Reaper nelze zprovoznit midi kontroler

Vše o programu Reaper
Odpovědět
fikus

Reaper nelze zprovoznit midi kontroler

Příspěvek od fikus »

Zdravím, po delší době jsem k Reaperu připojil Midi kontroler Q25 a nelze ho zprovoznit.Na starém PC s Win7 funfoval bez problémů.
Klasicky jsem nastavil enabled na input i output.A v input midi zvolil onen kontroler plus all chanell.Viz scr.
V nastavení se vše zdá ok.Ale když mačkám klávesy, tak nevidím žádnou odezvu v midi stopě-tedy žádnou indikaci že se něco děje.
Díky za nějaký ten postřeh.
Midi3.png
Midi2.png
Midi1.png

jammix

Re: Reaper nelze zprovoznit midi kontroler

Příspěvek od jammix »

Netuším nič ohladom nastavení v softu ale po dlhšej dobe ak pripájaš niečo konektorom bolo by vhodné ten konektor očistiť nejakým kontakt sprejom .. prípadne aj ten port v PC ..pri vypnutí samozrejme. Ony aj tie médiá SD karty usb kluče koli slabšiemu kontaktu nereagujú ako by mali .

tony9

Příspěvek od tony9 »

Takhle, já neznám Reaper, ale podle těch tvých print screeanů tvé zařizení vidí Win i Reap..., takže to vypadá na nějakou krpu v nastavení.

dedko
Vybavení

Příspěvek od dedko »

Pravý klik na VU meter v prislušnom tracku, nastavenie MIDI input, Channel, Arm track for recording, toto všetko si spravil?

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

A jen doplním, že v rámci MIDI má dost velký smysl v případě (nejen) problémů pracovat s analyzačním nástrojem, jakým je například freeware MIDI-OX. Minimálně se tím vycizeluje, zdali je problém v nastavení konečného programu (zde Reaper) nebo již na úrovni OS.

TADY je na to prímový článek například.

P.

fikus

Příspěvek od fikus »

Dnes jsem ještě zkusil a hle kontroler náhle funguje.S tím samým nastavením které jsem sem dával.Nic jsem již od minule nepřenastavoval.Jestli nepomohl restart pc? Jak jsem minule pátral po netu, kde by mohl být problém.Tak snad na Redditu někdo psal, že když nerestartuje systém tak mu midi klávesky nejdou.Mě se to zdálo jako blbost, ale možná to zafungovalo i u mě.Díky za postřehy.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Restart PC riesi 80% problemov na WINDOWSe .. Aj aj na Citroen autach .. Asi ich podozrievam , ze bezia na Windowse :)

Odpovědět