REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Pytkin
Moderátor

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin »

vstupny signal snad treba riesit na gaine ne ?

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Mhm...takže jak jsem už naznačil - osobně bych pátrání zaměřil pouze na mixer MOTU, protože tam je most mezi HW vstupem a DAW. Z mého odhadu bys samozřejmě takhle dosáhl požadovaného cíle, nicméně mi to fakt přijde špatně od zvukovky, aby se člověk nemohl na úrovně spolehnout (jinými slovy - při absenci toho prvku "trim" nebo také "Attenuator" bys byl de-facto nucen snižovat signál na HW vstupu, abys byl dle indikace v REAPERU OK; ale to by pak znamenalo (za stávajícího stavu), že bys nahrával signál zbytečně slabší, než bys mohl.

P.

2Pytkin: jak jsem se již ptal a bylo mi potvrzeno - vstupní signál je údajně OK (ale nevylučuje to, že se tazatel mýlí a žije doteď v bludu...).

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

nerozumiem .. reaper predsa nahrava to co ide na vstupe . .je nezmysel v reaperi nieco tlmit , ak neni signal prebudeny .. ak je prebudeny , tak treba ubrat gain ..

TAP

Příspěvek od TAP »

Teoreticky s Vámi naprosto souhlasím. Ale při orientační nahrávce ve zkušebně, kde do toho mydlí bubeník, nebude po stažení gainu na mikrofonu slyšet zpěváka.
Ten trim by byl sice prasárna, ale taky kompromis. :)

dedko
Vybavení

Příspěvek od dedko »

k pôvodnej otázke: v Reaperi taký "trim" nie je, jedine skúsiť niečo vložiť do "input FX"

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

je jedno ci to uberies pri nahravani alebo pri mixovani .. zasadne je to nenahrat prebudene .. cize podstatny je gain .. vsetko ostatne sa da riesit pri mixe ..

TAP

Příspěvek od TAP »

Jak už jsem napsal, v teorii se shodneme. A prakticky to asi uspokojivě vyřeší něco zavěšené na inputFX, o kterých jsem doteď nevěděl. DĚKUJU!

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Jo - takže odpověď na původní otázku zformuloval dedko a zbytek je jen o tom, že nelze podobným ovládacím prvkem řešit špatně nastavený záznam (aneb viz Pytkin). Pokud je nutné mít hlasitostní poměry jinak už při záznamu (co se poslechu při nahrávání týče), budete to muset řešit nějakým paralelním způsobem, abyste si neprasili už samotnou nahrávku (můj názor).

P.

EDIT: ano; de-facto jsi to shrnul na menším počtu řádků než já :-D

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

cize ak tomu dobre rozumiem , ten trim upravuje len monitoring .. nie nahravku ?

sice ked si to citam znova :
TAP píše: Prosím o radu. Postrádám fader "trim". Snad je to jasné z obrázku (screenshot je ze SONARU, který tento fader má).
Do REAPERU leze z MOTU občas příliš silný signál. Potřeboval bych ho ztlumit, aby nepeakoval. A nechci to řešit ztlumením přímo v mixeru na MOTU. Dá se to udělat nějak jednoduše?

Obrázek
takze signal ide skresleny a treba ho stisit ? cize stisit zo zaznamu ? ci do monitoringu .. do monitoringu by sa snad mal stisit fadrom .. ak sa ma stisit do recordu , tak asi bude zle nastaveny gain , ked peakuje .. takze to rozhodne netreba robit trimerom ..

romi

Příspěvek od romi »

Mám Reaper 3.103 , funguje v této verzi Guitar rig 5 - jako VSTi?? /nejde načíst/ Massive od stejné firmy funguje. Dík za každou radu.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Odbočka k MOTU mixeru je zde: ./ostatni-software/motu-mixer-odbocka-z-reaper-t18843.html.

P.

Axerathix

Příspěvek od Axerathix »

Je mozne zaradit tracki, alebo ako to nazvat, tie itemy (midi tracky) do nejakej grupy? Proste si to nejak spojit a "zabalit" aby sa mi to schovalo do jendneho velkeho itemu. Nieco ako v Sonare track folders.

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

Teda semantika tvojho jazyka je mi neznama. Pokial hladas track folders, tak tam samozrejme su. Pod cislom stopy je ikona "folderu". Ked na nu kliknes, vsetky stopy pod nou sa daju do folderu. Na poslednom tracku folderu kliknes znovu na tu ikonu a tym ukoncis blok. Pripadne nie tak krkolomne - drag&drop tej stopy, ked ju budes drzat a hybat mysou, Reaper bude kreslit, kam ju da ( pod/nad/do grupy/von z grupy/...). Ikona "sipky nadol" nad cislom stopy meni uroven "zbalenia" child trackov ( plna velkost, zmensene, miniatura ).

Pokial chces grupovat klipy, tak 'G'.

bassline

Příspěvek od bassline »

Je mozne nejak ovladat FX parametre pomocou ADSR spustanou cez MIDI Gate ? Nasiel som len moznost modulovat FX parameter cez LFO, ktore sa spusta nezavisle na nejakej udalosti....
Naposledy upravil(a) bassline dne 03 dub 2013 16:45, celkem upraveno 1 x.

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

LFO je uplne nahovno, nechapem k comu ho tam dali, mohli radsej poriesit tie SKU****E automation clipy. Riesim to tak, ze spravim separe stopu kde mam len ReaSynth, audio tej stopy naroutujem do stopy, ktoru chcem modulovat, ako 3/4 ( pripadne vyzsie ) a na parametri pouzijem "Audio control signal" na tu 3/4. Nasledne ten reasynth triggerujem beznymi midi klipmi. ADSR potom riesim dlzkou noty a konfiguraciou attack/sustain na reasynth. Je to krkolomne, ale bohuzial jedine riesenie.

Odpovědět