REAPER - DAW
Re: REAPER - DAW
Nový problém.
Spustil jsem REAPER, stiskl play a ...nic....
přehrávání nezačalo, kurzor se nepohnul.
Spustil jsem jiný projekt, taky nic.
Bylo to na zkoušce, takže jsem neměl čas nad tím špekulovat, ale rád bych to dnes vyřešil jinak než přeinstalací reaperu.
Nemáte ponětí čím by to mohlo být a jak reapera opět přimět přehrávat?
Spustil jsem REAPER, stiskl play a ...nic....
přehrávání nezačalo, kurzor se nepohnul.
Spustil jsem jiný projekt, taky nic.
Bylo to na zkoušce, takže jsem neměl čas nad tím špekulovat, ale rád bych to dnes vyřešil jinak než přeinstalací reaperu.
Nemáte ponětí čím by to mohlo být a jak reapera opět přimět přehrávat?
U mna byva povodcom zasek na externej zvukovke po prebudeni kompu. Zavrem reapera, odpojim/zapojim, pustim reapera a funguje.
Není vyloučeno, že to bude stačit. Kéž by. Díky
EDIT: Je fakt, že počítač jsem zapínal pozděj než MOTU.
EDIT: Je fakt, že počítač jsem zapínal pozděj než MOTU.
Naštěstí jste měli pravdu. Ještě jednou děkuju.
Bál jsem se, že budu řešit nějaké blbiny typu, že hodiny se přeply na externí zdroj, který tam není, nebo něco co si ani neumím představit.
EDIT: MODERÁTORE, ZALOŽTE PROSÍM REAPROVI NOVÝ ODDÍL. ON SI TO ZASLOUŽÍ.
Hledat zpětně informaci o které vím, že už jsem ji tu četl je občas zdlouhavé...
Bál jsem se, že budu řešit nějaké blbiny typu, že hodiny se přeply na externí zdroj, který tam není, nebo něco co si ani neumím představit.
EDIT: MODERÁTORE, ZALOŽTE PROSÍM REAPROVI NOVÝ ODDÍL. ON SI TO ZASLOUŽÍ.
Hledat zpětně informaci o které vím, že už jsem ji tu četl je občas zdlouhavé...
+1 zaslouží, bylo by to přehlednější...TAP píše:EDIT: MODERÁTORE, ZALOŽTE PROSÍM REAPROVI NOVÝ ODDÍL. ON SI TO ZASLOUŽÍ.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
TAP píše:Naštěstí jste měli pravdu. Ještě jednou děkuju.

P.
Vše zlé je pro něco dobré. Až se to stane na podiu, nebudu zbytečně panikařit 

WTF, teprve vcera jsem se po naivnim snazeni dobral jednoho pro me zasadniho nedostatku Reapera ... neumi bejt MIDI Slave!!! A takovej dobrej soft to je. Na jejich foru jsem nasel hromadku podobne zklamanejch zoufalcu jako ja.
Nebo nekdo tusite jak Reaper donutit k MIDI Clock syncu s HW sekvencerem v rezimu Slave?
Nebo nekdo tusite jak Reaper donutit k MIDI Clock syncu s HW sekvencerem v rezimu Slave?
48cube: som teraz v rachote, takže presne nepoviem, ale večer sa doma pozrem, keď ho zosyncujem k iPadu ako slave, malo byt to isť aj k HW seq...
Reaper - Options- External timecode synchronisation - Synchronisation enabled, samozrejme v tom istom menu "synchronisation setting" nastaviť potrebné parametre a na master zariadení nastaviť posielanie midi clocku...
a na MIDI inputs v Reaperi povoliť prijímanie clocku na danom porte..
a na MIDI inputs v Reaperi povoliť prijímanie clocku na danom porte..
Dedko : ide aj midi clock ? Alebo len MTC ? Hw sekvencery vacsinou nevedwli MTC..
no tak na toto ti zodpovedne neodpoviem, ale keď nastavím iPad, konkrétne Genome, na "send sync" a funguje to, tak asi ano. Ale neviem čo v skutočnosti ten ipad vysiela...
Aha...například Cubase nemůže (neumí) být Slave na MIDI Clock - proto ta moje poznámka na začátku.
P.
EDIT: A podle Reaper manuálu to vypadá, že je na tom Reaper úplně stejně
EDIT2: Tak ne, v tabulce je i MTC, takže asi to umí.....sorry za zmatky.
P.
EDIT: A podle Reaper manuálu to vypadá, že je na tom Reaper úplně stejně

EDIT2: Tak ne, v tabulce je i MTC, takže asi to umí.....sorry za zmatky.