský avatar
dedko
Příspěvky: 785
Registrován: 14 říj 2009 18:55

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dedko » 16 pro 2011 19:46

...a keď dáš na midi clip iba reverb, cez čo ti to hraje? Myslím cez aké VSTi? alebo HW? alebo to VSTi máš na tracku a v item FX iba reverb? alebo?
Lebo ak to posielaš do HW tak pôjdu iba MIDI fx. Ak to ide cez VSTi tak daj pozor na poradie nástrojov/efektov na tracku/iteme.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 16 pro 2011 20:52

takto to nefunguje a je to naprosto logicke

totiz - item FX funguje tak ze sa aplikuje na item este PRED TYM ako je spracovany cez TRACK FX .. a kedze instrumet mas az v TRACK FX, tak na iteme nemas CO efektovat ... pretoze v iteme su len midi noty, ktore idu do track FX a az tam ich prijima instrument a vypluva von audio .. chapes ?

[ITEM data midi alebo audio] ------> ITEM FX ---------> TRACK FX -------> OUT

cize ITEM FX mozes uplatnovat len take, aky je typ daneho itemu

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 16 pro 2011 23:35

je to o tej filozofii .. ale mne pride divne , davat audio efekty na midi stopy .. viem ze v reaperi je midi aj instrument na jednej stope .. ale mne to pripada neprehladne ..

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 17 pro 2011 17:44

Mne to az tak logicke nepripada, to potom per-item fx totalne postrada zmysel. Nevidim najmensi dovod, ked uz reaper nerozlisuje medzi audio a midi klipom, preco by mal prave v tomto pripade rozlisovat. Osobne som ocakaval, ze ked hodim na midi clip midi efekt, da sa _pred_ vsti na track-fx a ked audio efekt, da sa _za_ vsti na track-fx. Alebo teda kedze by to mohla byt obcas slusna alchymia, mal by zobrazit cely fx chain na ten klip sa vstahujuci a umoznit ho pre ten konkretny klip upravit.

Zoberme si iny efekt - flanger. Mam stopu so syntakom a v urcitej prechodovej pasazi potrebujem zaflangovat - ako to elegantne spravit? Mam ten pocit, ze zase nijak, ze si budem nezmyselne pridavat do stopy dalsiu automatizaciu, ktoru pouzijem raz na 2 sekundy na 1 mieste a bude v arrangi zbytocne strasit...
To uz ma snad lepsie spravene to flstudiu, kde mozem spravit klip s automatizaciou lubovolnej dlzky a s midi klipom ho zgrupovat/prekryt.

Uživatelský avatar
Deli
Příspěvky: 1
Registrován: 26 pro 2011 20:58

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Deli » 26 pro 2011 21:51

Tak jsem si stáhl verzi 4.14 a pár hodin s tím hraju, ale potřeboval bych poradit s automatizací, vůbec nevim, jak na to :?

A druhá, trochu OT, věc, potřeboval bych poradit nějaký nástroj, který bude fungovat třeba jako Redrum z Reasonu...
Obrázek
Obrázek, aby bylo jasno :)
Díky.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF » 27 pro 2011 01:36

audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 27 pro 2011 09:09

ta nahrada za redrum - jw toho viac, pohladaj na kvraudio.com, mne sa pozdava toto http://soma.asseca.com/wiki/Tatapoum/LatestDownload

Odpovědět