REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 28 úno 2013 13:38

vstupny signal snad treba riesit na gaine ne ?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pavlii » 28 úno 2013 13:39

Mhm...takže jak jsem už naznačil - osobně bych pátrání zaměřil pouze na mixer MOTU, protože tam je most mezi HW vstupem a DAW. Z mého odhadu bys samozřejmě takhle dosáhl požadovaného cíle, nicméně mi to fakt přijde špatně od zvukovky, aby se člověk nemohl na úrovně spolehnout (jinými slovy - při absenci toho prvku "trim" nebo také "Attenuator" bys byl de-facto nucen snižovat signál na HW vstupu, abys byl dle indikace v REAPERU OK; ale to by pak znamenalo (za stávajícího stavu), že bys nahrával signál zbytečně slabší, než bys mohl.

P.

2Pytkin: jak jsem se již ptal a bylo mi potvrzeno - vstupní signál je údajně OK (ale nevylučuje to, že se tazatel mýlí a žije doteď v bludu...).

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 28 úno 2013 13:41

nerozumiem .. reaper predsa nahrava to co ide na vstupe . .je nezmysel v reaperi nieco tlmit , ak neni signal prebudeny .. ak je prebudeny , tak treba ubrat gain ..

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od TAP » 28 úno 2013 13:48

Teoreticky s Vámi naprosto souhlasím. Ale při orientační nahrávce ve zkušebně, kde do toho mydlí bubeník, nebude po stažení gainu na mikrofonu slyšet zpěváka.
Ten trim by byl sice prasárna, ale taky kompromis. :)

Uživatelský avatar
dedko
Příspěvky: 785
Registrován: 14 říj 2009 18:55

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dedko » 28 úno 2013 13:56

k pôvodnej otázke: v Reaperi taký "trim" nie je, jedine skúsiť niečo vložiť do "input FX"

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 28 úno 2013 14:01

je jedno ci to uberies pri nahravani alebo pri mixovani .. zasadne je to nenahrat prebudene .. cize podstatny je gain .. vsetko ostatne sa da riesit pri mixe ..

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od TAP » 28 úno 2013 14:23

Jak už jsem napsal, v teorii se shodneme. A prakticky to asi uspokojivě vyřeší něco zavěšené na inputFX, o kterých jsem doteď nevěděl. DĚKUJU!

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pavlii » 28 úno 2013 14:25

Jo - takže odpověď na původní otázku zformuloval dedko a zbytek je jen o tom, že nelze podobným ovládacím prvkem řešit špatně nastavený záznam (aneb viz Pytkin). Pokud je nutné mít hlasitostní poměry jinak už při záznamu (co se poslechu při nahrávání týče), budete to muset řešit nějakým paralelním způsobem, abyste si neprasili už samotnou nahrávku (můj názor).

P.

EDIT: ano; de-facto jsi to shrnul na menším počtu řádků než já :-D

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 28 úno 2013 15:55

cize ak tomu dobre rozumiem , ten trim upravuje len monitoring .. nie nahravku ?

sice ked si to citam znova :
TAP píše: Prosím o radu. Postrádám fader "trim". Snad je to jasné z obrázku (screenshot je ze SONARU, který tento fader má).
Do REAPERU leze z MOTU občas příliš silný signál. Potřeboval bych ho ztlumit, aby nepeakoval. A nechci to řešit ztlumením přímo v mixeru na MOTU. Dá se to udělat nějak jednoduše?

Obrázek
takze signal ide skresleny a treba ho stisit ? cize stisit zo zaznamu ? ci do monitoringu .. do monitoringu by sa snad mal stisit fadrom .. ak sa ma stisit do recordu , tak asi bude zle nastaveny gain , ked peakuje .. takze to rozhodne netreba robit trimerom ..

romi
Příspěvky: 10
Registrován: 17 lis 2012 18:13

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od romi » 28 úno 2013 19:13

Mám Reaper 3.103 , funguje v této verzi Guitar rig 5 - jako VSTi?? /nejde načíst/ Massive od stejné firmy funguje. Dík za každou radu.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pavlii » 01 bře 2013 10:48

Odbočka k MOTU mixeru je zde: ./ostatni-software/motu-mixer-odbocka-z-reaper-t18843.html.

P.

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Axerathix » 02 dub 2013 19:34

Je mozne zaradit tracki, alebo ako to nazvat, tie itemy (midi tracky) do nejakej grupy? Proste si to nejak spojit a "zabalit" aby sa mi to schovalo do jendneho velkeho itemu. Nieco ako v Sonare track folders.

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 03 dub 2013 15:30

Teda semantika tvojho jazyka je mi neznama. Pokial hladas track folders, tak tam samozrejme su. Pod cislom stopy je ikona "folderu". Ked na nu kliknes, vsetky stopy pod nou sa daju do folderu. Na poslednom tracku folderu kliknes znovu na tu ikonu a tym ukoncis blok. Pripadne nie tak krkolomne - drag&drop tej stopy, ked ju budes drzat a hybat mysou, Reaper bude kreslit, kam ju da ( pod/nad/do grupy/von z grupy/...). Ikona "sipky nadol" nad cislom stopy meni uroven "zbalenia" child trackov ( plna velkost, zmensene, miniatura ).

Pokial chces grupovat klipy, tak 'G'.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 03 dub 2013 16:18

Je mozne nejak ovladat FX parametre pomocou ADSR spustanou cez MIDI Gate ? Nasiel som len moznost modulovat FX parameter cez LFO, ktore sa spusta nezavisle na nejakej udalosti....
Naposledy upravil(a) bassline dne 03 dub 2013 16:45, celkem upraveno 1 x.

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 03 dub 2013 16:44

LFO je uplne nahovno, nechapem k comu ho tam dali, mohli radsej poriesit tie SKU****E automation clipy. Riesim to tak, ze spravim separe stopu kde mam len ReaSynth, audio tej stopy naroutujem do stopy, ktoru chcem modulovat, ako 3/4 ( pripadne vyzsie ) a na parametri pouzijem "Audio control signal" na tu 3/4. Nasledne ten reasynth triggerujem beznymi midi klipmi. ADSR potom riesim dlzkou noty a konfiguraciou attack/sustain na reasynth. Je to krkolomne, ale bohuzial jedine riesenie.

Odpovědět