REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
PELF
Profesionál

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF »

Tak na tohle se fakt těším... 8) http://forum.cockos.com/showthread.php?t=97925
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jo to vyzera velmi prijemne ...

Drumer

Příspěvek od Drumer »

To chci!!!! :D

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

to vyzera pekne veru

AndyW

Příspěvek od AndyW »

Ahoj, mam dotaz na nekoho, kdo se vyzna v rewire.
vcera sem si hral s rewire fl studio do reaperu. funguje to bajecne, tedy to co je v playlistu se prehraje v reaperu. ale zajimalo by me, zda se da misto toho prehravat nejakej patterny ? abych mohl rict v reaperu, jaky pattern ve fl na jakem miste chci hrat. pouzival bych pak fl jen jako patterns sekvencer, protoze mi na to prijde nejpohodlnejsi.
vim ze fl studio pripravuje nejaky clip mode ve stylu abletonu, mozna to bude reseni a budou se dat trigrovat patterny pomoci midi not z reaperu ?
Live magic flute

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

Myslim ze to nepojde, nedokazem si to rozumne predstavit. Videl som nejake videa na FLS, kde pripravuju akysi "Live" mod, ale imho to zatial nie je releasnute a ktovie ako to bude fungovat.

EDIT: este tento prispevok nevychladol a je tu fls 10.5 beta: http://createdigitalmusic.com/2012/04/f ... e-control/
Naposledy upravil(a) dusanmsk dne 17 dub 2012 20:11, celkem upraveno 1 x.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Můžu mít pár základních otázek na Reaper (budu ho ted používat na mobilní nahrávání na MBP). Reaper pro Mac

1) jak nastavit aby se kurzor při playbacku zastavil na místě a nevracel se zpět odkud začal (řeší to enter, ale jsem nějak napevno zvyklý používat mezerník)

2) Budu nahrávat do dvou stereo stop naráz x záběrů Když v arranger windows vyberu více "objektů" (wavů), které jsou nějak nazvané, dokáže to vyrenderovat všechny ty krátké wavy zvlášt pod daným názvem ?

3) Jak můžu nahoře dát pryč ty všechny funkční ikony nalevo nahoře, které ted nepotřebuju, at se mi zvětší místo ?

4) Kde se dá nastavit automatický backup do jednoho backup filu (třeba po minutě) aby to tam bylo když člověk zapomene uložit

5) Myslel jsem že v nastavení "secondary recording path" se dá nastavit že to současně bude při nahrávání zapisovat např. na interní a externí disk zároven , zkusil jsem , zadal jsem , ale na ten externí se nic nenahrává ... jde to nebo jsem to pochopil špatně ?

Díky

Wohma

Příspěvek od Wohma »

1) Pouzivej prikaz Pause misto Stop, defaultne by mel byt na Ctrl+Space. Samozrejme si to muzes premapovat.
2) Nevim, jestli te chapu spravne, ale pokud mas vice tracku a renderujes je jako stemy (tzn. kazdy zvlast), tak si do nazvu souboru muzes dat ruzne wildcardy, vcetne jmena stopy.
3) Co se tyce GUI, jde v R4 customizovat uplne vse. Vetsinu vyresis pravym kliknutim na danej objekt nebo panel. Mel bys ale klikat mimo samotna tlacitka nebo aktivni prvky.
4) V hlavnich moznostech vlevo polozka Project -> Every X minutes: Save to timestamped file in project directory. Do jednoho filu to teda neni, ale neni problem jednou za cas ty backupy promazat.
Muzes to nechat ukladat i do jine slozky nebo primo do toho projektu.
5) S tim bohuzel asi neporadim, nemam zkusenost.

Kazdopadne obecne doporucuju jejich fora na Cockos.com, ma to velkou zakladnu uzivatelu a i developeri se tam s lidma celkem bavi.

mario.severin

Příspěvek od mario.severin »

Může mi někdo poradit s tímhle?

Mám midi stopu, u ní pár automatizací a potřebuju změnit tempo. Zaboha se mi křivky automatizace nechtějí přizpůsobit novému tempu. Na fóru jsem se dočet něco o "timebase" a přepnutí na "beat". Ovšem tohle problém nevyřešilo, páč to nefungovalo. Máte nějakou radu?

Díky

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

Mam prepnute na "beats ( position, length, rate )" a funguje ok.

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Kdo má dostatečně velké zobrazovadlo, může vyzkoušet tuhle parádičku...
http://www.houseofwhitetie.com/reaper/i ... erial.html
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Axerathix

Příspěvek od Axerathix »

Ten Novy design vyzera velmi pekne. Az mam chut ten program vyskusat. Inac na tom programe ma zaujalo vytvaranie skriptov a roznych pluginov alebo ako to nazvat. Neviem ci v tom niekto z vas programuje, ale co vsetko sa na tom da naprogramovat? Napr. dalo by sa tam naprogramovat vlastny notacny editor?

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

Dal aj nedal.

Z ReaScript-u mas pristup k midi datam, ale jedna sa o proprietarny format, trosku sa to podoba na xml, ale neni to xml a parsovat to je relativne prasarna. Oficialne to zdokumentovane na 100% neni, aj ked na wiki su nejake pouzitelne example. Par scriptov som naprogramoval ( neuveritelne ma na reaperovi sralo, ze nema clip-based automation, takze som spravil "kopirovac automatizacie ponad item-y" ). Netusim ale, ako je to v reascript-e s gui - tusim niekto na fore skusal TkInter z pythonu, osobne by som bol pozitivne naladeny, keby v tom chodilo PyQt4, v tom by notacny editor spravit siel ...

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

Zkouším Reaper, můžu dotaz na jednu věc, která mě vytrvale otravuje?

Chování audioklipů při overlapu. V rámci jednoho projektu se mi chovají dvěma způsoby - buď normálně hrají oba (řádek 1 - to bych chtěl vždycky), nebo se klip vespod usekne a nehraje (řádek 2). Obě varianty jsem tady hezky vyfotil pro ilustraci :

Obrázek

Čím se to řídí? Kde to můžu nastavit?

Předem díky :)

Odpovědět