REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
markuc

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc »

Takže : vytvoříš si new custom action a nahážeš tam následující :
Action.PNG

podle toho, o kolik chceš ty vnitřní body dolů, tolikrát tam zopakuješ to "move selected points down a little bit :)

můžeš samozřejmě libovolně modifikovat, můžeš dát "up" a podobně.

Totéž lze i myší, uděláš si time selection, buď nahoře na timeline nebo kdekoli přes ctrl a right drag a pak v místě selekce přes ctrl+shift vezmeš za křivku automatizace a ty body se tam vytvoří samy.
Samozřejmě tohle jsou default mouse modifiers, který se dají libovolně měnit v preferencích.
Funguje to jen tehdy, když máš navolenou křivku automatizace.

bassline

Příspěvek od bassline »

super, diky moc !

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

Pouziva niekto bootsyho BootEQ v Reaperovi? Strasne casto sa mi stava, ze mi proste prestane "hrat". Jednoducho onemie. Pomoze reload projektu, alebo presetu.

Strasne ma to sere, pretoze som si ho zvykol pouzivat ako skvely EQ, ale ked mi "onemie" na nejakej nevyraznej stope ktoru hned podla sluchu nerozoznam, zvacsa to konci totalnym rozosranim mixu aby som nasledne po reloade zistil, ze vlastne bolo vsetko v poriadku :(.

markuc

Příspěvek od markuc »

Já ho používám, ale tohle se mi ještě nestalo ... koukni na forum, nebudeš určitě první.

Fillippos

Příspěvek od Fillippos »

Taková malá vsuvka
Přílohy
how-to-draw-chibi-grim-reaper.jpg

radek_p

Příspěvek od radek_p »

dusanmsk píše:Pouziva niekto bootsyho BootEQ v Reaperovi? Strasne casto sa mi stava, ze mi proste prestane "hrat". Jednoducho onemie. Pomoze reload projektu, alebo presetu.

Strasne ma to sere, pretoze som si ho zvykol pouzivat ako skvely EQ, ale ked mi "onemie" na nejakej nevyraznej stope ktoru hned podla sluchu nerozoznam, zvacsa to konci totalnym rozosranim mixu aby som nasledne po reloade zistil, ze vlastne bolo vsetko v poriadku :(.
BootEQ jsem v Reaperu pouzival a nikdy se mi to myslim nestalo. Přestal jsem ho používat, když jsem si všimnul, ze dává hodně odlišné výsledky v závislosti na tom, jestli stejný materiál samplovany 88,2 rendruju v originalnim bitrate nebo v 44,1. Tím mě dost štval. Dál mám z Bootsyho věcí problém s NastyVCS, občas se v Reaperu zblázní a začné pískat.

bassline

Příspěvek od bassline »

Da sa nastavit aby konkretne VSTi na stope prijimalo iba urcite MIDI noty ? dik

nixx

Příspěvek od nixx »

radek_p píše:Přestal jsem ho používat, když jsem si všimnul, ze dává hodně odlišné výsledky v závislosti na tom, jestli stejný materiál samplovany 88,2 rendruju v originalnim bitrate nebo v 44,1. Tím mě dost štval.
Tomu moc nerozumím - přece když máš materiál nahraný v 88.2kHz a exportuješ do 44.1kHz, tak interní zpracování stále probíhá v 88.2kHz a až výsledný stereo master se resampluje z 88.2 do 44.1kHz. Takže BootEQ by měl pokaždé žvýkat naprosto stejná data...

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

bassline píše:Da sa nastavit aby konkretne VSTi na stope prijimalo iba urcite MIDI noty ? dik
Midi filter plugin a spravne naroutovat.

radek_p

Příspěvek od radek_p »

nixx píše:Tomu moc nerozumím - přece když máš materiál nahraný v 88.2kHz a exportuješ do 44.1kHz, tak interní zpracování stále probíhá v 88.2kHz a až výsledný stereo master se resampluje z 88.2 do 44.1kHz. Takže BootEQ by měl pokaždé žvýkat naprosto stejná data...
Já myslím, že je to trochu složitější:

1) off-line render: zde ti dá Reaper vybrat, v jaký sample rate mix provede (check box "Use project sample rate for mixing...").

2) real-time mix - sample rate mixu se řídí tím, jakou sample rate má nastavenou výstupní zařízení. Čekal bych, že se to spíš bude řídit Project sample rate, ale minimálně v době, kdy jsem to experimentálně zjišťoval, se to řídilo zvukovkou. Dá se to snadno ověřit tak, že přepneš zvukovku z 88 do 44 (je to vidět v horním pravém rohu hlavního okna) a zátěž CPU okamžitě výrazně poklesne. Tj. pokud máš materiál 88 a zvukovku 44, tak Reaper nejdřív downsampluje jednotlivy stopy a teprve potom dělá FX a mix.

bassline

Příspěvek od bassline »

dusanmsk píše:
bassline píše:Da sa nastavit aby konkretne VSTi na stope prijimalo iba urcite MIDI noty ? dik
Midi filter plugin a spravne naroutovat.
Mozes pls trochu podrobnejsie ako na to ? Dik

TAP

Příspěvek od TAP »

Nový dotaz:
Mastertrack posílám do dvou HW výstupů. (sluchátka a monitory)
Potřeboval bych aby při Recordingu monitory mlčely.
Teď to přepínám pokaždé ručně a dost mě to nebaví.
Dá se to nejak jednoduše udělat?

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Obávám se, že nedá. Tohle je věcí HW; musel bys mít 4 výstupy (2x2) kartu, sluchátka v jedněch a monitory ve druhých. Pak by to šlo i SW.

P.

TAP

Příspěvek od TAP »

moje MOTU má výstupů dost. Monitory mám v MAIN a sluchátka audio out 3/4
V tom by problém být nemusel...

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Aha....já tu ale nemám možnost vícekanálovou zvukovky u Reapera, tak jen střelím od boku: Cubase má na tohle Control Room, tímhle Reaper myslím nedisponuje. Tudíž bych Master sběrnici posílal Sendy do další sběrnice, která by měla výstup do HW Out 3/4. Při záznamu bych jednoduše zamutoval (jedno kliknutí) Master sběrnici. Při nastavení Sends Pre bude signál stále posílán do HW Out 3/4, čili do sluchátek.

Může být?

P.

Odpovědět