REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 644
Registrován: 02 led 2007 04:44

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 17 dub 2013 03:03

Takže : vytvoříš si new custom action a nahážeš tam následující :
Action.PNG
Action.PNG (6.41 KiB) Zobrazeno 351 x

podle toho, o kolik chceš ty vnitřní body dolů, tolikrát tam zopakuješ to "move selected points down a little bit :)

můžeš samozřejmě libovolně modifikovat, můžeš dát "up" a podobně.

Totéž lze i myší, uděláš si time selection, buď nahoře na timeline nebo kdekoli přes ctrl a right drag a pak v místě selekce přes ctrl+shift vezmeš za křivku automatizace a ty body se tam vytvoří samy.
Samozřejmě tohle jsou default mouse modifiers, který se dají libovolně měnit v preferencích.
Funguje to jen tehdy, když máš navolenou křivku automatizace.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 17 dub 2013 10:22

super, diky moc !

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 21 dub 2013 22:46

Pouziva niekto bootsyho BootEQ v Reaperovi? Strasne casto sa mi stava, ze mi proste prestane "hrat". Jednoducho onemie. Pomoze reload projektu, alebo presetu.

Strasne ma to sere, pretoze som si ho zvykol pouzivat ako skvely EQ, ale ked mi "onemie" na nejakej nevyraznej stope ktoru hned podla sluchu nerozoznam, zvacsa to konci totalnym rozosranim mixu aby som nasledne po reloade zistil, ze vlastne bolo vsetko v poriadku :(.

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 644
Registrován: 02 led 2007 04:44

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 21 dub 2013 22:53

Já ho používám, ale tohle se mi ještě nestalo ... koukni na forum, nebudeš určitě první.

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Fillippos » 24 dub 2013 22:56

Taková malá vsuvka
Přílohy
how-to-draw-chibi-grim-reaper.jpg
how-to-draw-chibi-grim-reaper.jpg (106.05 KiB) Zobrazeno 291 x

radek_p
Příspěvky: 232
Registrován: 31 srp 2006 17:37

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od radek_p » 25 dub 2013 15:15

dusanmsk píše:Pouziva niekto bootsyho BootEQ v Reaperovi? Strasne casto sa mi stava, ze mi proste prestane "hrat". Jednoducho onemie. Pomoze reload projektu, alebo presetu.

Strasne ma to sere, pretoze som si ho zvykol pouzivat ako skvely EQ, ale ked mi "onemie" na nejakej nevyraznej stope ktoru hned podla sluchu nerozoznam, zvacsa to konci totalnym rozosranim mixu aby som nasledne po reloade zistil, ze vlastne bolo vsetko v poriadku :(.
BootEQ jsem v Reaperu pouzival a nikdy se mi to myslim nestalo. Přestal jsem ho používat, když jsem si všimnul, ze dává hodně odlišné výsledky v závislosti na tom, jestli stejný materiál samplovany 88,2 rendruju v originalnim bitrate nebo v 44,1. Tím mě dost štval. Dál mám z Bootsyho věcí problém s NastyVCS, občas se v Reaperu zblázní a začné pískat.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 02 kvě 2013 20:49

Da sa nastavit aby konkretne VSTi na stope prijimalo iba urcite MIDI noty ? dik

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 753
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od nixx » 03 kvě 2013 00:20

radek_p píše:Přestal jsem ho používat, když jsem si všimnul, ze dává hodně odlišné výsledky v závislosti na tom, jestli stejný materiál samplovany 88,2 rendruju v originalnim bitrate nebo v 44,1. Tím mě dost štval.
Tomu moc nerozumím - přece když máš materiál nahraný v 88.2kHz a exportuješ do 44.1kHz, tak interní zpracování stále probíhá v 88.2kHz a až výsledný stereo master se resampluje z 88.2 do 44.1kHz. Takže BootEQ by měl pokaždé žvýkat naprosto stejná data...

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 03 kvě 2013 15:02

bassline píše:Da sa nastavit aby konkretne VSTi na stope prijimalo iba urcite MIDI noty ? dik
Midi filter plugin a spravne naroutovat.

radek_p
Příspěvky: 232
Registrován: 31 srp 2006 17:37

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od radek_p » 03 kvě 2013 19:22

nixx píše:Tomu moc nerozumím - přece když máš materiál nahraný v 88.2kHz a exportuješ do 44.1kHz, tak interní zpracování stále probíhá v 88.2kHz a až výsledný stereo master se resampluje z 88.2 do 44.1kHz. Takže BootEQ by měl pokaždé žvýkat naprosto stejná data...
Já myslím, že je to trochu složitější:

1) off-line render: zde ti dá Reaper vybrat, v jaký sample rate mix provede (check box "Use project sample rate for mixing...").

2) real-time mix - sample rate mixu se řídí tím, jakou sample rate má nastavenou výstupní zařízení. Čekal bych, že se to spíš bude řídit Project sample rate, ale minimálně v době, kdy jsem to experimentálně zjišťoval, se to řídilo zvukovkou. Dá se to snadno ověřit tak, že přepneš zvukovku z 88 do 44 (je to vidět v horním pravém rohu hlavního okna) a zátěž CPU okamžitě výrazně poklesne. Tj. pokud máš materiál 88 a zvukovku 44, tak Reaper nejdřív downsampluje jednotlivy stopy a teprve potom dělá FX a mix.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 05 kvě 2013 11:20

dusanmsk píše:
bassline píše:Da sa nastavit aby konkretne VSTi na stope prijimalo iba urcite MIDI noty ? dik
Midi filter plugin a spravne naroutovat.
Mozes pls trochu podrobnejsie ako na to ? Dik

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 448
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od TAP » 09 kvě 2013 12:22

Nový dotaz:
Mastertrack posílám do dvou HW výstupů. (sluchátka a monitory)
Potřeboval bych aby při Recordingu monitory mlčely.
Teď to přepínám pokaždé ručně a dost mě to nebaví.
Dá se to nejak jednoduše udělat?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pavlii » 09 kvě 2013 12:29

Obávám se, že nedá. Tohle je věcí HW; musel bys mít 4 výstupy (2x2) kartu, sluchátka v jedněch a monitory ve druhých. Pak by to šlo i SW.

P.

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 448
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od TAP » 09 kvě 2013 12:32

moje MOTU má výstupů dost. Monitory mám v MAIN a sluchátka audio out 3/4
V tom by problém být nemusel...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pavlii » 09 kvě 2013 12:53

Aha....já tu ale nemám možnost vícekanálovou zvukovky u Reapera, tak jen střelím od boku: Cubase má na tohle Control Room, tímhle Reaper myslím nedisponuje. Tudíž bych Master sběrnici posílal Sendy do další sběrnice, která by měla výstup do HW Out 3/4. Při záznamu bych jednoduše zamutoval (jedno kliknutí) Master sběrnici. Při nastavení Sends Pre bude signál stále posílán do HW Out 3/4, čili do sluchátek.

Může být?



P.

Odpovědět