REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 27 srp 2013 10:05

V cubase sim casto slave na MC pouzival a fungovalo to .. Co to zase dokurvili ?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pavlii » 27 srp 2013 10:13

:-D
Takhle bych to nespecifikoval - řekl bych, že na Win to nikdy neuměla - teda odvolávám se jen na manuál ;-)

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 27 srp 2013 10:48

Urcite som to pouzival aj na win ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pavlii » 27 srp 2013 10:53

Já to nezkoušel, ale prubnu ;-) a opakuji, že v manuálu tvrdí, že jako Slave neumí fungovat na MC.

P.

Uživatelský avatar
48cube
Příspěvky: 145
Registrován: 14 úno 2013 13:36

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od 48cube » 27 srp 2013 12:18

Co jsem zatim vypatral, tak Reaper umi bejt Slave jen pro MTC, ale ne pro MIDI Clock.

Tzn. napr. Yamaha RS7000 muze bejt Master jen v Song mode, kdy generuje MTC. Pro me zklamani, protze jsem chtel prave ten Song mode obejit. Vytvorit si stavebni bloky v Pattern mode, nahrat je do Reapera a tam z nich skladat song. Kdyz je Reaper MIDI Clock master, tak to cely trosku plave a nahrany noty nejen ze jsou nepatrne zpozdeny (coz je normal diky nasbirany latenci), ale rozjizdej se malinko v case (takovej nechtenej groove).

Jen na vysvetleni, duvod proc to tak chci delat je ten, ze Song mode v RS7000 neumi nahravat na vice MIDI kanalech soucasne, coz mi znemoznuje nad celym songem udelat zaverecnej MIDI Volume mix pomoci externiho kontroleru. Muzu korigovat maximalne jeden kanal :|
Edit: Tak RS7000 nahravat vsech 16 MIDI kanalu umi. Jen je potreba explicitne prepnout REC TRACK do MULTI.

No nic, asi se vratim k AbLive, kde nahravani MIDI ve Slave rezimu funguje celkem precizne. Jako linearni sekvencer se mi Reaper libi vic a doufam, ze MC Slave mode casem doprogramujou. Do ty doby ho budu jen evaluovat a pouzivat Live, kdyz uz jsem investoval do licence.

Jeste takova teoreticka otazka mimo, tykajici se spis MIDI obecne. V DAW nastavim audio interface a MIDI interface. Kdo je pak vlastne samotnym generatorem MIDI clocku? MIDI rozhrani? Aplikace samotna? Audio interface???
Mam za to, ze je to vec aplikace a diky tomu vetsinou MC z pocitace ve srovnani s HW sekvencerama plave.
Naposledy upravil(a) 48cube dne 28 srp 2013 16:31, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pavlii » 27 srp 2013 12:30

Aplikace. A proč "díky tomu..."?

P.

Uživatelský avatar
48cube
Příspěvky: 145
Registrován: 14 úno 2013 13:36

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od 48cube » 27 srp 2013 14:12

Protoze pod ni bezi operak, kterej resi spoustu dalsich uloh a prideluje systemovy zdroje dynamicky na zaklade priorit, ktery jsou promenlivy v case?

Jinak tady je zajimava debata na tema casovani MIDI:
http://www.mutable-instruments.net/foru ... ow-precise

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pavlii » 27 srp 2013 15:17

Jasné - ale v zásadě by to mohlo (mělo) být ošetřené; asi záleží na implementaci a kvalitě provedení. Nebo je to věc platící globálně napříč SW obecně?

P.

Uživatelský avatar
48cube
Příspěvky: 145
Registrován: 14 úno 2013 13:36

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od 48cube » 27 srp 2013 18:16

Jo jo, kazda aplikace bude mit nejspis ruznou implementaci prace s casovanim. Kdyz se k tomu se prida systemova prace s hodinama, uz je tam mirny zkresleni ve srovnani s HW sekvencerem nebo starym dobrym Atari ST, kde v pameti bezi vzdycky jen jedna aplikace.

Asi nema smysl nad tim nijak hluboko bloumat, ale mam vlastni zkusenost, ze napr. kdyz nahravam bici pres MIDI pad kontroler do PC > DAW, tak je z toho jinej groove nez kdyz je nahravam do RS7000. RSko zvladne zachytit drobny casovy nuance a i je pak celkem korektne interpretovat, coz se mi u PC moc nedari.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 27 srp 2013 18:20

Ked sa pracuje v daw s audiom, tak daw musi byt vzdy master.. Inak sa mysi syncovat audio na midi a vzdy to plave .. Midi je strasne riedky signal ..

Uživatelský avatar
dedko
Příspěvky: 785
Registrován: 14 říj 2009 18:55

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dedko » 31 srp 2013 08:17

Reaper ver. 4.5 celkom pekný update...

Uživatelský avatar
marylin
Příspěvky: 239
Registrován: 25 bře 2013 15:18

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od marylin » 02 dub 2014 14:15

Ahoj, přikládám video, jak v Reaperu efektivně kvantizovat audio bicí. Zkoušel jsem to několikrát a výsledky jsou pro mě hodně dobré...
Kytarista v Renewal, vznikající domácí VAMI Sound Studio

Uživatelský avatar
marylin
Příspěvky: 239
Registrován: 25 bře 2013 15:18

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od marylin » 16 čer 2014 14:48

Ahoj, používá tady někdo Reaper s externím HW?

Např. s HW kompresorem, reverbem, EQ... Mám v plánu pořídit HW Mix buss kompresor a ještě něž ho koupím, bych si rád vše ověřil. Někde jsem četl, že na vytvoření "hybridního systému" se používá plugin Reainsert, který nabízí různé routovací možnosti a měl by kompenzovat latenci... Jestli jsem to teda dobře s mou angličtinou pochopil... Samozřejmě by to mělo jít i bez tohoto pluginu...

Ovšem existuje pár threadů, zejména na forum.cockos a na gearslutz, kde se hovoří o špatné kompenzaci latence a nastalých fázových problémech...

Jak Vám to funguje?

Obrázek
Kytarista v Renewal, vznikající domácí VAMI Sound Studio

Uživatelský avatar
marylin
Příspěvky: 239
Registrován: 25 bře 2013 15:18

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od marylin » 29 čer 2014 20:24

Tak se mi potvrdilo to, co se řeší na zahraničních forech již několik let = Reainsert nefunguje tak jak má. Jedná se o bug, o jehož odstranění prozatím marně volá spousta uživatelů Reapru. Delay kompenzace input a output signálu nefunguje správně. Pošlu bicí grupu do HW kompu a zpět se to do DAW vrátí zpožděné a není to v lajně s ostatními stopami... Auto delay kompenzace nefunkční. Manuálně se mi to také nepodařilo v pluginu nastavit. Navíc to zní, jakoby na bicích bylo nějaké slapecho... O fázových problémech raději nehovořím...

Strávil jsem nad tím víkend a kloudného výsledku se mi nedostavilo... A to ani když jsem sendy/returny nastavil v DAW přímo...

Je možné, že by tak podstatnou věc vývojáři neřešili? Setkal se s tím tady někdo, nebo jsem první, kdo má podobné problémy?
Kytarista v Renewal, vznikající domácí VAMI Sound Studio

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od jazzym » 29 čer 2014 22:23

.. mne sa ani nepodarilo v reaperi rozchodit opravu latencie bežneho tracku ,automaticku ani taku čo by so si napisal niekde posun. ..robil som to manualne drag and drop :D

Odpovědět