REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 105
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od fikus » 06 úno 2015 12:27

Díky už mi to šlape.Na midi editor jsem tam měl stále nastaveno defaultně ctrl+z.

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 105
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od fikus » 06 úno 2015 20:00

Tak mi ten bak soubor v pohodě projekt otevřel :D

Díky Michal.

msmucr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 črc 2014 14:12

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od msmucr » 06 úno 2015 22:40

fikus píše:Tak mi ten bak soubor v pohodě projekt otevřel :D

Díky Michal.
Nemáš zač. Hlavně, že se projekt podařilo zachránit.

Michal

Uživatelský avatar
Drumer
Příspěvky: 326
Registrován: 06 úno 2008 13:14

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Drumer » 21 dub 2015 21:12

Ahoj,nemate s tim nekdo zkušenost?Občas mi vyskočí tato hláška a pak to vetšinou chvilku jede a spadne :(
Přílohy
reaper crash.jpg
reaper crash.jpg (30.8 KiB) Zobrazeno 313 x

Uživatelský avatar
developdevice
Příspěvky: 144
Registrován: 05 bře 2014 11:05

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od developdevice » 21 dub 2015 23:10

Drumer: To vypadá na nedostatek RAMky, čoveče.
Develop Device
composing / mixing / mastering
http://www.developdevice.com

Uživatelský avatar
Drumer
Příspěvky: 326
Registrován: 06 úno 2008 13:14

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Drumer » 22 dub 2015 11:58

No vypada to tak,zrejme to bude 32bitovou verzi

Uživatelský avatar
developdevice
Příspěvky: 144
Registrován: 05 bře 2014 11:05

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od developdevice » 22 dub 2015 15:29

To zjistíš snadno.. nevím jak je to přímo u REAPERa, ale v "About" by to být vidět mělo, obecně. Já jsem s tímhle taky tehdá bojoval v Cubase. Myslím, že konkrétně Kontakt mi vyhazoval podobnou hlášku. Nicméně jak jsem začal dělat větší projekty, dostatek RAMky, potožmo 64bit verze všeho je nutnost, pokud tam máš i MIDI instrumenty. Kompatibilita plugins jde řešit i přes bridge, ale ten osobně moc nedoporučuju a nemám s tím dobré zkušenosti.
Develop Device
composing / mixing / mastering
http://www.developdevice.com

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 22 dub 2015 16:29

No, ja tam vidim (v prepocte) maxsize=1.18 MB, takze to bude skor nejaky bug. Pozri sa do task managera kolko zrovna pred padom Reaper zere pamate, pokial to nie je cez 3G, nebude to tento pripad.

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 105
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od fikus » 10 čer 2015 11:54

Zdravim,Zkouším Reason přes rewire v Reaperu a vše v pohodě.Ale potřeboval bych otevřít Reason ve více instancích-např ve třech stopách v jednom projektu,ale pokaždé s jiným instrumentem.Tak jako když si otevřu klasický vsti třikrát.Nevím tedy jestli to vůbec jde.Když ho znova otevřu tak mi to napíše že se již instr.přes Rewire používá...nejsem zběhlý v možnostech Rewire.A nebo jestli je možné nějak propojit Reason,abych měl více nezávislých instrumentů přímo v něm a ty pak nějak naroutovat do jednotlivých stop v Reaperu.Snad jsem to popsal trochu k porozumění :lol: Předem díky za radu.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 10 čer 2015 14:55

dusanmsk píše:No, ja tam vidim (v prepocte) maxsize=1.18 MB, takze to bude skor nejaky bug. Pozri sa do task managera kolko zrovna pred padom Reaper zere pamate, pokial to nie je cez 3G, nebude to tento pripad.
nebude to bug, treba 32bit cubase se pri podobnym obsazeni v 32bit prostredi stavaji nespolehlivyma a padaji. ten limit je de facto prave kolem 2GB pameti na proces (ve Win). proste to chce prejit kompletne do x64...

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 11 čer 2015 09:27

Viac instancii cez rewire nefunguje, rewirovana aplikacia musi bezat ako 1 instancia. Reason (uz) nepoznam, pokial nema viackanalovy output do rewire, tak to nepojde. Tu je nejaka diskusia a template projekty do Reason a Reaper (http://forum.cockos.com/showthread.php?t=112398), mozno pomoze.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 11 čer 2015 12:58

fikus píše:Zdravim,Zkouším Reason přes rewire v Reaperu a vše v pohodě.Ale potřeboval bych otevřít Reason ve více instancích-např ve třech stopách v jednom projektu,ale pokaždé s jiným instrumentem.Tak jako když si otevřu klasický vsti třikrát.Nevím tedy jestli to vůbec jde.Když ho znova otevřu tak mi to napíše že se již instr.přes Rewire používá...nejsem zběhlý v možnostech Rewire.A nebo jestli je možné nějak propojit Reason,abych měl více nezávislých instrumentů přímo v něm a ty pak nějak naroutovat do jednotlivých stop v Reaperu.Snad jsem to popsal trochu k porozumění :lol: Předem díky za radu.
rewire je vicekanalovy, takze kdyz v reasonu nakabelujes prislusny kanaly nahore do ruznejch vystupu, a tyhle rewirovy IO v master aplikaci aktivujes, budes je mit k dispozici jako separatni kanaly.

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 105
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od fikus » 12 čer 2015 09:04

Díky Brooklyn,to jsem tak nějak tušil že by to mělo v reasonu jít,ale zkoušel jsem to kabelovat plus routovat v v Reaperu.Bohužel neúspěšně.Šlo by v kostce popsat jak na to?Předem díky.

Uživatelský avatar
marylin
Příspěvky: 239
Registrován: 25 bře 2013 15:18

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od marylin » 16 čer 2015 07:41

Ahoj, nevíte náhodou někdo, jak změnit v Reaperu tempo asi 20 sekundového úseku akustických bicích bez toho aniž by to změnilo ladění?

Abych to lépe nastínil, tak mám nahrané akustické bicí. Bubeník hrál bez kliku a v jedné části písničky je lehce pod tempem zbytku písně (tzn. část zahrál pomaleji)... Není to nic drastického, nicméně mě zajímá, jestli toto jde v Reaperu vyřešit bez nějakých slyšitelných degradací... Řešíte toto vůbec?
Kytarista v Renewal, vznikající domácí VAMI Sound Studio

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dusanmsk » 16 čer 2015 09:38

Splitni ten clip na mieste kde bubennik spomalil a zmen mu rate, resp. natiahni ho mysou s ALT tak, aby sedelo tempo. Nastav mu vo vlastnostiach "Preserve pitch when changing rate".

Odpovědět