REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF » 14 bře 2012 21:51

Tak na tohle se fakt těším... 8) http://forum.cockos.com/showthread.php?t=97925
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 14 bře 2012 23:08

jo to vyzera velmi prijemne ...

Drumer
Příspěvky: 326
Registrován: 06 úno 2008 13:14

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Drumer » 15 bře 2012 09:12

To chci!!!! :D

Uživatelský avatar
dedko
Příspěvky: 785
Registrován: 14 říj 2009 18:55

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dedko » 22 bře 2012 19:59

4.20 je vonku...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od EXCOM » 22 bře 2012 20:18

to vyzera pekne veru

AndyW
Příspěvky: 56
Registrován: 09 srp 2003 00:09

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od AndyW » 17 dub 2012 11:44

Ahoj, mam dotaz na nekoho, kdo se vyzna v rewire.
vcera sem si hral s rewire fl studio do reaperu. funguje to bajecne, tedy to co je v playlistu se prehraje v reaperu. ale zajimalo by me, zda se da misto toho prehravat nejakej patterny ? abych mohl rict v reaperu, jaky pattern ve fl na jakem miste chci hrat. pouzival bych pak fl jen jako patterns sekvencer, protoze mi na to prijde nejpohodlnejsi.
vim ze fl studio pripravuje nejaky clip mode ve stylu abletonu, mozna to bude reseni a budou se dat trigrovat patterny pomoci midi not z reaperu ?
Live magic flute

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 17 dub 2012 12:17

Myslim ze to nepojde, nedokazem si to rozumne predstavit. Videl som nejake videa na FLS, kde pripravuju akysi "Live" mod, ale imho to zatial nie je releasnute a ktovie ako to bude fungovat.

EDIT: este tento prispevok nevychladol a je tu fls 10.5 beta: http://createdigitalmusic.com/2012/04/f ... e-control/
Naposledy upravil(a) dusanmsk dne 17 dub 2012 20:11, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Ivo » 23 čer 2012 19:21

Můžu mít pár základních otázek na Reaper (budu ho ted používat na mobilní nahrávání na MBP). Reaper pro Mac

1) jak nastavit aby se kurzor při playbacku zastavil na místě a nevracel se zpět odkud začal (řeší to enter, ale jsem nějak napevno zvyklý používat mezerník)

2) Budu nahrávat do dvou stereo stop naráz x záběrů Když v arranger windows vyberu více "objektů" (wavů), které jsou nějak nazvané, dokáže to vyrenderovat všechny ty krátké wavy zvlášt pod daným názvem ?

3) Jak můžu nahoře dát pryč ty všechny funkční ikony nalevo nahoře, které ted nepotřebuju, at se mi zvětší místo ?

4) Kde se dá nastavit automatický backup do jednoho backup filu (třeba po minutě) aby to tam bylo když člověk zapomene uložit

5) Myslel jsem že v nastavení "secondary recording path" se dá nastavit že to současně bude při nahrávání zapisovat např. na interní a externí disk zároven , zkusil jsem , zadal jsem , ale na ten externí se nic nenahrává ... jde to nebo jsem to pochopil špatně ?

Díky

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Wohma » 23 čer 2012 22:00

1) Pouzivej prikaz Pause misto Stop, defaultne by mel byt na Ctrl+Space. Samozrejme si to muzes premapovat.
2) Nevim, jestli te chapu spravne, ale pokud mas vice tracku a renderujes je jako stemy (tzn. kazdy zvlast), tak si do nazvu souboru muzes dat ruzne wildcardy, vcetne jmena stopy.
3) Co se tyce GUI, jde v R4 customizovat uplne vse. Vetsinu vyresis pravym kliknutim na danej objekt nebo panel. Mel bys ale klikat mimo samotna tlacitka nebo aktivni prvky.
4) V hlavnich moznostech vlevo polozka Project -> Every X minutes: Save to timestamped file in project directory. Do jednoho filu to teda neni, ale neni problem jednou za cas ty backupy promazat.
Muzes to nechat ukladat i do jine slozky nebo primo do toho projektu.
5) S tim bohuzel asi neporadim, nemam zkusenost.

Kazdopadne obecne doporucuju jejich fora na Cockos.com, ma to velkou zakladnu uzivatelu a i developeri se tam s lidma celkem bavi.

Uživatelský avatar
mario.severin
Příspěvky: 127
Registrován: 02 úno 2007 14:08

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od mario.severin » 27 čer 2012 08:30

Může mi někdo poradit s tímhle?

Mám midi stopu, u ní pár automatizací a potřebuju změnit tempo. Zaboha se mi křivky automatizace nechtějí přizpůsobit novému tempu. Na fóru jsem se dočet něco o "timebase" a přepnutí na "beat". Ovšem tohle problém nevyřešilo, páč to nefungovalo. Máte nějakou radu?

Díky

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 27 čer 2012 09:17

Mam prepnute na "beats ( position, length, rate )" a funguje ok.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF » 11 srp 2012 16:50

Kdo má dostatečně velké zobrazovadlo, může vyzkoušet tuhle parádičku...
http://www.houseofwhitetie.com/reaper/i ... erial.html
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Axerathix » 12 srp 2012 13:18

Ten Novy design vyzera velmi pekne. Az mam chut ten program vyskusat. Inac na tom programe ma zaujalo vytvaranie skriptov a roznych pluginov alebo ako to nazvat. Neviem ci v tom niekto z vas programuje, ale co vsetko sa na tom da naprogramovat? Napr. dalo by sa tam naprogramovat vlastny notacny editor?

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 13 srp 2012 09:53

Dal aj nedal.

Z ReaScript-u mas pristup k midi datam, ale jedna sa o proprietarny format, trosku sa to podoba na xml, ale neni to xml a parsovat to je relativne prasarna. Oficialne to zdokumentovane na 100% neni, aj ked na wiki su nejake pouzitelne example. Par scriptov som naprogramoval ( neuveritelne ma na reaperovi sralo, ze nema clip-based automation, takze som spravil "kopirovac automatizacie ponad item-y" ). Netusim ale, ako je to v reascript-e s gui - tusim niekto na fore skusal TkInter z pythonu, osobne by som bol pozitivne naladeny, keby v tom chodilo PyQt4, v tom by notacny editor spravit siel ...

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od SadLuck » 17 zář 2012 11:10

Zkouším Reaper, můžu dotaz na jednu věc, která mě vytrvale otravuje?

Chování audioklipů při overlapu. V rámci jednoho projektu se mi chovají dvěma způsoby - buď normálně hrají oba (řádek 1 - to bych chtěl vždycky), nebo se klip vespod usekne a nehraje (řádek 2). Obě varianty jsem tady hezky vyfotil pro ilustraci :

Obrázek

Čím se to řídí? Kde to můžu nastavit?

Předem díky :)

Odpovědět