REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od TAP » 09 kvě 2013 12:57

Zatím nic jiného nezbývá. Díky. Věřím, ale, že to pujde udělat nějak automaticky.

Edit: Google radí použít akci CUE BUSS z SWS extensions. Uvidíme

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pavlii » 09 kvě 2013 13:54

Automaticky - jo jako stisk REC = MUTE té sběrnice pro Main Out (prostě tam, kde je hlavní poslech), chápu dobře? Tyjo, mě ještě nepřestalo bavit prostě stahovat hlavní poslech :-D asi jsem nikdy po té automatizované formě nepátral...

P.

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od TAP » 09 kvě 2013 14:00

Když já to často zapomenu. soustředění je v ..... a když se to stane podesáté, tak už si připadám jak tydýt :-)
Ale jo! Makérko, které by obsahovalo zamutování sendu a spuštění nahrávání. Dám si to na klávesovou zkratku a bude to ono. Díky.

Edit: Funguje. Návazně na to je potřeba udělat custom stop, který ten monitorový out zase zapne.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pavlii » 09 kvě 2013 15:27

Šikovnej kluk!

P.

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 11 kvě 2013 23:43

Ono by to v pohode malo ist spravit makrom, alebo nakodit v pythone. Akurat to asi teda nezavesis na tlacitko "REC" na transporte, ale budes si na to musiet spravit novu ikonu a dat si ju na toolbar. Reaper je v tomto fakt vymakany a aj ked to este stale ma svoje obmedzenia, s makrami a reascriptom sa daju robit neskutocne veci.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 13 kvě 2013 16:43

markuc píše:Takže : vytvoříš si new custom action a nahážeš tam následující :
Action.PNG

podle toho, o kolik chceš ty vnitřní body dolů, tolikrát tam zopakuješ to "move selected points down a little bit :)

můžeš samozřejmě libovolně modifikovat, můžeš dát "up" a podobně.

Totéž lze i myší, uděláš si time selection, buď nahoře na timeline nebo kdekoli přes ctrl a right drag a pak v místě selekce přes ctrl+shift vezmeš za křivku automatizace a ty body se tam vytvoří samy.
Samozřejmě tohle jsou default mouse modifiers, který se dají libovolně měnit v preferencích.
Funguje to jen tehdy, když máš navolenou křivku automatizace.
Mno..je to super. Ale ma to pre mna zasadnu vadu - musim to robit cez time selection. Ja nechcem rusit time selection, pretoze mam nastaveny cez to loop. Vlozit sa da sice jeden bod na current position, ale je automaticky odselektovany. Takze neviem si tych bodov viac v ramci current position vytvorit na jeden prikaz. Aspon som na to zatial neprisiel :(

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 13 kvě 2013 20:53

Este jednu vec neviem ako nastavit:

Ked sa nachadzam kurzorom mysi v oblasti track envelope, nedovoli mi to pridavat body pre krivku mysou. Kurzor mysi nie je v rezime pridavania bodov. V tomto rezime je iba ak namierim kurzor presne na ciaru krivky.

Viem ze to ma fungovat tak, ze pridat mysou mozem body z akejkolvek pozicie v ramci track envelope.

Please HELP ! :mrgreen:
-
Přílohy
envcurs.jpg
envcurs.jpg (39.7 KiB) Zobrazeno 338 x

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF » 13 kvě 2013 21:20

drž stisknutý SHIFT nebo CTRL
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 13 kvě 2013 21:38

Pelf: Asi si nerozumieme. To nie je zavisle od klaves. Ak som mysou v oblasti track envelope tak to ma fungovat aj tak, ze klikom hocikam (nielen presne na ciaru krivky) vlozim bod.

BTW vychodzie nastavenie pre SHIFT je ignorovanie snapu pri presuvani a CTRL kresli freehand krivky

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF » 13 kvě 2013 22:09

No já ti asi rozumím, ale o jiném způsobu vkládání bodů myší jsem ještě neslyšel. Tak se rád něco nového naučím, pokud to někdo bude vědět.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 14 kvě 2013 12:12

Pokud se nacházíš s myší v envelope lane, máš takhle svislý kurzor. V okamžiku, kdy protneš myší envelope, stane se z něj vodorovný kurzor pro pohyb s celou křivkou nebo jejím úsekem mezi dvěma body. A v okamžiku, kdy máš kurzor kdekoli a zmáčkneš Shift, přidáváš body.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF » 14 kvě 2013 17:23

markuc: ano, takhle to standardně funguje, ale myslím, že bassline se ptá na něco jiného
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 14 kvě 2013 21:11

A na co ? :)

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od bassline » 14 kvě 2013 22:04

bassline píše:Ak som mysou v oblasti track envelope tak to ma fungovat aj tak, ze klikom hocikam (nielen presne na ciaru krivky) vlozim bod.

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 14 kvě 2013 22:13

Bassline : Když pominu fakt, že to není otázka, ale konstatování, můžu k tomu jen dodat, že mě to přesně takhle funguje, když zmáčknu Shift. Hledal jsem v preferencích něco, čím by se tahle funkce zapínala a nic jsem zatím nenašel. Je to prostě default, nevím, proč ti to nejede ...

Edit : mluvíme o envelope lane nebo myslíš envelope zobrazenej přímo ve stopě na take ?

Edit : tedy můj kurzor je stejnej, jako ten tvůj na obrázku a změní se mi právě po stisknutí Shift ...

Odpovědět