REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 03 dub 2013 16:56

Joj tak toto asi nie je moc intuitivne :)

Moja predstava je asi taka, ze povesim ADSR plugin na stopu, vyberiem FX parameter ineho pluginu ktory je na stope a pokial stopa prijima MIDI, tak ADSR trigerujem a zarovenim to meni pozadovany FX parameter :) ...

Idem skusit cableguys MIDIshaper, mozno robi toto co som popisoval. Ale je to plateny plugin.

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Axerathix » 03 dub 2013 23:21

vdaka dusanmsk.

Inac, co sa tyka ceny, ak som spravne pochopil tu cenovu politiku, mozem si zakupit tu verziu za 60$ a produkovat, kommponovat hudbu aj za peniaze ak moje prijmi neprekrocia 20 000$ rocne?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 03 dub 2013 23:44

spravne ..

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 04 dub 2013 10:51

Ono to zas neni tak zlozite ako to vyzera v textovej podobe. Tu "triggerovaciu" stopu s reasynth mam uz ulozenu ako track template, dokonca uz s nejakou rytmikou aby som hned pocul vysledok, takze jeden klik. Jej naroutovanie su 3 kliky - drag&drop 'I/O' ikony na cielovu stopu, zmena kanalu 1/2 na 3/4, klik na 'OK'. Nasledne uz len otvoris parameter modulation a zvolis kanal 3/4 a mas hotovo. 20 sekund, nech nezerem.

Este je potom moznost pouzit ReaControlMIDI a zlinkovat jeho slider so sliderom toho parametru a nasledne do tej stopy posielat midi cc message, kludne z nejakeho midi klipu ( tymto simulujem automation klipy ), ale je to vacsi oser ako ta prva moznost. Holt, musime len dufat.

Mimo temu - Cockoti zda sa konecne vypoculi prosby uzivatelov a zacali sa venovat viac midi editovaniu. V aktualnom pre-release sa daju uz layerovat/naraz editovat v midi editore jednotlive stopy ( v style bitwig-u [ uz vypisali kurz na stavky kedy to vydaju? Dam 200 czk ze to nebude pred 2015 :-) ] ), funguje tam midi preview pri oznaceni noty z klavesnice a nejake dalsie drobnosti ktore ma teraz nenapadaju. Este poriesit tie automatiom klipy, midi/osc feedback pre motorizovane kontrollery a zase budeme o kus blizsie profesionalnym daw so zachovanim vyhody nemolochoidneho produktu.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 11 dub 2013 20:14

Vedel by niekto poradit ako rozbehnut toto ?

http://www.kvraudio.com/product/midimod ... ic_assault

Learnem si nejaky parameter ineho pluginu a chcel by som to modulavat cez MIDIMod...

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 11 dub 2013 22:06

Co to je? To posiela CC-cka podla nejakej obalky? Pokial ano - mas 2 moznosti:

- tento efekt, za nim reacontrolmidi, v nom nastavit spravne CC a na jeho fader nalinkovat fader z toho co tym chces ovladat
- pouzit midi2reacontrolpath a na dane CC pouzit learn

... a taketo picoviny by clovek nemusel vymyslat, keby uz konecne spravili tie AUTOMATION CLIPY KURVAAAAAAAAAAAAA.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 12 dub 2013 12:26

super dik, funguje :)

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Axerathix » 13 dub 2013 19:52

Je mozne nejak nastavit, aby mi pri skrolovani mysou ne-zmensovalo/zvacsovalo track view ale len posuvalo? Teraz ho musim posuvat iba pomocou scroll baru.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF » 13 dub 2013 20:32

Můžeš použít kombinaci Alt+Mousewheel nebo si ho modifikovat...
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Axerathix » 14 dub 2013 23:43

vdaka PELF.

Inac ake mate skusenosti s Reaperom? U mna je dajaky nestabilny. Hlavne ak tam mam FreeAmp 2.5 - mam ho tam zo 2 alebo 3x v efektoch, ak som ho mal cca 10x tak Reaper padal neustale. Ale inac bezi fajn, zatial mi padol tusim iba raz ak nepocitam to neustale padanie s FreeAmp.

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 15 dub 2013 11:31

Pokud ti padá s nějakým konkrétním pluginem, koukni na fórum, určitě nebudeš první. Jinak pro mě je Reaper velmi stabilní aplikací a to používám vždycky aktuální prerelease. Nikdy jsem neměl problém a občas mu nakládám docela slušně.

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 16 dub 2013 09:27

Vseobecne stoji za to prejst si nastavenie "mouse modifiers". Takto customizovatelny daw som fakt este nevidel.

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 16 dub 2013 09:39

Přesně tak, actions jsou taky velká síla, můžeš jedním shortcutem vytvořit třeba na automatice 4 body a ty dva prostřední se rovnou posunou třeba -6 dB nebo jak si to zvolíš. Pokud si Reaper vymazlíš, dá se s ním pracovat fakt rychle. Na fóru jsou odkazy na videotutorialy, kde je spousta podobných vychytávek.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 16 dub 2013 10:45

markuc píše:můžeš jedním shortcutem vytvořit třeba na automatice 4 body a ty dva prostřední se rovnou posunou třeba -6 dB nebo jak si to zvolíš.
Ako sa to da nastavit ? dik

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 16 dub 2013 16:41

Zítra sem napíšu postup, teď jsem na kšeftě a nemám sebou comp.

Odpovědět