Reaper-UMC204HD-192khz

Vše o programu Reaper
Odpovědět
saturninek

Reaper-UMC204HD-192khz

Příspěvek od saturninek »

Ahoj,
mám na win10 Reaper a k PC USB zvukovku Behringer UMC204HD.
Když spustím projekt v 44,1, nebo 48 khz, vše funguje jak má.
Karta ale (dle výrobce) podporuje 192khz. Pokud v projektu nastavím cokoliv vyššího, než zmíněných 48khz, stopa v projektu je označena "Automuted". Kyž jí odMutnu, ukazatel signálu ve stopě pracuje, ale na master stopu signál nejde.
V ovladačích UMC vzorkovací kmitočet změnit nejde, když přepnu projekt z 44,1 na 48 khz, tak si to Reaper na zvukovce nastaví(vynutí) sám, ale výš se bohužel nedostanu. Strejda Google mi zatím také neporadil...
Nemáte někdo zkušenost s Reaperem v kombinaci s tímto převodníkem...?
Předem díky za jakoukoliv radu...

PELF
Profesionál

Re: Reaper-UMC204HD-192khz

Příspěvek od PELF »

Co máš nastaveno v Reaper - Preferences - Audio - Device - Audio system ? Je tam k dispozici ASIO?
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

saturninek

Audio system=ASIO, driver origo od Beringeru stažený z jejich webu. Následně jsem nainstaloval ještě asio4all, přes které to při 44,1 a 48 khz také běží naprosto bez problému a při přepnutí v projektu na vyšší frekvenci stejný problém...

saturninek

Tak problém je vyřešen, závada byla jako ve většině případů mezi monitorem a židlí...až dnes mě napadlo, že mám vlastně na record stopě nějaké pluginy (nahrával jsem kytaru) a že právě ty by nemusely všechny podporovat 192khz a bylo to přesně tak...teď všechno fachá, jak má...
Omlouvám se za svou tupost... :mrgreen:

Odpovědět