REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
dusanmsk

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk »

Zdar. Neda sa MIDI editor dostat do takeho rezimu, ze by sa midi klavesy dali pouzit aj pocas "offline" editovania? Nieco na styl step-recordingu, ale s tym rozdielom, ze sa nenahravaju nove noty, ale modifikuju existujuce. Tzn. kliknutim oznacim notu, tuknem na klavesach na ton, nota skoci hore/dole na spravne miesto, kliknem na dalsiu, tuknem do klaves a takto dookola? Lezie mi na nervy transponovat noty tahanim mysi hore/dole.

dusanmsk

Re: REAPER - DAW - cc lane > vst parameter

Příspěvek od dusanmsk »

Ahoj.

Dalsi terminalny zasek. Vysvetli mi prosim niekto, ako sa v reaperovi pracuje s CC lane? Precital som prirucku hore-dole, presedel za tym snad hodinu a stale som neprisiel na to, ako v cc lane editovat nejaky vst parameter ( nevidim ziadnu vazbu medzi dostupnym zoznamom cc typov a patametrov vsti na tracku ).

100x diky

bassline

Re: REAPER - DAW - cc lane > vst parameter

Příspěvek od bassline »

dusanmsk píše: Vysvetli mi prosim niekto, ako sa v reaperovi pracuje s CC lane? Precital som prirucku hore-dole, presedel za tym snad hodinu a stale som neprisiel na to, ako v cc lane editovat nejaky vst parameter ( nevidim ziadnu vazbu medzi dostupnym zoznamom cc typov a patametrov vsti na tracku ).
CC lane v midi editore nie je pre automatizaciu VST/VSTi parametrov. Je to iba pre posielanie Midi CC sprav.

Ale da sa to urobit tak, ze si pre konkretny parameter v plugine priradis cez Learn nejake CC. A to CC nasledne editujes v CC lane. Na to musis mat ale HW controler, alebo MIDI Yoke.

Potom je tu este druha moznost, pouzijes ReaControlMidi - http://dl.dropbox.com/u/15285948/ReaperAutomation3.gif

Drumer

Příspěvek od Drumer »

Funguje vám Rearoute při portable verzi?Nejde mi to zaškrtnout.Nebo jak jinak udelat aby mi Reaper nedržel Asio při úpravách v ext.editoru?Díky

Drumer

Příspěvek od Drumer »

Takže asi nejde,co? :)

Drumer

Příspěvek od Drumer »

ahoj,jak se daji bypasnout vsechny pluginy na vsech stopach?nemuzu to nikde najit :?

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Bypass all FX: [Ctrl]+click any track FX bypass button

http://reaper.fm/guides/REAPER%20Quick%20Start.pdf
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Drumer

Příspěvek od Drumer »

jo,dík....spíše bych potřeboval něco jako je v samplitude,aby to vypnulo jen aktivní fx a pak zase zapnulo ty aktivní,neumí to?

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Vždyť to tak funguje, vypnou/zapnou se jen aktivní fx. Zkus to.
Studio ATLAS

Drumer

Příspěvek od Drumer »

tak nevím,bud se nechápeme,nebo dělám něco blbě,zkoušel jsem to,mám třeba efekty na všech stopách(třeba5stop)a bypasnu 2 a 4,tj že aktivní stopy jsou 1,3a 5,pak kliknu ctrl+Track Fx...vypnou se všechny,ale pokud kliknu znova tak se zase všechny zapnou,ne jen 1,3,5 jak bych potřeboval :-(

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Tak to jsme se opravdu nepochopili, předpokládal jsem, že chceš nechat vypnuté konkrétní pluginy a bypass all fx použít na zapnutí/vypnutí těch, které zůstaly aktivní. Ptal ses, jak udělat bypass fx na všech stopách. :wink:
Jediné, co mě napadá, je označit si konkrétní stopy, které chceš ovládat a pak už stačí na kterékoliv z nich klikat na bypass fx. Mělo by to fungovat jen na těch vybraných.
Studio ATLAS

Drumer

Příspěvek od Drumer »

jo,asi tak,nebo mě napadlo locknout ty stopy,které chci nechat baypass a pak to funguje jak potřebuju ;)

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

Mne celkovo ten effect chain v reaperovi pride uplne nedomysleny. Vobec totiz nepocita s tym, ze by sa mohlo jednat o midi stopu a pozera sa na to primarne ako na audio. Nerozlisuje medzi nastrojom, midi efektom, audio efektom, uplne nedomyslene je per-item-fx, kde je uplne nejasne, kde v chaine stopy sa aplikuju efekty clipu. Tym padom nemozem urobit proste bypass-fx a pocut nastroj bez efektov ( vypne to aj ten nastroj ), nemozem dat dozvukove delay na koniec midi klipu ( a musim to osefovat automatizaciou ) a tak podobne. Nehovorim, ze reaper je zly daw, naopak, flstudio som uz mesiace nezapol, ale su veci, ktore tam cloveka neuveritelne seru a nevidim svetlo na konci tunela ( feature requesty su vo fore uz roky bez povsimnutia ).

dendy

Příspěvek od dendy »

dusanmsk píše:Nerozlisuje medzi nastrojom, midi efektom, audio efektom,
to je dane filozofiou stopy, ze stopa ako taka nerozlisuje medzi midi a audiom, na jednej stope mozes mat aj midi data aj audio .. mne prave toto prislo
paradne premyslene, mam rad takuto univerzalnu otvorenu architekturu veci
dusanmsk píše:uplne nedomyslene je per-item-fx, kde je uplne nejasne, kde v chaine stopy sa aplikuju efekty clipu.
co je nejasne ? per-item-fx sa aplikuju ako prve a nasledne to ide do efektoveho chainu stopy .. pride mi to maximalne logicke kedze stopa ako taka
je zdroj signalu ktory nasledne spracuje chain stopy ..

Jedina vec ktora imho este chyba pri per-item-fx je per-item-fx automatizacia .. a pripadne este per-item-fx sendy ako to ma samplitude .. keby to malo tieto 2 veci je to dokonale...

Feature requesty - nuz musis to chapat aj z tej druhej strany, ked ma team 100 requestov na funkcionalitu x a 10 requestov na funkcionalitu y, hadaj ktoru zaimplementuju :)

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

dendy píše:co je nejasne ? per-item-fx sa aplikuju ako prve a nasledne to ide do efektoveho chainu stopy .. pride mi to maximalne logicke kedze stopa ako taka je zdroj signalu ktory nasledne spracuje chain stopy ..
Ano, je mi jasne ( uz som sa tu na to pytal ), ze item fx sa aplikuje _pred_ track fx, ale tym padom to strasne zavazuje ruky a stava sa to uplne nepouzitelne na midi klipy. Vid moj priklad s delay. Mam syntak, zahram riff a posledne 3 tony chcem nechat opakovat v delay. Len kvoli tomuto musim tahat napriec celym projektom jednu obrovsku automatizaciu, ktora na malilinkom mieste poskoci a zase sa vrati na nulu. Fakt prakticke ...

Suhlasim s tym, ze by to riesila per-item-fx automatizacia, alebo per-item I/O ( ktora sa vo FR tiez vala snad 4 roky ).

Odpovědět