Reaper mě nepustí přes 10GB RAM - PC má 16GB

Vše o programu Reaper
Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 526
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Reaper mě nepustí přes 10GB RAM - PC má 16GB

Příspěvek od Džirka » 03 bře 2017 17:31

Řeším menší problém. Mám rozdělaný projekt v Reaperu, který vyžaduje trochu více paměti. Mám v počítači 16GB Ram, nicméně když se Reaper dostane na zhruba 10GB, task manager hlásí 99% využité paměti a Reaper spadne. Co s tím? Díky předem za každou radu
Naposledy upravil(a) Džirka dne 04 bře 2017 14:41, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Reaper mě nepustí přes 10GB RAM - PC má 16GB

Příspěvek od TOM-Thak » 03 bře 2017 19:51

Mas predpokladam 64bit? Zkousel si mem test? Muzes mit 2x8gb a jeden modul vadny a kdyz dojde na adresaci, tak to spadne.

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 526
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: Reaper mě nepustí přes 10GB RAM - PC má 16GB

Příspěvek od Džirka » 03 bře 2017 20:17

Mám 64bit, to by mě jinak nepustilo přes 3GB. Mem test jsem nikdy nezkoušel, až budu ve studiu, zkusím

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Reaper mě nepustí přes 10GB RAM - PC má 16GB

Příspěvek od PELF » 04 bře 2017 00:22

To bych spíš tipoval na problém Windows. Nějak se mi nechce věřit, že když Reaper zabere z fyzické paměti 10GB, tak v tu chvíli OS využívá naplno zbylých 6GB. Pokud jsou tedy RAMky v pořádku. Jak máš nastavenou virtuální paměť?
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Reaper mě nepustí přes 10GB RAM - PC má 16GB

Příspěvek od TOM-Thak » 04 bře 2017 07:07

Další věc je, jestli jde vůbec o ram a nepadá ti nějaké vst.

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 526
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: Reaper mě nepustí přes 10GB RAM - PC má 16GB

Příspěvek od Džirka » 04 bře 2017 10:23

TOM-Thak píše:Další věc je, jestli jde vůbec o ram a nepadá ti nějaké vst.
Asi ne, Reaper mi nespadl ani nepamatuji. Teď akorát pracuji na písničce, kde jsou hory smyčců a už to ukazovalo 9GB zátěž, přidal jsem si tam ještě jeden VST a už task manager ukazoval přes 90% zátěž. Takže, odhaduji, že to bude problém ve windows, pravděpodobně..

PELF píše:To bych spíš tipoval na problém Windows. Nějak se mi nechce věřit, že když Reaper zabere z fyzické paměti 10GB, tak v tu chvíli OS využívá naplno zbylých 6GB. Pokud jsou tedy RAMky v pořádku. Jak máš nastavenou virtuální paměť?
Nastavení virtuální paměti jsem nikdy neřešil. Poprvé jsem se dostal na tak vysoké číslo. Nevím, kde a co konkrétně mám nastavit. Budu teda googlovat a uvidím. Kdyby vás něco napadlo, napište budu rád. Ve studiu nemám internet, takže to vyzkouším až půjdu do studia a pak se zpětně ozvu.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Reaper mě nepustí přes 10GB RAM - PC má 16GB

Příspěvek od TOM-Thak » 04 bře 2017 10:27

Odlehcujes v kontaktu tem knihovnam? Muzes tam unloadnout to, co nepouzivas.

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 526
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: Reaper mě nepustí přes 10GB RAM - PC má 16GB

Příspěvek od Džirka » 04 bře 2017 13:51

Odlehčit knihovnám samozřejmě můžu, mnoho stop můžu zamrazit nebo rovnou renderovat, ale to se vyhneme hlavní příčině.Docela rád bych ještě využil těch zbylých 6GB, když už jsem si je teda koupil :)

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Reaper mě nepustí přes 10GB RAM - PC má 16GB

Příspěvek od PELF » 05 bře 2017 11:22

Džirka píše:Nastavení virtuální paměti jsem nikdy neřešil. Poprvé jsem se dostal na tak vysoké číslo. Nevím, kde a co konkrétně mám nastavit. Budu teda googlovat a uvidím. Kdyby vás něco napadlo, napište budu rád. Ve studiu nemám internet, takže to vyzkouším až půjdu do studia a pak se zpětně ozvu.
Napadlo mě, jestli ji třeba nemáš vypnutou http://wintip.cz/483-jak-zrychlit-windo ... lni-pameti
Ale když říkáš, že jsi s ní nikdy nic nedělal, tak bude asi defaultně nastavená systémem.
Tady je kdyžtak ještě další info k využívání paměti ve Win https://support.microsoft.com/cs-cz/hel ... -computers
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Reaper mě nepustí přes 10GB RAM - PC má 16GB

Příspěvek od dendy » 05 bře 2017 12:53

PELF píše:To bych spíš tipoval na problém Windows. Nějak se mi nechce věřit, že když Reaper zabere z fyzické paměti 10GB, tak v tu chvíli OS využívá naplno zbylých 6GB. Pokud jsou tedy RAMky v pořádku. Jak máš nastavenou virtuální paměť?
pri windowse by ma to prave vobec neprekvapilo :-) aj to ze to spadne ukazuje skorej na nejaky problem OS ...

a ked sa pozres do windows task manageru ? tam by si mal presne vidiet co kolko pamate zere...

pripadne pozri tu : http://www.makeuseof.com/tag/5-ways-cle ... -computer/

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 526
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: Reaper mě nepustí přes 10GB RAM - PC má 16GB

Příspěvek od Džirka » 05 bře 2017 15:15

Díky moc za podněty.. jdu do studia a zkusím vše možné. (Ve studiu nemám internet, tak se ozvu zase později)

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 526
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: Reaper mě nepustí přes 10GB RAM - PC má 16GB

Příspěvek od Džirka » 05 bře 2017 20:10

Tak jsem udělal test, otevřel nový projekt a sázel tam ty nejnáročnější pluginy a díval se jak na task manageru naskakuje využitá paměť, došlo to až do slušných 15GB a pak to spadlo. Což je asi v pohodě? Nicméně jsem se vrátil do staršího projektu, který mě nepustil přes 10GB a po nějakých experimentech jsem nabyl dojmu, že příčina je v BFD3 pluginu.

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Re: Reaper mě nepustí přes 10GB RAM - PC má 16GB

Příspěvek od Vey » 06 bře 2017 07:48

A kolik ti dělá vytížení procesoru? Sám mám spíš zkušenost, že to spadne na základě přetížení procesoru.

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 526
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: Reaper mě nepustí přes 10GB RAM - PC má 16GB

Příspěvek od Džirka » 06 bře 2017 16:43

Procesor byl v pohodě, task manager ukazoval kolem 40% ale ten BFD3 dělá fakt divný věci. Sice má skvěle znějící samply, ale hodně padá. Teď mám lepší počítač a padá méně, ale občas při větším vytížení prostě způsobí pád DAWu.

Jediný, co je mi divný, že mi před tím task manager ukazoval téměř 100% vytížení paměti a zároveň tam bylo kolem 10GB... Napadá mě, že by mohl task manager ukazovat množství využité paměti s nějakým zpožděním.. nevím..

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Reaper mě nepustí přes 10GB RAM - PC má 16GB

Příspěvek od PELF » 06 bře 2017 17:15

Na tohle je právě lepší použít Sledování prostředků místo Správce úloh.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Odpovědět