REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 448
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od TAP » 16 kvě 2013 09:14

Nový problém.
Spustil jsem REAPER, stiskl play a ...nic....
přehrávání nezačalo, kurzor se nepohnul.
Spustil jsem jiný projekt, taky nic.
Bylo to na zkoušce, takže jsem neměl čas nad tím špekulovat, ale rád bych to dnes vyřešil jinak než přeinstalací reaperu.
Nemáte ponětí čím by to mohlo být a jak reapera opět přimět přehrávat?

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 16 kvě 2013 09:23

U mna byva povodcom zasek na externej zvukovke po prebudeni kompu. Zavrem reapera, odpojim/zapojim, pustim reapera a funguje.

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 448
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od TAP » 16 kvě 2013 09:25

Není vyloučeno, že to bude stačit. Kéž by. Díky

EDIT: Je fakt, že počítač jsem zapínal pozděj než MOTU.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pavlii » 16 kvě 2013 09:48

Reboot...?

P.

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 448
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od TAP » 16 kvě 2013 19:42

Naštěstí jste měli pravdu. Ještě jednou děkuju.
Bál jsem se, že budu řešit nějaké blbiny typu, že hodiny se přeply na externí zdroj, který tam není, nebo něco co si ani neumím představit.

EDIT: MODERÁTORE, ZALOŽTE PROSÍM REAPROVI NOVÝ ODDÍL. ON SI TO ZASLOUŽÍ.
Hledat zpětně informaci o které vím, že už jsem ji tu četl je občas zdlouhavé...

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1981
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF » 16 kvě 2013 23:52

TAP píše:EDIT: MODERÁTORE, ZALOŽTE PROSÍM REAPROVI NOVÝ ODDÍL. ON SI TO ZASLOUŽÍ.
+1 zaslouží, bylo by to přehlednější...
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pavlii » 17 kvě 2013 07:29

TAP píše:Naštěstí jste měli pravdu. Ještě jednou děkuju.
Bál jsem se, že budu řešit nějaké blbiny typu, že hodiny se přeply na externí zdroj, který tam není, nebo něco co si ani neumím představit.
:-) mě to občas udělá taky, byť s jiným HW/SW setupem. Přijde mi to jako tvůj popsaný tip - prostě se ztratí info o hodinách. Ale jakoby na úrovni ovladače nebo tak něco, protože nepomůže z Cubase ani "Reset devices" ani pouhý restart Cubase. Naštěstí to není tak často a semtam reboot počítače člověk přežije 8)

P.

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 448
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od TAP » 17 kvě 2013 08:31

Vše zlé je pro něco dobré. Až se to stane na podiu, nebudu zbytečně panikařit :-)

Uživatelský avatar
48cube
Příspěvky: 145
Registrován: 14 úno 2013 13:36

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od 48cube » 26 srp 2013 14:21

WTF, teprve vcera jsem se po naivnim snazeni dobral jednoho pro me zasadniho nedostatku Reapera ... neumi bejt MIDI Slave!!! A takovej dobrej soft to je. Na jejich foru jsem nasel hromadku podobne zklamanejch zoufalcu jako ja.

Nebo nekdo tusite jak Reaper donutit k MIDI Clock syncu s HW sekvencerem v rezimu Slave?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pavlii » 26 srp 2013 14:42

No tak ona to není "výsada" jen Reaperu, žeano :-D

P.

Uživatelský avatar
dedko
Příspěvky: 785
Registrován: 14 říj 2009 18:55

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dedko » 26 srp 2013 15:36

48cube: som teraz v rachote, takže presne nepoviem, ale večer sa doma pozrem, keď ho zosyncujem k iPadu ako slave, malo byt to isť aj k HW seq...

Uživatelský avatar
dedko
Příspěvky: 785
Registrován: 14 říj 2009 18:55

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dedko » 26 srp 2013 18:50

Reaper - Options- External timecode synchronisation - Synchronisation enabled, samozrejme v tom istom menu "synchronisation setting" nastaviť potrebné parametre a na master zariadení nastaviť posielanie midi clocku...
a na MIDI inputs v Reaperi povoliť prijímanie clocku na danom porte..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 26 srp 2013 23:18

Dedko : ide aj midi clock ? Alebo len MTC ? Hw sekvencery vacsinou nevedwli MTC..

Uživatelský avatar
dedko
Příspěvky: 785
Registrován: 14 říj 2009 18:55

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dedko » 27 srp 2013 09:26

no tak na toto ti zodpovedne neodpoviem, ale keď nastavím iPad, konkrétne Genome, na "send sync" a funguje to, tak asi ano. Ale neviem čo v skutočnosti ten ipad vysiela...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pavlii » 27 srp 2013 09:43

Aha...například Cubase nemůže (neumí) být Slave na MIDI Clock - proto ta moje poznámka na začátku.

P.

EDIT: A podle Reaper manuálu to vypadá, že je na tom Reaper úplně stejně ;-)

EDIT2: Tak ne, v tabulce je i MTC, takže asi to umí.....sorry za zmatky.

Odpovědět