REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
fikus

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od fikus »

Díky už mi to šlape.Na midi editor jsem tam měl stále nastaveno defaultně ctrl+z.

fikus

Příspěvek od fikus »

Tak mi ten bak soubor v pohodě projekt otevřel :D

Díky Michal.

msmucr

Příspěvek od msmucr »

fikus píše:Tak mi ten bak soubor v pohodě projekt otevřel :D

Díky Michal.
Nemáš zač. Hlavně, že se projekt podařilo zachránit.

Michal

Drumer

Příspěvek od Drumer »

Ahoj,nemate s tim nekdo zkušenost?Občas mi vyskočí tato hláška a pak to vetšinou chvilku jede a spadne :(
Přílohy
reaper crash.jpg

developdevice
Vybavení

Příspěvek od developdevice »

Drumer: To vypadá na nedostatek RAMky, čoveče.
Develop Device
mixing / mastering / reamping
https://www.developdevice.com

Drumer

Příspěvek od Drumer »

No vypada to tak,zrejme to bude 32bitovou verzi

developdevice
Vybavení

Příspěvek od developdevice »

To zjistíš snadno.. nevím jak je to přímo u REAPERa, ale v "About" by to být vidět mělo, obecně. Já jsem s tímhle taky tehdá bojoval v Cubase. Myslím, že konkrétně Kontakt mi vyhazoval podobnou hlášku. Nicméně jak jsem začal dělat větší projekty, dostatek RAMky, potožmo 64bit verze všeho je nutnost, pokud tam máš i MIDI instrumenty. Kompatibilita plugins jde řešit i přes bridge, ale ten osobně moc nedoporučuju a nemám s tím dobré zkušenosti.
Develop Device
mixing / mastering / reamping
https://www.developdevice.com

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

No, ja tam vidim (v prepocte) maxsize=1.18 MB, takze to bude skor nejaky bug. Pozri sa do task managera kolko zrovna pred padom Reaper zere pamate, pokial to nie je cez 3G, nebude to tento pripad.

fikus

Příspěvek od fikus »

Zdravim,Zkouším Reason přes rewire v Reaperu a vše v pohodě.Ale potřeboval bych otevřít Reason ve více instancích-např ve třech stopách v jednom projektu,ale pokaždé s jiným instrumentem.Tak jako když si otevřu klasický vsti třikrát.Nevím tedy jestli to vůbec jde.Když ho znova otevřu tak mi to napíše že se již instr.přes Rewire používá...nejsem zběhlý v možnostech Rewire.A nebo jestli je možné nějak propojit Reason,abych měl více nezávislých instrumentů přímo v něm a ty pak nějak naroutovat do jednotlivých stop v Reaperu.Snad jsem to popsal trochu k porozumění :lol: Předem díky za radu.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

dusanmsk píše:No, ja tam vidim (v prepocte) maxsize=1.18 MB, takze to bude skor nejaky bug. Pozri sa do task managera kolko zrovna pred padom Reaper zere pamate, pokial to nie je cez 3G, nebude to tento pripad.
nebude to bug, treba 32bit cubase se pri podobnym obsazeni v 32bit prostredi stavaji nespolehlivyma a padaji. ten limit je de facto prave kolem 2GB pameti na proces (ve Win). proste to chce prejit kompletne do x64...

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

Viac instancii cez rewire nefunguje, rewirovana aplikacia musi bezat ako 1 instancia. Reason (uz) nepoznam, pokial nema viackanalovy output do rewire, tak to nepojde. Tu je nejaka diskusia a template projekty do Reason a Reaper (http://forum.cockos.com/showthread.php?t=112398), mozno pomoze.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

fikus píše:Zdravim,Zkouším Reason přes rewire v Reaperu a vše v pohodě.Ale potřeboval bych otevřít Reason ve více instancích-např ve třech stopách v jednom projektu,ale pokaždé s jiným instrumentem.Tak jako když si otevřu klasický vsti třikrát.Nevím tedy jestli to vůbec jde.Když ho znova otevřu tak mi to napíše že se již instr.přes Rewire používá...nejsem zběhlý v možnostech Rewire.A nebo jestli je možné nějak propojit Reason,abych měl více nezávislých instrumentů přímo v něm a ty pak nějak naroutovat do jednotlivých stop v Reaperu.Snad jsem to popsal trochu k porozumění :lol: Předem díky za radu.
rewire je vicekanalovy, takze kdyz v reasonu nakabelujes prislusny kanaly nahore do ruznejch vystupu, a tyhle rewirovy IO v master aplikaci aktivujes, budes je mit k dispozici jako separatni kanaly.

fikus

Příspěvek od fikus »

Díky Brooklyn,to jsem tak nějak tušil že by to mělo v reasonu jít,ale zkoušel jsem to kabelovat plus routovat v v Reaperu.Bohužel neúspěšně.Šlo by v kostce popsat jak na to?Předem díky.

marylin

Příspěvek od marylin »

Ahoj, nevíte náhodou někdo, jak změnit v Reaperu tempo asi 20 sekundového úseku akustických bicích bez toho aniž by to změnilo ladění?

Abych to lépe nastínil, tak mám nahrané akustické bicí. Bubeník hrál bez kliku a v jedné části písničky je lehce pod tempem zbytku písně (tzn. část zahrál pomaleji)... Není to nic drastického, nicméně mě zajímá, jestli toto jde v Reaperu vyřešit bez nějakých slyšitelných degradací... Řešíte toto vůbec?

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

Splitni ten clip na mieste kde bubennik spomalil a zmen mu rate, resp. natiahni ho mysou s ALT tak, aby sedelo tempo. Nastav mu vo vlastnostiach "Preserve pitch when changing rate".

Odpovědět