REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
charonme

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od charonme »

Dost dlho (a vela nervov) mi trvalo kym som zistil ako vyvolam gui pouziteho vst-cka... a dost je to tam zakopane a skryte. Cakal by som ze by sa to malo dat z viacerych intuitivnych miest

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

Nie som si isty, ci rozumiem. Vsak sa to robi tlacitkom "FX" a naslednym klikom na VST v zozname, pripadne pokial je mixer v rezime "velky so stackom efektov", tak priamo nad savlou stopy klik na dany vst.

charonme

Příspěvek od charonme »

he... to je zaujimave, diky, to tlacitko FX naozaj teraz uz funguje, neviem preco mi to predtym neslo - to bola asi jedno z prvych miest kde som to skusal

to co som nakoniec vtedy nasiel bola ta miniaturna sedo-neviditelna zmienka v zozname nad savlou stopy

charonme

Příspěvek od charonme »

da sa niekde nastavit aby sa vsetky okna v reaperi spravali normalne ako normalne okna, cize aby aktivne okno prekryvalo ostatne neaktivne? Najprv som myslel ze problem je len vo vst gui oknach, lebo mi vsetko prekryvali aj ked boli neaktivne, ale podarilo sa mi undocknut mixer a ten tiez vsetko prekryva. Takze problem je asi v hlavnom aplikacnom okne ktore vzdy zostava zakryte neaktivnymi oknami? a ked v nom chcem nieco urobit, musim vsetky ostatne okna pozatvarat a cert vie kde mam zas potom hladat kde sa tie zatvorene okna zas otvaraju...
Guglenim som nasiel len ludi co z mne nepochopitelnych dovodov ziadaju aby sa to takto divne spravalo. A dalsia vec je ako sa prepinat medzi oknami?

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

Kratky offtopic - po rocnej skusenosti s Reaperom a prvotnym okuzlenim prichadza vytriezvenie. Reaper ma skvele vyhliadky, je super customizovatelny, ale niektore jeho neduhy a roky ignorovane feature requesty ma uz dozrali, serem na neho, nema to vyznam. Na strih za tie prachy asi ok, na midi-based produkciu ani nahodou ...

Sorry, musel som sa vyventilovat. Netusim na co prejst, asi sa na to na rok-dva vykaslem a pockam na bitwig alebo able 9.

romi

Příspěvek od romi »

Začátečnický dotaz. Na staré roky jsem si udělal radost a pořídil Mc Crypt -305 Drumkit. Propojení s PC do programu REAPER v3.103 žádný problém.
Drumkit má 30 základních sad /KIT/. Při náhravání zvuku po midi do REAPERU , nastavím sadu jakoukoliv. Při přehrání zvuku z Reaperu je stále stejná sada/zvuk/, at nám na drumkitu nastaveno cokoliv/sadu/. Ptám se, kde se nastavuje sada bicích?? Předpokládám, že to bude v Reaperu??? Můžete mi někdo poradit?? Děkuji za pomoc.

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

Tak nahravas zvuk, alebo midi? Cim je to prepojene s pc? Pokial nahravas midi a chces to nasledne prehrat na tej masine, tak pri prehravani mozno bude treba poslat nejaky konkretny sysex na nastavenie banky s ktorou chces aby to bolo prehrane. Aky sysex ale poslat je skor na najdenie v dokumentacii k tej drum machine, pripadne skus internet.

markuc

Příspěvek od markuc »

dusanmsk píše:Kratky offtopic - po rocnej skusenosti s Reaperom a prvotnym okuzlenim prichadza vytriezvenie. Reaper ma skvele vyhliadky, je super customizovatelny, ale niektore jeho neduhy a roky ignorovane feature requesty ma uz dozrali, serem na neho, nema to vyznam. Na strih za tie prachy asi ok, na midi-based produkciu ani nahodou ...

Sorry, musel som sa vyventilovat. Netusim na co prejst, asi sa na to na rok-dva vykaslem a pockam na bitwig alebo able 9.

Můžeš trochu specifikovat, co ti konkrétně vadí ? Neříkám, že je Reaper bez chyb, to ani náhodou, ale co konkrétně tebe přimělo k tomu, že s ním končíš ? Díky za odpověď :)

Fractal

Příspěvek od Fractal »

romi píše:Začátečnický dotaz. Na staré roky jsem si udělal radost a pořídil Mc Crypt -305 Drumkit. Propojení s PC do programu REAPER v3.103 žádný problém.
Drumkit má 30 základních sad /KIT/. Při náhravání zvuku po midi do REAPERU , nastavím sadu jakoukoliv. Při přehrání zvuku z Reaperu je stále stejná sada/zvuk/, at nám na drumkitu nastaveno cokoliv/sadu/. Ptám se, kde se nastavuje sada bicích?? Předpokládám, že to bude v Reaperu??? Můžete mi někdo poradit?? Děkuji za pomoc.
ono ty kity můžou mít každý přiřazený jiný midi kanál, a když vytvoříš midi stopu je tam defaultně channel 1, zkus změnit midi kanál - v Cryptu by pak mělo jít v menu eventy pro kity posílat do různých kanálů

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

dusanmsk píše:Kratky offtopic - po rocnej skusenosti s Reaperom a prvotnym okuzlenim prichadza vytriezvenie. Reaper ma skvele vyhliadky, je super customizovatelny, ale niektore jeho neduhy a roky ignorovane feature requesty ma uz dozrali, serem na neho, nema to vyznam. Na strih za tie prachy asi ok, na midi-based produkciu ani nahodou ...

softwary jsou plny bugu a nikdy ti nebudou uplne vyhovovat. s tim uz se je potreba naucit zit, asi to v dohledny dobe nebude o moc lepsi. :/ musis si proste najit cesticky kolem tech chyb.

(jedina vyjimka, co znam, jsou stary trackery, to mi nikdy nespadlo. ;] anebo si porid neco jako MPC, i kdyz zalezi, co tvoris.)

dano

Příspěvek od dano »

Vdaka Bohu za Cubase. U mna uz 14 rokov a stale som nic leprie nevidel. Zaroven je pre mna tento thread len dalsim dokazom, ze nieco ako kvalita zadarmo proste neexistuje a za dobre veci sa plati. To je podobne ako Open Office - par veci to vie a tvari sa to ok, ale na serioznu robotu to nestaci.

romi

Příspěvek od romi »

dusanmsk píše:Tak nahravas zvuk, alebo midi? Cim je to prepojene s pc? Pokial nahravas midi a chces to nasledne prehrat na tej masine, tak pri prehravani mozno bude treba poslat nejaky konkretny sysex na nastavenie banky s ktorou chces aby to bolo prehrane. Aky sysex ale poslat je skor na najdenie v dokumentacii k tej drum machine, pripadne skus internet.
Zvuk nahram jako po rozhraní MIDI - USB. Dokumentace veškerá žádná je to china koupená přes Conrad a ti nedávají k tomu nic , na dotazy Conrad odpovídá "my tomu nerozumíme" :D Dík za čas který jsi mi věnoval Roman

romi

Příspěvek od romi »

Fractal píše:
romi píše:Začátečnický dotaz. Na staré roky jsem si udělal radost a pořídil Mc Crypt -305 Drumkit. Propojení s PC do programu REAPER v3.103 žádný problém.
ono ty kity můžou mít každý přiřazený jiný midi kanál, a když vytvoříš midi stopu je tam defaultně channel 1, zkus změnit midi kanál - v Cryptu by pak mělo jít v menu eventy pro kity posílat do různých kanálů
Kanály jsen zkoušel měnit - ozýval se zvuk klavíru :D Dík za navedení na "cestu" ,budu hledat dál. :D
Roman

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

dano píše:Zaroven je pre mna tento thread len dalsim dokazom, ze nieco ako kvalita zadarmo proste neexistuje a za dobre veci sa plati.
Přesně tak! A navíc Reaper stojí hodně hezký peníze!
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

markuc

Příspěvek od markuc »

PELF píše:
dano píše:Zaroven je pre mna tento thread len dalsim dokazom, ze nieco ako kvalita zadarmo proste neexistuje a za dobre veci sa plati.
Přesně tak! A navíc Reaper stojí hodně hezký peníze!

Trochu tomu tady přestávám rozumět ... :)

Odpovědět