REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
charonme
Příspěvky: 1144
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od charonme » 09 říj 2012 18:25

Dost dlho (a vela nervov) mi trvalo kym som zistil ako vyvolam gui pouziteho vst-cka... a dost je to tam zakopane a skryte. Cakal by som ze by sa to malo dat z viacerych intuitivnych miest

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 10 říj 2012 13:07

Nie som si isty, ci rozumiem. Vsak sa to robi tlacitkom "FX" a naslednym klikom na VST v zozname, pripadne pokial je mixer v rezime "velky so stackom efektov", tak priamo nad savlou stopy klik na dany vst.

charonme
Příspěvky: 1144
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od charonme » 11 říj 2012 17:34

he... to je zaujimave, diky, to tlacitko FX naozaj teraz uz funguje, neviem preco mi to predtym neslo - to bola asi jedno z prvych miest kde som to skusal

to co som nakoniec vtedy nasiel bola ta miniaturna sedo-neviditelna zmienka v zozname nad savlou stopy

charonme
Příspěvky: 1144
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od charonme » 13 říj 2012 16:36

da sa niekde nastavit aby sa vsetky okna v reaperi spravali normalne ako normalne okna, cize aby aktivne okno prekryvalo ostatne neaktivne? Najprv som myslel ze problem je len vo vst gui oknach, lebo mi vsetko prekryvali aj ked boli neaktivne, ale podarilo sa mi undocknut mixer a ten tiez vsetko prekryva. Takze problem je asi v hlavnom aplikacnom okne ktore vzdy zostava zakryte neaktivnymi oknami? a ked v nom chcem nieco urobit, musim vsetky ostatne okna pozatvarat a cert vie kde mam zas potom hladat kde sa tie zatvorene okna zas otvaraju...
Guglenim som nasiel len ludi co z mne nepochopitelnych dovodov ziadaju aby sa to takto divne spravalo. A dalsia vec je ako sa prepinat medzi oknami?

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 08 lis 2012 21:09

Kratky offtopic - po rocnej skusenosti s Reaperom a prvotnym okuzlenim prichadza vytriezvenie. Reaper ma skvele vyhliadky, je super customizovatelny, ale niektore jeho neduhy a roky ignorovane feature requesty ma uz dozrali, serem na neho, nema to vyznam. Na strih za tie prachy asi ok, na midi-based produkciu ani nahodou ...

Sorry, musel som sa vyventilovat. Netusim na co prejst, asi sa na to na rok-dva vykaslem a pockam na bitwig alebo able 9.

romi
Příspěvky: 10
Registrován: 17 lis 2012 18:13

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od romi » 17 lis 2012 18:48

Začátečnický dotaz. Na staré roky jsem si udělal radost a pořídil Mc Crypt -305 Drumkit. Propojení s PC do programu REAPER v3.103 žádný problém.
Drumkit má 30 základních sad /KIT/. Při náhravání zvuku po midi do REAPERU , nastavím sadu jakoukoliv. Při přehrání zvuku z Reaperu je stále stejná sada/zvuk/, at nám na drumkitu nastaveno cokoliv/sadu/. Ptám se, kde se nastavuje sada bicích?? Předpokládám, že to bude v Reaperu??? Můžete mi někdo poradit?? Děkuji za pomoc.

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 17 lis 2012 22:19

Tak nahravas zvuk, alebo midi? Cim je to prepojene s pc? Pokial nahravas midi a chces to nasledne prehrat na tej masine, tak pri prehravani mozno bude treba poslat nejaky konkretny sysex na nastavenie banky s ktorou chces aby to bolo prehrane. Aky sysex ale poslat je skor na najdenie v dokumentacii k tej drum machine, pripadne skus internet.

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 17 lis 2012 23:34

dusanmsk píše:Kratky offtopic - po rocnej skusenosti s Reaperom a prvotnym okuzlenim prichadza vytriezvenie. Reaper ma skvele vyhliadky, je super customizovatelny, ale niektore jeho neduhy a roky ignorovane feature requesty ma uz dozrali, serem na neho, nema to vyznam. Na strih za tie prachy asi ok, na midi-based produkciu ani nahodou ...

Sorry, musel som sa vyventilovat. Netusim na co prejst, asi sa na to na rok-dva vykaslem a pockam na bitwig alebo able 9.

Můžeš trochu specifikovat, co ti konkrétně vadí ? Neříkám, že je Reaper bez chyb, to ani náhodou, ale co konkrétně tebe přimělo k tomu, že s ním končíš ? Díky za odpověď :)

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Fractal » 18 lis 2012 00:13

romi píše:Začátečnický dotaz. Na staré roky jsem si udělal radost a pořídil Mc Crypt -305 Drumkit. Propojení s PC do programu REAPER v3.103 žádný problém.
Drumkit má 30 základních sad /KIT/. Při náhravání zvuku po midi do REAPERU , nastavím sadu jakoukoliv. Při přehrání zvuku z Reaperu je stále stejná sada/zvuk/, at nám na drumkitu nastaveno cokoliv/sadu/. Ptám se, kde se nastavuje sada bicích?? Předpokládám, že to bude v Reaperu??? Můžete mi někdo poradit?? Děkuji za pomoc.
ono ty kity můžou mít každý přiřazený jiný midi kanál, a když vytvoříš midi stopu je tam defaultně channel 1, zkus změnit midi kanál - v Cryptu by pak mělo jít v menu eventy pro kity posílat do různých kanálů

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 18 lis 2012 02:20

dusanmsk píše:Kratky offtopic - po rocnej skusenosti s Reaperom a prvotnym okuzlenim prichadza vytriezvenie. Reaper ma skvele vyhliadky, je super customizovatelny, ale niektore jeho neduhy a roky ignorovane feature requesty ma uz dozrali, serem na neho, nema to vyznam. Na strih za tie prachy asi ok, na midi-based produkciu ani nahodou ...

Sorry, musel som sa vyventilovat. Netusim na co prejst, asi sa na to na rok-dva vykaslem a pockam na bitwig alebo able 9.
softwary jsou plny bugu a nikdy ti nebudou uplne vyhovovat. s tim uz se je potreba naucit zit, asi to v dohledny dobe nebude o moc lepsi. :/ musis si proste najit cesticky kolem tech chyb.

(jedina vyjimka, co znam, jsou stary trackery, to mi nikdy nespadlo. ;] anebo si porid neco jako MPC, i kdyz zalezi, co tvoris.)

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dano » 18 lis 2012 03:49

Vdaka Bohu za Cubase. U mna uz 14 rokov a stale som nic leprie nevidel. Zaroven je pre mna tento thread len dalsim dokazom, ze nieco ako kvalita zadarmo proste neexistuje a za dobre veci sa plati. To je podobne ako Open Office - par veci to vie a tvari sa to ok, ale na serioznu robotu to nestaci.

romi
Příspěvky: 10
Registrován: 17 lis 2012 18:13

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od romi » 18 lis 2012 06:25

dusanmsk píše:Tak nahravas zvuk, alebo midi? Cim je to prepojene s pc? Pokial nahravas midi a chces to nasledne prehrat na tej masine, tak pri prehravani mozno bude treba poslat nejaky konkretny sysex na nastavenie banky s ktorou chces aby to bolo prehrane. Aky sysex ale poslat je skor na najdenie v dokumentacii k tej drum machine, pripadne skus internet.
Zvuk nahram jako po rozhraní MIDI - USB. Dokumentace veškerá žádná je to china koupená přes Conrad a ti nedávají k tomu nic , na dotazy Conrad odpovídá "my tomu nerozumíme" :D Dík za čas který jsi mi věnoval Roman

romi
Příspěvky: 10
Registrován: 17 lis 2012 18:13

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od romi » 18 lis 2012 06:34

Fractal píše:
romi píše:Začátečnický dotaz. Na staré roky jsem si udělal radost a pořídil Mc Crypt -305 Drumkit. Propojení s PC do programu REAPER v3.103 žádný problém.
Drumkit má 30 základních sad /KIT/. Při náhravání zvuku po midi do REAPERU , nastavím sadu jakoukoliv. Při přehrání zvuku z Reaperu je stále stejná sada/zvuk/, at nám na drumkitu nastaveno cokoliv/sadu/. Ptám se, kde se nastavuje sada bicích?? Předpokládám, že to bude v Reaperu??? Můžete mi někdo poradit?? Děkuji za pomoc.
ono ty kity můžou mít každý přiřazený jiný midi kanál, a když vytvoříš midi stopu je tam defaultně channel 1, zkus změnit midi kanál - v Cryptu by pak mělo jít v menu eventy pro kity posílat do různých kanálů
Kanály jsen zkoušel měnit - ozýval se zvuk klavíru :D Dík za navedení na "cestu" ,budu hledat dál. :D
Roman

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF » 18 lis 2012 11:40

dano píše:Zaroven je pre mna tento thread len dalsim dokazom, ze nieco ako kvalita zadarmo proste neexistuje a za dobre veci sa plati.
Přesně tak! A navíc Reaper stojí hodně hezký peníze!
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 18 lis 2012 11:43

PELF píše:
dano píše:Zaroven je pre mna tento thread len dalsim dokazom, ze nieco ako kvalita zadarmo proste neexistuje a za dobre veci sa plati.
Přesně tak! A navíc Reaper stojí hodně hezký peníze!


Trochu tomu tady přestávám rozumět ... :)

Odpovědět