REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pavlii » 19 lis 2012 21:13

SadLuck píše:Tenhle můj dotaz se utopil kdesi vzadu, tak to zkusim ještě jednou, protože nevěřim, že to nikdo nikdy neřešil :)

"Chování audioklipů při overlapu: V rámci jednoho projektu se mi chovají dvěma způsoby - buď normálně hrají oba (řádek 1 - to bych chtěl vždycky), nebo se klip vespod usekne a nehraje (řádek 2). Obě varianty jsem tady hezky vyfotil pro ilustraci :

Obrázek

Čím se to řídí? Kde to můžu nastavit?

Předem díky"
Hej - to už tady někde bylo zdá se mi. Pokud je audio na jedné stopě, tak může hrát vždy jen ten event (klip), který je víc "vpředu". Pokud tedy nechceš jejich usekávání, tak je třeba je mít na separátních stopách.

P.

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od SadLuck » 19 lis 2012 23:59

to by dávalo smysl, ale podivej na ten obrázek.. nahoře jsou vidět oba přes sebe a OBA hrajou, dole je to jak říkáš.. WHYYYYY :))

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pavlii » 20 lis 2012 00:11

No jo, ale nejni na tom obrázku ta horní stopa s výstupem typu "Any" a ta spodní s definovaným kanálem (teď jsem využil analogii k Cubase)? Protože pak se to bude chovat jinak, než jsem popsal (čili v té horní stopě by hrály oba klipy, protože každý by byl definován pro svůj vlastní kanál).

Chce to Reaperistu, v tomhle nejedu :-D

P.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1981
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF » 20 lis 2012 00:43

SadLuck: zkus mrknout do Project Settings - Advanced - Item mix behavior ... a nezapomeň si vypnout auto-crossfade (Alt+X)
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy » 20 lis 2012 00:48

Brooklyn / juanita juarez píše: dva kanaly a v aranzi ti zmizi vsechny kanaly krome tech, cos vybral v mixeru. takze ti v danou chvili neprekazi stopy, ktere te nazajimaji. to jde? programovat makra to asi urcite umi, ze? nejaky system databaze presetu (jako mediabay) to asi ma a jeste lepsi, co?
tie stopy proste funguju tak ze kliknes na ktorukolvrk stopu (alebo viac selectnutych stop ak sa dobre pamatam) ci uz v mixeri alebo v arrange a vyberes si v kontextovom menu ci maju byt obrazene v aranzi a v mixe... cize no, presne n to to sluzi ked si chces naprikld v mixe bypnut stopy co ta nezaujimaju...

najviac v mixe mozes vypnut to aby si ich mal v takom poradi akov aranzi a potom si ich moze lubovolne presuvat (s tym ze samozrejme vsetky routovania medzi stopami ti ostavaju nezmenene)

ten system 1 typu stop na vsetko rozhodne matuci nieje, skorej naopak, prave to cloveka fajn odputa a nemusi vobec riesit nic.. napriklad mas stopu s vsti intrúmentom ... das si prepocitat nejaky usek do wav - potom mas ten wav v stope ako dalsi 'take' toho midi bloku, s tym ze momentalne je ten midi blok mutnuty a hra ti wavko - s ktorym pracujes normalne ako s audio stopou (mozes ho strihat, atd) .. v momente ked ta napadne ze si to chces prerenderovt annovo, prehodis sa z wav zase na povodny midi - zas ti to hra to vstcko.. upravis parmetre, das zase rendernut.. no moznosti to proste dva velke...

system presetov to neviem... makra to tiez netusim - ale viem ze to ma v sebe skriptovaci jazyk ktorym si mozes tvorit vlastne pluginy (a obrovaku dtabazu ukazok)

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1981
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF » 20 lis 2012 01:08

FX Browser...
Obrázek

Project Bay...
Obrázek

Track Manager...
Obrázek
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 644
Registrován: 02 led 2007 04:44

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 23 lis 2012 02:39

dendy píše:
Brooklyn / juanita juarez píše:
system presetov to neviem... makra to tiez netusim - ale viem ze to ma v sebe skriptovaci jazyk ktorym si mozes tvorit vlastne pluginy (a obrovaku dtabazu ukazok)


makra jsou geniální, Reaper umožňuje pracovat prakticky se všemi funkcemi a tím pádem je i řadit za sebe v libovolném pořadí do maker. Pro příklad - udělal jsem si makro pro export, kdy označím take nebo více take a makro mi v prvním kroku vytvoří kolem těch navolených take time selection (nebo loop brány, to je to samý) a v dalším kroku otevře renderovací okno.
Neméně geniální je systém template tracks, stačí si poskládat ve volným čase stopu nebo stopy a pak je uložit jako template. Typicky se to hodí pro Kontakt, můžeš udělat template track, kde se ti otevře v jedné stopě Kontakt včetně Multi se samplama, k tomu se ti otevřou v Arrange okně MIDI stopy pro každej sampl a v okně mixu audio výstupy z každýho samplu. Můžeš to mít už pojmenovaný konkrétníma zvukama. To všechno na jedno kliknutí. Chce to jen věnovat tu volnou chvíli a ty template si vytvořit. Takhle mám naházenejch třeba 60 tracků s 5 Kontaktama během pár vteřin a můžu rovnou začít patlat muziku :)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 23 lis 2012 15:34

jo, to je sikovny, taky to (presety) v cubase pouzivam, ma taky tyhle moznosti, ale ne uplne dokonale udelany. jde treba ulozit do jednoho presetu X audio tracku s insertama nebo VSTi instrument s VST insertama na nem, dokonce vcetne MIDI partu s notama ("midiloop" se to menuje, takze z 'mediabay' lze nezavazne prochazet a prehravat v tempu projektu ulozenou MIDI sekvenci prehravanou zvolenym nastrojem a prochazejici treba 8 VST insertama), ale neumi napriklad ulozit audio track s groupou, do ktery by audiotrack byl naroutovanej. coz pouzivam dost na sounddesign a chtel bych mit moznost si ukladat presety.

ale jo, tyhle veci jsou sikovny, mam track presety na casto pouzivany veci jako vokalni retezec, retezec na voiceover, kontakt s orchestracema, presne jak rikas....

makra jsou prave pro me zasadni, jsem diky nim strasne rychlej, a proto bych se nerad kdykoliv poustel do DAW, ktery je neumi. tak je super, ze reaper to ma poreseny.

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 644
Registrován: 02 led 2007 04:44

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 23 lis 2012 15:54

To tam jde skvěle, včetně třeba i akcí myši, můžeš si o hodně podrobněji, než třeba v Cubase, nastavit veškerý používání myši i ve spojení s klávesami. Template stopy včetně veškerého routování a včetně příslušných group taky uložíš, prostě stopy, který si označíš, se ti uložej do template.

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 25 lis 2012 16:07

Ma niekto skusenost s kombinaciou BCF2000 a Reaper-om? Zvazujem, ci by sa mi na Vianoce nehodil motorizovany kontroler, ale nechcem ho pouzivat na ovladanie hlasitosti kanalov, ale prakticky na vsetko, co v reaper-ovi klikam mysou. Reaper ma moznost podobne ako FL Studio pouzivat jeden kontroller na ovladanie vsetkych efektov, funguje to tak, ze ktory vst ma fokus, ten reaguje na kontroller. Mam to teraz namapovane na fadery axiom-u, ale nie su motorizovane, takze je to vopruz. Predstavujem si to nejak tak, ze by som na to pouzival ako na mixer, tak eq, delay, pripadne niektore dalsie efekty ...

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 644
Registrován: 02 led 2007 04:44

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 25 lis 2012 18:29

Já to zkoušel ještě s verzí 3 a moc mě to nenadchlo. S Logicem to chodilo o mnoho líp, v Reaperu sebou ty šavle nějak podivně škubaly a v Logicu to chodilo krásně plynule. Ale to byla verze 3 a třeba se od té doby něco stalo, kouknul bych na Reaper fórum ...

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 26 lis 2012 10:05

Hmm, vzhladom na to, ze s tym moc nemam v plane kreslit automatizacie, ale skor ovladat vst-cka, ma este napadlo, ci nekupit ten kontroler s knobmi. No uvidim, zamyslim sa ...

Diky

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 448
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od TAP » 28 úno 2013 13:15

Nainstaloval jsem původně REAPER na starší stroj do zkušebny. Dnes už v ničem jiném nedělám.
Běžná DAW dnes má instalaci i 6GB. Reaper 6MB. A to co já potřebuju umí. A výborně.

Prosím o radu. Postrádám fader "trim". Snad je to jasné z obrázku (screenshot je ze SONARU, který tento fader má).
Do REAPERU leze z MOTU občas příliš silný signál. Potřeboval bych ho ztlumit, aby nepeakoval. A nechci to řešit ztlumením přímo v mixeru na MOTU. Dá se to udělat nějak jednoduše?

Obrázek

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pavlii » 28 úno 2013 13:30

Nerozumím pojmu "leze z MOTU". Chápu správně, že signál na (třeba) analogovém vstupu MOTU je OK, ale v rámci audio stopy v REAPERu "leze přes nulu"? To se mi nějak nezdá, že by bylo OK a když už, tak bych to řešil v rámci mixeru MOTU. Ale osobně bych z tohohle chování neměl dobrý pocit.....

P.

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 448
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od TAP » 28 úno 2013 13:35

Ano, je to tak.
Dobrý pocit nemám. Co dál?

Odpovědět